Hemklickat

2010-12-31 17:48:19 Inköp
» Kommentarer(2) «


Eftersom att jag fått pengar så gjorde jag en "liten" beställning ifrån Ellos :)


Två set sängkläder, 199kr och 249kr


2 par krukor 138kr, 2 par bollväxt 138kr, 2 par bh:ar 298kr, ett par glansiga leggings 149kr.

En svart kortare cardigan 149kr.


En grå cardigan 129kr, svart tunika 149kr, leggings med pärlor 99kr, vinterjacka 599kr.

Ser mest fram emot jackan, fick dock ta den i någon storlek större för annars hade jag blivit tvungen att ta en svart och jag tyckte den där mullvadsfärgen var så fin. Hoppas den ser lika bra ut i verkligheten och att den inte är alltför stor. Hela kalaset landade på 2300kr tack vare lite rabatter, nu får vi se hur lång tid det tar att få allt!

18 år!

2010-12-31 10:23:49 Vardagligt
» Kommentarer(5) «


Då var dagen kommen, nu är jag 18 bast och ska skryta lite extra om att jag är vuxen nu.
Pappa ringde och grattade mig imorse, och han sa att en present har jag ju redan fått men jag kanske inte har sett den. Förstod inte först men sen sa jag att det måste ha något med mitt konto att göra om det nu inte står en häst utanför dörren när jag går ut. Så jag tog Hugo med mig och gick till stan för att göra ett kontoutdrag. Mycket riktigt så hade det rasat in pengar där, och glad är jag för det. Nu behöver jag inte kolla upp om man kan avbetala på Ellos med tanke på hur mycket prylar jag vill ha därifrån ^^ Nu längtar jag ännu mer tills vi ska på Ikea så jag kan gå på Birsta och shoppa samtidigt!

Nu ska jag göra mig klar för att åka till familjen vid 12, sedan blir det potatisgratäng och oxfilé till middag, pappa hade "bara" köpt 2.5kg oxfilé.. Haha, men då behöver man ju inte gå därifrån hungrig iallafall. Gott nytt år!

Ska festa till det lite jag också ;)

2010-12-30 20:58:15 Vardagligt
» Kommentarer(5) «


Imorgon tänkte jag fira med alkoholfritt jordgubbsvin, vi får se om det är någon höjdare.



evelina om Ska festa till det lite jag också ;):
smakar precis som hallonsoda. Fast med jordgubb ;) haha.

Svar: Haha, det blir nog bra ändå. Finare än en vanlig pet-flaska iallafall :D

Never surrender

2010-12-30 20:12:07
» Kommentarer(1) «



Ellos och 18 år

2010-12-30 16:27:55 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Fick hem nya Ellos-katalogen i brevlådan idag som jag nu har kikat igenom. Herre min gud vad mycket fina kläder, sängkläder, gardiner, skor och gud vet vad jag hittade. Har lust att dra ihop en så jäkla stor beställning och bara gotta mig med en massa nya saker. Tyvärr så är det ingenting plånboken tillåter och jag tror inte att man får delbetala när man inte har någon fast inkomst. Är inte riktigt haj på det där, skall kollas upp på en gång!

Imorgon är dagen som jag längtat efter såå länge, men som inte alls känns lika speciell längre. Jag blir 18 år imorgon, myndig. Förut längtade man ju så mycket efter att få gå på krogen, köpa sin egna snus osv, nu bryr jag mig faktiskt inte, nu är det bara en ålder. Det enda positiva är väl att jag ska skaffa mig ett VISA-kort istället för mitt värdelösa frikort och bajs-maestro. Och sen så är det väl bra att kunna köpa snus till Christoffer när bara jag är och handlar också, annars är det väl inte så många fördelar i övrigt. Men det ska bli trevligt att bli lite äldre iallafall, så slipper Christoffer känna sig så gammal ;)


Jag älskar dig min finis :)

Liten bebis börjar bli stor

2010-12-30 10:13:07 Inköp
» Kommentarer(0) «


Igår var jag på djuraffären för att köpa hundmat till min bebis. Han är snart 10 månader och ska han byta till "vuxenmat", så jag köpte 1kg av den mat han äter nu och 2kg av den nya maten. Han fick smaka lite på den igår och han verkade tycka väldigt bra om den. Jag köpte en sele och ett koppel också, men jag tror att selen är lite för liten. Det ser ut som att han inte tar ut sina steg helt och han ser inte lika "lätt" ut. Får hitta en ny helt enkelt :)





Rysningar much

2010-12-29 22:56:43 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Snubblade över den här videon på någon blogg, nu kan jag inte sluta lyssna på den. Fy vilken duktig tjej!


Mätt som faaaasen

2010-12-29 19:40:45 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Nu har jag diskat och lagat mat i en och en halv timme. Christoffer kommer hem senare än väntat så jag känner mig lite hängig faktiskt. Mätt är jag också, orkade inte ens äta hälften av det jag satte på tallriken. Och ändå gjorde jag såpass mycket mat att det blev en matlåda full med köttfärssås och en full med spagetti. Så jag kan ju inte ha smällt i mig så mycket :p

Nu ska jag se om jag kan hitta någon bra film, efter det lär jag kanske somna tills min älskling kommer hem. Vi får se!

