Inga bilder idag heller

2010-10-30 18:18:15 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Jag la in alla bilder ifrån lägenheten på min iPhone i hopp att kunna lägga in dom på min dator hemma hos mina föräldrar. Självklart så fungerar det inte, så det blir inga bilder idag heller. Förhoppningsvis så får vi vårt internet snart och då är ju all tapetsering dessutom klar så det blir nog roligare att se då. Lär bli en hel del bilder, men det är iallafall vad jag vill se i en blogg ^^

Nu ska jag höra med mamma om hon kan skjutsa mig till min älskling, har bestämt mig för att sova där inatt. Sov jättedåligt utan honom, vaknade flera gånger och drömde konstiga drömmar. Tar med mig vovven också nu när det bara är i sovrummet det ligger en massa saker :) Ha en trevlig lördagskväll, kram!

Skit internet

2010-10-30 13:53:25
» Kommentarer(0) «


Jag sitter och försöker ladda upp bilder, men det går inte alls. Internet kopplar ifrån hela tiden och det tar ca 20 minuter för en endaste bild att laddas upp. Med andra ord får det vänta, hellre att det blir riktigt gjort istället för något fjuttigt dåligt. Det ser iallafall jättebra ut här, känner på mig att jag kommer bli supernöjd. Köket är klart, hallen är halvklar och sovrummet står på tur för att få nya fina tapeter.

Enda nackdelen är att vi har en rulle för lite till sovrummets fondvägg, så den får vänta till torsdag och då får vi fixa det själv. Men det ska nog gå bra det också. Min pojkväns bror gör ett riktigt bra jobb och vad skulle vi gjort utan hans hjälp? Han är supersnabb och superduktig på det han gör. Blir så nöjd!

Snart bär det av till mamma

2010-10-29 20:11:00 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Min pojkväns bror har kommit nu, dom har precis börjat med väggarna och har sjukt hög musik på. Jag är nästan lite rädd att någon granne ska komma och knacka på, men som tur är så ska jag åka härifrån snart. Ska hem till min mamma och sova där i helgen så grabbarna får vara i fred och göra det som ska göras. Samt så får jag spendera en massa tid med min älskade hund, gud vad jag saknar honom. Känns nästan löjligt hur mycket man kan älska en hund, trodde inte ens att det var möjligt innan jag fick min älskling.

Jag åker nog hit till lägenheten imorgon på dagen, orkar inte vara ifrån min stora älskling för länge ^^ Samt så vill jag ju se hur det går för dom, ta bilder osv. Det känns iallafall tryggt att min pojkväns bror vet vad han sysslar med, då behöver jag inte oroa mig för att det inte blir bra. Känns skönt också att hemma hos mina föräldrar så är internetuppkopplingen mycket bättre än här.

Evelina om Förbannad och besviken.:
Gud vad tråkigt. Men så är det alltid. "lova att inte berätta för nån, för det här fick jag egentligen inte säga" du vet. Jag tycker du ska berätta för dina föräldrar på en gång fastän du inte känner dig redo. Det är mycket bättre att dom får reda på det från dig än genom nån annan.
ps. Tycker du ska skälla ut denna tjejen som berättade också. Ett barn är det finaste man nånsin får och det är föräldrarnas lycka att få berätta om det.

Svar: Ja det är jättetråkigt och verkligen inget jag hade förväntat mig. Men den sista man anar hugger en i ryggen, tyvärr. Det här är ju något jättestort för mig och min pojkvän, och precis som du säger så är det vår lycka att berätta. Hon bad om ursäkt men jag sa att hennes ursäkt inte var godtagen och att hon inte behöver prata med mig mer.

Förbannad och besviken.

2010-10-29 14:12:44 Vardagligt
» Kommentarer(5) «


Den ena dagen blir värre än den andra. Igår skrev min storebror till mig och frågade om jag var gravid, han bor mer än 60 mil bort så hur han fått reda på det kunde jag inte förstå. Men då visar det sig att en tjejkompis jag berättade det för dagen efter att jag plussat har gått och sagt det vidare, och har det kommit så långt som till min bror så vill jag inte ens veta hur många till som vet om det.
Jag blir så jävla besviken, är det verkligen en grej man går och pratar och berättar om? För mig och min pojkvän är ju det här jättespeciellt och något vi själva vill dela med oss av, vi vill inte att folk ska få reda på det från annat håll än oss. Det här betyder att vi måste berätta det nu, innan något skvaller kommer fram till t ex mina föräldrar. Jag är för fan bara i vecka 8, jag är inte redo att berätta det än, jag vet ju inte ens om bebis mår bra eller om det kommer att gå bra.

Nu vet jag iallafall att man inte kan lita på folk, fan vad besviken och ledsen jag är. Jag ska hur som helst försöka vänta med att berätta för mina föräldrar tills efter vul:et på torsdag nästa vecka. Min pojkvän har redan berättat för sina föräldrar, hej och hå. Jag är inte redo för att det ska komma ut än, men nu är det för sent.