Frukost halv 2

2010-12-29 13:41:50 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Här sitter jag och äter frukost, trots att klockan är tjugo i två. Så blir det när man sover länge, och gud vad skönt det är. Skulle inte ha några problem med att gå och lägga mig snart igen, just för att det är så skönt att sova ^^

Idag är det två dagar kvar tills nyårsafton och min födelsedag, då ska jag och Christoffer (och Hugo såklart) hem till min familj och förmodligen äta god middag där. Vad vi ska hitta på sedan har jag ingen aning om, det lär visa sig.

Idag är det även 20 dagar kvar tills ultraljudet! 20 dagar är inte så mycket, nästan så att man kan räkna på fingrarna. Längtar så otroligt mycket!

Bebisens första nalle

2010-12-28 14:25:00 Till bebis
» Kommentarer(4) «


Av svärmor fick jag en nalle i julklapp, hon berättade att de två gånger hon själv väntat barn så fick hon en nalle av sin pappa som var tänkt till bebisen. Jättegulligt tycker jag, och den är så fin och mjuk :)


Smink

2010-12-28 11:07:00 Inköp
» Kommentarer(0) «


Köpte som sagt lite smink igår, foundation, puder, solpuder och en liten ögonskuggepalett.


Julen

2010-12-28 09:23:08 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Här kommer en del bilder ifrån julen som spenderades i Luleå:








Svar på kommentar

2010-12-27 16:58:41 Svar på kommentarer
» Kommentarer(0) «


evelina om Helt slut:
När som helst känner du din bebis röra sig där inne :) Kanske du t om gör det redan nu? Känns som en liten fisk som bubblar runt där inne i början. Väldigt svagt. Svårt att veta om det är gaser eller baby :) Men det märker man snart när den växer

Svar: Jag längtar tills det blir så pass tydligt att man med full säkerhet vet att det är bebisen. Jag tror att jag känt, men det är ju så svårt att avgöra om det verkligen är bebisen. Längtar tills dom riktiga buffarna kommer :)

Vecka 16

2010-12-27 11:45:46 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(1) «




(15+0)

Kroppen:
Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.


Egna tankar: Att det skulle finnas en 16 centimeter stor bebis i min mage känns helt overkligt, kommer jag någonsin inse att jag är gravid? Jag har fått plus på två graviditetstest, jag har sett en liten boll på ett tidigt ultraljud, jag har mått illa som sjutton och jag har hört någon annans hjärta än mitt eget i min mage. Ändå tror jag det inte, att vår lilla bebis finns i min mage, det är alldeles för stort för att greppa. Jag räknar ner veckorna och dagarna fram till rutinultraljudet, jag längtar så mycket!



Helt slut

2010-12-27 11:06:18 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Nu under julen har det verkligen varit en hemsk uppdatering, förhoppningsvis bättrar jag mig nu när jag är hemma. Jag har precis kommit hem, har varit på Expert för att kolla efter en tv, på Anybody för att köpa smink samt handlar lite ifrån Hemköp. Christoffer var med, men blev hämtad på Hemköp av en kompis för dom skulle åka iväg på jobbet så jag fick bära hem allt själv så nu är jag helt slut ^^

Tänkte ju ta kort på sminket jag köpte men det får vänta tills ikväll eftersom att Christoffer har med sig kameran. Ska lägga upp info + magbild idag också, går ju in i vecka 16, men magbilden får också vänta tills ikväll. Jag sa ju att jag skulle lägga in en magbild för vecka 15 också, men sanningen är att jag inte ens har tagit någon, fy mig. Men idag ska jag bannemig ta en!

Hemfärd

2010-12-26 11:58:21 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Alldeles strax sätter vi oss i bilen för att åka hem till Kramfors igen, mätta och belåtna efter ett storköp på Max. Hoppas resan går lika bra idag som den gjorde när vi åkte hit, har dock hört att det ska bli dåligt väder så vi får se hur det går.

Har fått låna boken Ett barn blir till av svärmor, den med Lennart Nilssons foton i och gud vad häftiga bilder det finns. Den ska jag läsa igenom riktigt när jag kommer hem. Fick även en tidig födelsedagspresent, jättesnällt :) Hade gärna stannat här i några dagar till, men Christoffer ska ju jobba imorgon så det finns inga andra val. Jag har iallafall haft en jättebra jul, och nu längtar jag till vi ska till Ikea efter nyår!

God Jul

2010-12-24 20:53:12 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Tänkte bara hälsa er alla en god jul! :)

En liten uppdatering

2010-12-23 19:54:22 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Tänkte passa på att uppdatera nu när jag ändå sitter vid datorn. Vi är framme i Luleå, åkte runt 06 imorse och var framme strax före 12. Resan gick bra, inga panikattacker utan mest bara mys med Hugo som låg och sov i mitt knä under hela resan. När vi kom fram så lämnade vi av packningen för att sedan åka och äta pizza.

Sedan har vi varit på LAK (Luleå Atletklubb) för Christoffer saknade sina kära styrkelyftare, samt så skulle han träna i samma veva. Var där i nästan 3 timmar, men jag klarade mig iallafall ^^ Jag visste ju att det väntade julskinka när vi kom hem så det var lugnt, och nu är jag mätt i magen.

Julafton imorgon, känns inte som det. Men god jul iallafall :)

Hugo gillar nytvättat

2010-12-22 21:22:20 Vardagligt
» Kommentarer(0) «




Bästa julklappen någonsin!

2010-12-22 21:15:42 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Mamma var precis här och hämtade Amanda, hon sa att min och Christoffers julklapp var för stor för att ta med till Luleå och då sa jag "Jag vet redan vad det är, en tv" men tydligen så var det inte så. Hon hade med ett kuvert, med ett julkort i där det stod följande:



Åh fyfan vad skönt! Jag kommer ALDRIG att gå ner i tvättstugan igen, jag hatar den. Där finns det ingen torktumlare, bara ett värdelöst torkskåp. Ska man tvätta sängkläder kan man endast tvätta ett set per gång för det tar hela dagen för det att hänga på tork. Nu kommer vi ha både tvättmaskin och torktumlare i lägenheten och det känns så jävla underbart! Passar perfekt sedan när vi får barn också då det inte är så smidigt att gå fram och tillbaka till tvättstugan, och det lär bli oftare man tvättar då också.
Tack mamma och pappa! :)

Lillasyster, tacos, tvätt och städ

2010-12-22 18:22:06 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Nu är all disk diskad, all tvätt snart tvättad, golvet dammsugade och snart har vi mat i magen. Jag och lillasyster Amanda har varit på både Hemköp och Konsum för att köpa saker så vi kan göra tacos. Mamma och pappa är i Sundsvall för att handla julklappar så Amanda får vara med mig under tiden. Hon har varit här hela dagen och än så länge har jag inte tröttnat ^^

Imorgon bitti, runt halv 6 sätter vi oss i bilen och börjar resan mot Luleå. Jag hoppas för allt jag är värd att vi kommer fram hela och att jag slipper panikattacker påväg dit. Ser iallafall fram emot att komma fram, men inte att åka dit. Det ska bli så mysigt! Sova i Christoffers förra säng, en 90's så vi har inget annat val än att ligga nära varandra :) Längtar massor!

Nu ska jag börja med maten.

Angelsound/Caremaxx

2010-12-22 11:36:45 Gravid med Leon
» Kommentarer(5) «


Igår hämtade jag som sagt var mitt paket med mitt Angelsound, dock var det ingen rosa fin sak jag tog upp ur lådan med namnet Angelsound. Istället var det en gul, likadan sak, med namnet Caremaxx. Lite knepigt att det inte stod så på hemsidan, men egentligen spelar det ingen större roll då det var en likadan apparat med samma funktion.

Till en början när vi skulle lyssna så fick vi inte ens igång apparaten, vi vred och vända på batteriet och till slut gick den igång och det började spraka i hörlurarna. Batteriet är lite glapp på den, så man får vara lite försiktigt med hur man trycker ner det.

Så, vi fick igång den, satt med varsina hörlurar i öronen (jag låg ner) och Christoffer satta den på min mage, alldeles ovanför troskanten. Jag tyckte att jag hörde precis vad jag ville höra så jag bad honom trycka ner den lite hårdare. Precis som jag trodde så var där bebisens hjärtslag, och både jag och Christoffer fick ett stort leende på läpparna. Jag är så glad nu att fått bekräftat att det faktiskt finns en riktig bebis i min mage, och nu tänker jag inte tillåta mig själv att tänka mer dumma tankar.

Christoffer sa efter vi hört hjärtljuden att "Nu vet vi ju att allt är bra, nu behöver du inte oroa dig mer", direkt så började jag "men det kan fortfarande vara si och så, det kan fortfarande hända så". Men nu får jag ge mig! Jag ska njuta nu, och invänta ultraljudet i januari då vi ska få se vad det är för en liten goding som finns i min mage!



Vi hörde alltså hjärtslagen i vecka 15 (14+1)

Tänk efter före

2010-12-22 08:46:51 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Vilket fult uttryck, men det har jag iallafall gjort - tänkt efter före. Jag har druckit ett glas yoghurt nu på morgonen som förhoppningsvis ska se till att det inte blir samma som igår, för det orkar jag inte med. Iofs så har jag ju Postafen, men jag vill inte stoppa i mig något i onödan.

Inatt/imorse vaknade både jag och Christoffer vid halv 5, ingen av oss kunde somna om till en början. Och vi hörde något i trapphuset, men jag var för rädd för att gå och kika i nyckelhålet. Christoffer gick dit och det visade sig vara en ca 90 år gammal tant där?! Hon röck i handtaget och hennes gubbe som stod bredvid frågade om det var någon hemma, "jag tror inte det" svarade tanten. Så Christoffer öppnade dörren och frågade om hon ville nåt, men då sa hon att hon gjorde fel?