Matilda om MVC-besöket:
Varför ska du göra ett vul? Ultraljud är strålning och det är inte bra att utsätta ett foster för det i onödan. Ett rul i v18-19 räcker väl?

Svar: Jag ska göra ett vul för att jag har fått ett missfall för ungefär ett halvår sedan och jag vill veta så att allt är okej för att lugna oron. Samt så verkar du inte ha läst på särskilt mycket om du påstår att fostret tar skada och att det är onödigt. Är det därför vissa får göra ett tiotal ultraljud under sin graviditet? Hade det varit skadligt hade man inte fått göra något heller, och speciellt inte så många som vissa gör. Hade jag vetat att jag riskerade att få missfall eller liknande av att göra ett ultraljud så hade jag självklart inte gjort det, men så är inte fallet.

Så fruktansvärt less.

2010-10-28 10:08:12 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Jag klev upp i tid, kom till första lektionen i tid men efter den så gick jag hem igen. Mår inte bra alls idag, är less och känner mig nere och vill helst av allt somna nu och vakna imorgon. Jag får väl passa på att göra mig själv lite frukost och se någon film eller nåt nu, har ingen ork till någonting annat. Fy vad less jag är..

Träffa en nära vän

2010-10-27 11:58:00 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Nu har jag ätit frukost och gjort mig klar. Nu ska jag gå och möta upp en av mina bästa kompisar och hennes fina son. Vi har känt varandra i flera år och gått i samma klass för några år sedan, men hon flyttade en bra bit härifrån och bor inte här längre. Vi träffas väldigt sällan så det ska bli så skönt att få träffa henne igen. Det ska bli riktigt roligt att få träffa hennes son också, har aldrig träffat honom förut och han är snart ett år gammal.

Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på, vi lär gå runt lite i dom få affärer som finns här och kanske träffa lite annat folk också. Hur som helst så ska det bli jättemysigt :) Vi hörs senare.

Gårdagens bullbak

2010-10-27 11:07:26 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Storhandligen var jobbig, gud vad mycket vi köpte. Gick nästan på 2000kr, och det var en hel del att bära. Till middag gjorde vi hamburgare, sedan började jag att baka. Efter att deget jäst färdigt och jag skulle sätta igång att göra själva bullarna så slog det mig, vi har ingen kavel..

Jag fick lösa det på första bästa sätt, en tom saftflaska fick agera kavel och det var inte det enklaste att kavla med den. Men det gick iallafall, och bullar blev det, 55st närmare bestämt. Både kanelbullar och vaniljbullar.






Storhandla om ett tag

2010-10-26 16:16:19 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Jag har precis ätit en skål med Special K red berries och en banan, var tvungen att äta nu trots att klockan är middagstid. Mår så jävla illa, jag hoppas att det går över snart. Nu ska jag iallafall vänta på att min pojkvän kommer hem ifrån gymmet, men det lär ta ungefär en timma till. Sedan ska han duscha och efter det ska vi åka och storhandla med min mamma. Vi har en väldigt lång lista att pricka av, känner redan nu hur jobbigt det kommet att bli att först bära upp alla påsar för trapporna och sedan packa upp allt.

Efter det så är det tänkt att vi ska forsätta packa upp ur flyttlådorna, jag har redan börjat med en del idag men jag mår illa och vill inte göra allt själv. Känner mig riktigt gnällig och jobbig idag, men det får man vara.

Igår bestämde jag mig för att baka kanelbullar, men min kära älskling sa att jag inte skulle göra det för han ska dra ner på sötsaker. Då sa jag att jag struntar i det, för kanelbullar ska jag göra och kanelbullar ska jag ha! Haha. Så det tänker jag göra idag efter att vi har handlat osv. Helst av allt skulle jag vilja ha saffransbullar med glasyr på, fy vad goda dom är. Dom ser ut ungefär som gula tekakor med glasyr ovanpå. Lite tidigt med saffransbullar kanske, så det får vänta ett tag ^^


Vecka 8

2010-10-26 08:40:10 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(2) «




(7+0)
Kroppen: Nu växer livmodern och storleken kan jämföras med en apelsin. Det är vanligt att man måste kissa mycket oftare än normalt. All glatt muskulatur, det vill säga sådana muskler som du inte kan styra, som livmodern, blodkärlen och tarmarna, blir slappare. Det kan göra att du får förstoppning. Risken för åderbråck, hemorrojder och urinvägsinfektioner ökar också. Om du drabbas när du är gravid är det viktigt att du får behandling tidigt.
I vissa landsting kallas du till ett hälsosamtal hos barnmorskan för att prata om alkoholvanor, kost och livsstil. Hos andra landsting sker detta samtidigt som inskrivningen. Det ser olika ut i olika delar av landet.