Haha, obehagligt var det iallafall. Dom kan ju inte ha varit riktigt hundra i skallen med tanke på att dom kommer och rycker i någons handtag klockan halv 5 på morgonen. Knäppskallar ^^

Hur som helst så gick jag och la mig igen, Christoffer satte sig och spelade. Han väckte mig vid 8 och visade att han varit duktig att diska en massa medan jag sov, samt sortera tvätt. Så nu har jag inte lika mycket disk som igår, och jag behöver inte sortera all tvätt själv. Känns skönt! Nu ska jag sluta surra och lägga mig och sova en stund till :)

ÄNTLIGEN!

2010-12-21 17:24:32 Gravid med Leon
» Kommentarer(1) «


Fy i min själ vad dåligt jag har mått och mår idag, jag kunde inte ens äta utan istället spydde jag upp det lilla jag fick i mig. Har lyckats äta lite yoghurt och ett äpple och vi får se hur länge till det får stanna kvar. Med andra ord har jag inte tagit tag i någon disk idag, mår alldeles för dåligt.

Däremot så fick jag precis ett sms att mitt paket finns att hämta ut, dvs mitt Angelsound har äntligen kommit! Jag bryr mig inte ett skit hur illa jag mår och hur hemsk jag måste se ut just nu, utan jag ska direkt klä på mig och hämta paketet. Sedan om jag kräks mitt på torget eller inte skiter jag i ;) Jag hoppas och håller alla tummar och tår att jag och min älskling för höra bebisens hjärtljud sedan!

Jag kände och har känt hela dagen att ska jag må så här illa, och det visar sig att bebisen inte lever så vette tusan vad jag gör. För idag känner jag mig inte som något annat än gravid, så om det skulle visa sig motsatsen så skulle det vara en riktig käftsmäll.

Nu kan jag inte hålla mig mer, hejdå! :)

Svimfärdig och en jävla massa disk

2010-12-21 14:05:42 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Nu mår jag sådär konstigt och jobbigt igen, illamående och svimfärdig. Står jag upp för länge (vilket kan vara allt från 20 sekunder till en minut) så måste jag sätta eller lägga mig ner för att inte svimma. Det är så obehagligt, och framförallt jobbigt då man har saker att göra.

Jag hoppas att det går över efter att jag ätit, annars vet jag inte vad jag ska göra faktiskt. Om ni undrar hur min dag ser ut i övrigt så får ni svar genom att kolla på bilden..


Good morning

2010-12-21 08:46:41 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Ligger i sängen med laptopen, har precis varit ute med Hugo och planerar att snart somna om igen. Självklart visar det sig när man kommer ut att det har kommit ännu mer snö, säkert 5e dagen i rad som det snöar. Jag som är livrädd för att åka bil och buss på vintern då det är halt ska sätta mig och åka bil till Luleå (ca 50 mil) på torsdag.

Jag vet faktiskt inte hur jag ska klara av det, jag hatar att vara rädd. Det blir oftast så illa att jag får panik, känns som att någon ställt en sten över bröstet på mig och jag kan inte andas. Och nu när jag har en bebis i magen och när Hugo också kommer att följa med så kommer jag att vara ännu räddare. Ser inte fram emot det alls :/

Vecka 15

2010-12-20 18:15:20 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(0) «




(14+0)

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

Egna tankar: Sitter ivrigt och väntar på att mitt Angelsound ska komma, men det verkar ta tid. Ännu känner jag inte att jag kan andas ut och njuta, oron finns där i bakhuvudet ändå. Men att jag redan är i vecka 15 känns otroligt, bara 5 veckor kvar tills halva tiden gått. Men trots allt så vet jag ju faktiskt inte om bebisen är frisk och lever, känner att jag behöver få det bekräftat innan jag kan ta ut lyckan på riktigt. Jag vill ju det här så gärna, och jag älskar att jag har vår bebis i magen. Det jag och Christoffer tillsammans har skapat, utan två personer så blir det en helt egen individ.
Jag berättade även för min 6-åriga lillasyster idag att jag har en bebis i magen, hon förstod nog inte riktigt att jag menade allvar. Förhoppningsvis så får hon se magen växa och sedan känna bebisen sparka :)

Bild får komma senare ikväll, orkar inte just nu.

Uppdatering kommer

2010-12-20 15:42:30 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Har varit på skolan hela dan och spelat Chicago ^^ Därför har jag inte hunnit uppdatera något och just nu så är jag med min lillasyster. Uppdaterar mer senare, idag går jag dessutom in i vecka 15 :)

Känner mig så smart!

2010-12-19 22:04:42 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Min kompakta digitalkamera som jag har, har legat och skräpat sen i somras då Hugo bet sönder usb-sladden. Jag tänkte att då kunde jag ju inte lägga in några bilder så vad var det ingen mening att använda den. Sen idag så tog jag fram den och pillade på batteriet och minneskortet, när jag såg minneskortet så kände jag igen formen och storleken. Ifrån vadå? Jo den där lilla plastgrejen som jag alltid sitter och drar ut och in på datorn, där det är meningen att just ett sånt minneskort ska få plats.

Efter den upptäckten så provade jag att sätta in minneskortet och vips så kunde jag föra över bilder osv. Smart Sandra! Haha, så nu kan jag börja använda den lilla kameran också när man inte orkar dra med sig systemkameran varje gång man ska någonstans :)

Gammaldags mjölk

2010-12-19 12:03:00 Inköp
» Kommentarer(2) «


Fick syn på den här häromdagen och kände att jag ville testa den jag med. Har dock hört att det brukar vara klumpar i den trots att man skakar den så jag tog ett durkslag och hällde över det.
Hur som helst, den var supergod! Jag tycker t ex att det är mycket godare med oboy som är gjort med röd mjölk istället för typ blå, och jag kan ju säga att med den här så var det ännu godare :)


Clementiner, mandariner, satsumas

2010-12-19 09:35:00 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Vet aldrig vad som är vad, men gott är det iallafall! Lika bra att skala flera stycken på samma gång, för alla som gillar det vet hur sugen man är på en till efter varje man ätit upp ^^


Dagens middag

2010-12-18 23:35:42
» Kommentarer(0) «


Idag blev det potatisgratäng, fläskfilé och grönpepparsås. FY vad gott det var!



Plums i snön

2010-12-18 15:21:33 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Tog precis en promenad fram och tillbaka till "stan", endast för att göra ett kontoutdrag och sedan gå hem igen. Men som tur är så är det inte långt, och Hugo fick ju följa med såklart. Jäklar vad mycket snö det kommit förresten, var ju rent utsagt jobbigt att gå där och plumsa sig fram. Och det är farligt med Uggs, snorhala är dom. Var påväg att halka flera gånger, och hittils den här vintern har jag ramlat 3 gånger när jag varit ute. Vanligtvis halkar jag ALDRIG.

Nu blir det iskall oboy!

En månad kvar

2010-12-18 11:35:48 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Idag är det exakt en månad kvar till rutinultraljudet, jag längtar som bara den!

Min morgon har väl inte börjar särskilt bra i övrigt, sov rätt länge för att jag hade ont i huvet men det har ändå inte försvunnit. Har precis stått och lagat mat trots att jag mått helt sjukt illa, nu sitter jag och försöker äta men det går inte undan om man säger så. Och idag ska jag vara ensam hela dagen för Christoffer ska åka till Sollefteå och träna :(

Middag

2010-12-16 16:59:00
» Kommentarer(1) «




Torskiugnenavnågotslag med ris, ser ut som jag vet inte vad.

Dåligt tålamod

2010-12-16 08:33:57 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Kollar mailen stup i kvarten för att se om jag fått någon bekräftelse på att dom skickat iväg mitt Angelsound, men icke. Då lär jag inte få det innan veckan är slut heller, utan får vänta tills nästa vecka :(

Jag drömde inatt att jag hade fått det och att jag försökte lyssna på hjärtljuden men jag hittade inget, hoppas att det inte kommer hända på riktigt också..

Nu ska jag lägga mig och mysa med Hugo en stund, börjar 11.45 idag.

Marängswiss

2010-12-15 15:47:38 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Idag orkar vi inte göra någon mat, jag har mått skit hela dagen och Christoffer känner sig hängig också. Så istället ska jag gotta i mig glass, och säkerligen blir det något mer matigt senare ikväll. Planerar på att ligga i sängen och mysa och se serier hela kvällen. Först ut: One tree hill!



Ledig idag

2010-12-15 08:28:36 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Trots att jag är ledig hela dagen så stiger jag upp klockan 8, känner mig duktig! Fast iofs så går jag och lägger mig igen om någon timme och sover ett bra tag, men det räknas inte ^^

Idag blir en hemmadag, ska diska och städa lite och ikväll blir det bara en massa mys med min älskling. Dom senaste dagarna har jag bara varit med Cissi hela tiden känns det som, så nu vill jag faktiskt umgås med min pojkvän också :)

Angelsound

2010-12-14 16:11:49 Inköp
» Kommentarer(2) «


Idag beställde jag en/ett Angelsound, min oro vägrar försvinna och jag hoppas att det hjälper. Sen är det ju inte alls säkert att jag kommer hitta hjärtljuden heller, vilket i sin tur kommer göra allt mycket värre. Men jag hoppas på det bästa, och jag hoppas att den hinner komma innan veckan är slut.
Jag beställde den ifrån Teknikmagasinet, 467kr med frakt och postpaket, 2-4 arbetsdagar skulle det ta.


Muuuuums

2010-12-13 16:15:55
» Kommentarer(0) «


Jag sitter och mumsar på något som vanligt ^^


Projekt - Garderob

2010-12-13 12:23:36
» Kommentarer(0) «


Nu har jag börjar riktigt med garderoben, igår rev jag (läs Christoffer) ner hyllorna som var fastbultade i väggen. Försökte att få ut bultarna ur väggen men en av dom verkar vilja stanna kvar, vi får se om jag någonsin lyckas få ut den. Christoffer lyckades iallafall bryta av vår nyköpta hammare när han skulle dra ut ena bulten ^^

Jag började spackla lite igår, och jag ser inte fram emot resten som ska göras. Det är småhål överallt på alla väggar, från golv till tak. Med andra ord så måste jag i stort sätt spackla varenda liten yta som finns på väggen, och efter det så ska ju hela skiten slipas. Det kommer ta tid! Kommer till och med behöva spackla två gånger på vissa ställen för att vi slog såna hål i betongväggen igår när vi skulle få ut bultarna, haha.

Lite före-bilder och bild på det jag spacklade igår:





Vecka 14

2010-12-13 12:07:43 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(3) «




(13+0)

Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

Egna tankar: Det går undan tycker jag, om 5 dagar är det bara en månad kvar till rutinultraljudet! Jag längtar, samtidigt som jag är lite nervös. Jag känner just nu att det bara måste gå vägen, det får inte gå annat än bra. Trots att jag inte känner mig speciellt gravid så vet jag ju att jag är det, och jag hoppas verkligen att bebis mår bra och att vi får träffa honom/henne i juni. Jag längtar tills jag känner bebisen också, det kommer bli så mysigt!


Klantarsle

2010-12-12 13:55:03 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Inom loppet av 20 minuter har jag lyckats slå tinningen i diskbänken, hyvlat mig i tummen och halkat ute och slagit knät. Duktig jag är! Undra vad som kommer härnäst, är nog ingen idé att köpa några lotter idag iallafall ^^

Tvätt och städ-dag

2010-12-12 12:44:40 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Det gick inget vidare för mig igår på bowlingen, som vanligt så gick lillfingernageln av och jag förlorade stort. Men det var trevligt att hitta på något iallafall, slocknade ganska brutalt när vi kom hem sedan.

Just nu håller vi på att tvätta, städa och diska. Väntar på att min mamma ska ringa, ska fråga om vi kan åka och handla lite, behöver panta och köpa ett tvättställ som vi kan ha i lägenheten. Samt så behöver jag en kofot och en hammare så jag kan börja med garderoben nångång.

Vi ska även bära ner en massa saker i förrådet, vi har verkligen skjutit upp en massa saker som vi sagt att vi ska göra länge. Så nu tycker jag att det är på tiden att det händer något! Måste säga att det är så mycket roligare att städa och dona när man gör det tillsammans än när man gör det ensam, det är nästan lite mysigt :)

Bowling snart

2010-12-11 19:11:54 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Om ett tag ska jag och Christoffer bowla med Sandra och Bennie, det blir en dubbeldejt med anda ord ;) Haha. Skönt att det tar typ 30 sekunder att gå till bowlinghallen, den ligger nämligen i huset bredvid oss. Det var rätt längesedan jag bowlade sist, och vanligtvis brukar alla mina naglar gå sönder/gå av när jag gör det. Men vi kör på ändå!

Kommer kanske bilder senare :)

Frukost

2010-12-11 11:39:41 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Just nu sitter jag i köket och äter en lite sen frukost. Har försökt hålla mig borta från datorn sen igårkväll, såg nämligen inte idol igår utan jag såg det idag istället. Och som jag sa, Jay vann :) Fick tårar i ögonen när man fick se vem som vunnit och när han sjöng låten igen efter det, dock tyckte jag inte att årets vinnarlåt var något vidare.



Hämta ring och köpa godis

2010-12-10 14:32:55 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Snart ska jag först gå och ta ut pengar, sedan hämta ut min ring som varit på förminskning och efter det möta min älskling. Först och främst så hoppas jag att dom inte behövde göra om gravyren i ringen, då blir jag ca 650kr fattigare. För det andra så hoppas jag att vi verkligen mätte rätt denna gång och att inte ringen kommer tillbaka och är för liten, jag är fan lite nervös ^^

Som sagt så ska jag möta Christoffer efter det, vi ska köpa godis och såna där skydd som man sätter under stol och bordsbenen. Sedan känns det som att det får bli en tidig middag idag, jag är ruskigt hungrig faktiskt. Ikväll blir det förhoppningsvis bara en massa mys :)

Vad ska ni hitta på ikväll? Se idol-finalen kanske?
Jay kommer att vinna ;)

Diska och laga mat

2010-12-09 17:27:16 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Så ser min kväll ut, diska och laga mat. Hatar att vara ensam på kvällen, hatar att vara ensam över huvudtaget. Hoppas att Christoffer inte är borta alltför länge, för nu saknar jag honom enormt mycket. Jag får väl gå på Hemköp och köpa godis som plåster på såren annars.

Nu ska jag fortsätta diska!

Trött och grinig

2010-12-09 09:47:28 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Det är precis så jag känner mig idag. Jag har sovmorgon till 11.45, men det är så trist att vara hemma ensam utan Christoffer. Jag saknar honom och jag vill kramas! Får gosa med Hugo istället, men han vill hellre leka. Den här dagen kommer vara lång, Christoffer ska nämligen till Sundsvall direkt efter jobbet. Han ska dit med några kompisar och träna med Sundsvalls atletklubb. Så han lär ju inte komma hem förrän nån gång senare ikväll :(

Vi får se vad jag själv hittar på, kommer ju bli galen om jag inte har något att göra. Nu ska jag iallafall äta frukost och se ett avsnitt One tree hill!

Mot mamma

2010-12-08 14:11:01 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Nu kommer snart mamma och hämtar mig och Hugo. Jag tänkte åka dit en sväng idag och umgås med lillasyster och Hugo får leka med sin syster han också. Vet inte hur länge jag blir där, det återstår att se :)

Nya ljus + duk

2010-12-07 19:27:47 Inköp
» Kommentarer(2) «





Frukost

2010-12-07 09:36:30
» Kommentarer(4) «



Havregrynsgröt med massa äppelmos ^^

Vecka 13

2010-12-06 09:21:30 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(4) «




(12+0)

Kroppen: Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Du känner dig lite lugnare, då största risken för missfall är över.
Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.
Tänk på att ta hand om dig själv och vila lite extra. Arbete och fysisk aktivitet är helt ok, men undvik stress.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.

Egna tankar: Det har redan gått en vecka, det känns bättre nu när det står 12+0 faktiskt, fast ändå känner jag mig inte särskilt gravid. Fast det är väl bara bra att man inte går runt och tänker på det hela tiden så man blir stressad och oroad. Något jag däremot brukar tänka är att fyfan vad skönt det är att inte ha haft mens på hur länge som helst, det känns helt underbart. Och anledningen till det är för att jag alltid får så ont att jag blir sängliggandes hela dagen, och det är så skönt att få slippa det.
Tiden går fort, samtidigt som den går sakta. Det är bara 6 veckor kvar tills RUL, och förhoppningsvis kommer tiden springa förbi fram tills dess. Först är det jul, sedan på nyår så fyller jag år, ungefär en vecka efter det så fyller lillasyster Amanda år och sedan är det ju nästan den 18e :) Vi längtar massor!

Två färska morgonbilder, på kvällen brukar magen vanligtvis vara ännu större ^^

Vilken morgon..

2010-12-06 09:05:36 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Vaknade vid 8 imorse, både jag och Christoffer klev upp samtidigt. Påväg mot toaletten trycker jag på lampknappen i den lilla garderoben för att se något, men inget händer. Går in i köket för att se om det lyser på micron, nej.. Strömmen borta igen, fjärde gången sedan vi flyttade in den 22a oktober. Det är för fan sanslöst. Jag ringde till Krambo och var arg, men det hjälpte ju såklart inte.

I kolsvart mörker kan man inte se hur man själv ser ut, inte sminka sig och inte fixa sig. Jag har bara en endaste lektion idag och den kunde jag inte gå på, så jag ringde och sjukanmälde mig. Hur löjligt det än låter så går jag inte på skolan utan att veta hur jag ser ut.

Nu har strömmen kommit tillbaka iallafall, en minut innan jag började beslutade den sig för att komma. Nu sitter jag i köket med datorn och har Hugo på en stol bredvid mig. Christoffer är och tränar, han skulle skriva ett sms då han var klar så jag kunde börja göra mat åt honom :)


Haha, vad tjock han såg ut på den här bilden. Min lilla bebis <3

Jokkmokk och middag

2010-12-05 19:56:12
» Kommentarer(1) «


Äntligen har vi skaffat oss ett köksbord! Ja, det är sant, vi har inte haft något sen vi flyttade hit. Haha, men nu har vi det iallafall och vi åt första middagen i köket idag, kändes riktigt skönt. När jag har tid och ork så ska jag måla bordet vitt, men det får bli senare.





Lussebak

2010-12-05 19:41:52
» Kommentarer(0) «


Lite bilder från när jag och lillasyster bakade lussebullar häromdagen, och lilla Hugo som var lite smått uttråkad under tiden.





Lidande blogg & hårfärgen

2010-12-05 19:34:35 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Nu har det varit tyst här i bloggen i nästan 3 dagar. Jag har faktiskt inte suttit så mycket vid datorn, mest bara snabbisar på Facebook och sen inget mer. Har varit med vänner, sovit och myst med min älskling.

Färgade ju håret för någon dag sedan, så här blev det:




Jag hade inga handskar och hade ingen lust att ha platspåsar heller, mina naglar är fortfarande lite röda men ^^ Har ingen bättre bild på håret heller för någon sån har jag inte tagit, så ni får nöja er med en morgonfrille-bild.

Sovmorgon och Chicago

2010-12-03 09:42:26 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Det blev en lång dag igår, bullbaket tog sin tid och efter det gick jag till Cissi. Vi spelade Chicago i 3 timmar och jag kom inte hem förrän efter 23. Sedan slocknade jag ganska fint, var så trött hemma hos Cissi och jag gjorde inte mycket annat än att skratta hela tiden.

Idag har jag sovmorgon och börjar inte förrän 14, men jag ska ändå gå på skolan snart för att spela Chicago med Cissi ^^ Lägger upp bilder från bullbaket senare idag, nu ska jag göra mig klar.

Idag kommer lillasyster

2010-12-02 11:42:09 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Det blev inget bullbak igår som det var sagt, jag sparade det till idag då min lillasyster ska komma hit. Har inte träffat henne på ett bra tag, så det ska bli roligt. Vet inte riktigt när hon ska komma, ska ringa och höra med mamma snart. Sedan får vi se hur länge huvudet orkar med allt surr, hon är ju trots allt snart 6 år och brukar ha en del att prata om ^^

Emelie om Puh, found them!:
Hej. Måste bara säga att du är en såå söt tjej och du verkar vara en jättesnäll och sympatisk människa! Lycka till med graviditeten och allt annat! Har du och din mamma pratat ut ännu? Vet din pappa något nu? Kramar!!

Svar: Tack, vad snällt sagt :) Jag och min mamma har inte pratat ut om själva graviditeten, när vi pratar så pratar vi som vanligt och hon har inte nämnt något om det över huvudtaget. Pappa vet inget än heller, det får vänta. Kram

Puh, found them!

2010-12-01 21:34:00 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Haha, jag är en expert på att bli helt galen i onödan. Jag hittade åt mina bilder, dom var gömda i inte bara en, utan TRE andra mappar. Antingen har jag varit helt virrig då jag lagt in bilderna på datorn, eller så är det datorn som spökar för mig.

Allt är där det ska nu iallafall, så stormen har lagt sig. Nu kan jag sova gott hoppas jag!

Kvällsgodis

2010-12-01 20:12:00
» Kommentarer(3) «



Färga håret

2010-12-01 20:09:50 Vardagligt
» Kommentarer(0) «



Nu har jag fått mina tre färger. Bara ena av dom ser röd ut, men alla tre är röda utifrån vad jag såg på bild när jag beställde dom. Jag ska iallafall lägga i den rödaste av dom, Poppy Red heter den. Jag hoppas att det fäster bra, egentligen ska man ha blekt håret innan, vilket jag gjort men sen har jag ju lagt i en röd toning. Vi får se helt enkelt! :)

Helvetes jälva...

2010-12-01 18:54:14 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Självklart händer det mig också, bara för att jag sagt att jag skulle göra dubbla kopior så det inte ska hända. Bilderna från vecka 10 och 11 är borta, och hur det har hänt förstår jag fan inte. Jag hade en mapp på skrivbordet vid namn "Graviditeten" och skulle lägga in fler bilder nu, men där finns ingen mapp. Men i själva listan där man väljer var bilderna ska hamna så fanns den med, men när jag klickar på nästa står det "Mappen finns inte, vill du skapa den?"..

Nog för att det bara var två bilder, men det är lika jävla irriterande för det. Bajs

Svar på kommentar igen

2010-12-01 11:59:31 Svar på kommentarer
» Kommentarer(3) «


Anonym om Svar på kommentar:
Kan inte hjälpa att jag låter negativ men har själv varit i samma situation. Har själv suttit och räknat och vridit men jag och min pojkvän skulle aldrig ha klarat det om vi inte skulle leva väääldigt snålt. Och hur kul är det att pengarna ska få styra allt? Allt man kan och vill göra. Hittar jag en söt body så vill jag kunna handla den utan att behöva tänka "pengarna måste räcka hela månaden". Så är i alla fall jag funtad.

Svar: Förstår precis hur du tänker och hur du menar, men å andra sidan så vet du ingenting om vad min pojkvän tjänar eller vad vi har för inkomster öht. Och nej, det är inte roligt om pengarna ska få styra allt, men vem har sagt att det kommer bli så? Min pojkvän har ett bra jobb med chans att tjäna stora pengar bara han ger sig fan på det, jag har ett extrajobb som jag kan jobba på när jag känner för det. Jag vet att pengar inte kommer att vara ett problem, det kanske inte kommer vara himmelrike varje månad, men det är det väl inte för nån?
Det finns folk som inte tjänar mer än 12-13000 i månaden och klarar sig trots att ena förälderna är hemma. Hur dom gör begriper jag inte, men klarar som sig på det så ser jag inga problem i att vi ska klara oss på våra pengar.
Bara för att det inte funkat för dig/er hur du än vridit och vänt på det så betyder väl inte det att det inte skulle gå för oss? Med tanke på att du inte vet våra inkomster så tycker jag inte att du ska dra såna slutsatser.
Och får jag fråga varför du kommenterar anonymt?

Magbild v12

2010-12-01 11:06:22 Gravid med Leon
» Kommentarer(1) «


Vågar mig på att lägga ut dom här bilderna som jag tog igår (v11+1) på min inte så vackra mage. Den har iallafall blivit mycket större jämfört med för typ två veckor sedan. Känner mig mest bara tjock och äcklig just nu, men det tycker jag att man får göra ^^


Lång rast

2010-12-01 10:14:29 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Sitter just nu hemma och äter en tekaka med prästost på, gott gott. Har lång rast och börjar inte förrän 11.35, så jag passar på att leka med vovven och ta det lugnt. Det är så skönt att bara bo 1 minut ifrån skolan!

Det blev inga lussebullar igår, var mätt och trött så det får vänta tills idag efter skolan. Har en känsla av att jag kommer få vara ensam länge nu dom dagar då Christoffer tränar. Han ska nämligen tävla i februari tror jag det var, så nu börjar han träna med utrustning och dom passen tar evigheter. Det får bli sena middagar helt enkelt, vilket jag hatar eftersom att jag i stort sett alltid är vrålhungrig när jag kommer hem ifrån skolan. Men men, allt för min fina :)

evelina om Ung och bortskämd:
ah det är väl för bra ;) Jag bor i samma lilla stad som Ellinor. Höhö

Svar: Haha ja det tycker jag också, man kan inte hålla sig för skratt alla gånger.
Jaså? Med andra ord så pratar du lika roligt som henne? :D