Embryot: Embryot är nu omkring 25 millimeter. Fingrar och tår kan ses tydligt men är fortfarande täckta med simhud. Överläppen skapas samt nästippen. Hjärtkonstruktionen är nu utvecklad och slår med 150 slag i minuten, det vill säga dubbelt så fort som hos en vuxen.

Egna tankar: Tiden går både fort och sakta på samma gång. Det känns som att det var igår jag gick in i vecka 7, men samtidigt känns det som att det är hur lång tid som helst kvar innan vul och vecka 12 så jag får andas ut lite. Jag ligger iallafall just i denna stund och mår illa, och inatt har jag varit upp två gånger för att kissa. Brösten är större än någonsin, ömma och svullna, så jag känner mig fortfarande gravid iallafall. Nästa vecka ska jag på VUL och fy fasen vad nervös jag är!

Bokat VUL

2010-10-25 14:56:31 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Idag ringde jag och bokade ett VUL. Dom hade tid på fredag, men jag väntar hellre till nästa vecka så att min pojkvän kan följa med och då har jag dessutom lov och behöver inte skippa skolan. Så, torsdag klockan 9.30 nästa vecka ska vi vara där, och förhoppningsvis se något som gör oss mer än superlyckliga :) Jag är dock supernervös, både över att se något jag inte vill se och att ligga där och sära på benen.. Usch vad läskigt.

Evelina om Mår illa...:
Du ha plussat och känner symptomen. Då är det nog ingenting att oroa sig över :) Du har en liten pluttebebis i magen och jag gissar på en pojk ;)

Svar: Hoppas att det är så! Haha, jaså? Varför gissar du på en pojk? ^^

Mår illa...

2010-10-25 09:21:04 Gravid med Leon
» Kommentarer(2) «


Det sägs att om man äter något på morgonen så ska illamåendet minska, men det tror jag inte ett dugg på. För mig fungerar det inte iallafall, fy vad illa jag mår. Som tur är så är det inte hela tiden längre, utan bara i "perioder" under dagen.

Imorgon går jag in i vecka 8, och eftersom att jag ännu inte ringt gynmottagningen för att boka ett vul så kanske det är på tiden att jag gör det imorgon. Men jag är stolt över mig själv som orkar vänta och dra ut på det så länge, för ju längre jag väntar, ju större chans är det att se något, om nu allt är som det ska. Det håller vi tummarna för, gravid känner jag mig iallafall! :)

Dagens middag och OC

2010-10-24 21:02:31
» Kommentarer(1) «


Det blev inte så bra med tapetseringen, mönsterpassning var verkligen hur svårt som helst. Så istället ska vi spackla och slipa klart hallen och sovrummet så får min pojkväns bror försöka hinna med att tapetsera alla tre rum i helgen. Han är ju duktig på sånt där så det kommer nog att bli färdigt i tid.

Idag kom min mamma hit med vår hund, och det var så härligt att vara med honom igen. Jag och två kompisar gick ut på en promenad och det var riktigt härligt. Sedan när jag och vovven kom tillbaka så kikade vi lite på OC innan vi började med maten och mamma kom och hämtade hunden igen. Han får flytta in hos oss så fort allt är tapetserat och klart så det inte ligger massa skräp och sånt överallt.

Idag åt vi första hemmalagade måltiden här i lägenheten, och gud så gott det var!


Inget eget internet

2010-10-23 21:29:51
» Kommentarer(0) «


Det visade sig att det inte fanns något internet i lägenheten trots att dom sagt att det ingick. Så vi fick ringa och beställa idag ifrån bredbandsbolaget och det kommer inom en månad.. Just nu "lånar" vi från någon annan, hoppas att det inte blir kalabalik på grund av det.

Älsklingen håller just nu på att spackla inne i köket, han är nog klar vilken sekund som helst. Det var verkligen jobbigare än jag trodde att skära och ta bort gamla tapeter, samt slipa lite här och där. Men nästa helg kommer iallafall min pojkväns bror hit och hjälper oss att göra klart sovrummet och hallen, så det känns jätteskönt och det är jättesnällt av honom att han kommer hit.

Jag saknar min hund nu när vi är här, han är hemma hos mina föräldrar nu eftersom att det är så mycket grejer överallt och då skulle det inte sluta bra med en valp här. Jag får nog åka hem imorgon så jag får träffa honom, min lilla älskling.

Här kommer lite bilder från idag





Kan ju bara påpeka att det tog mig ungefär 20 minuter att få upp bilderna, gud så internet går segt. Men bättre det än inget alls, vi får hoppas på att det går fort för bredbandsbolaget att fixa vårt.

Evelina om Idag får vi nyckeln.:
Undvik att bli arg själv. Förklara att du är vuxen nu och det är ditt val. Han borde vara glad för din skulle och det blir han säkert när han smält det hela. Berätta att du blir sårad när han säger så.
Han kommer bli tvungen att acceptera det till slut. Kanske din mamma kan prata lite vett med honom? Om du är mest trygg med din mammas respons så tycker jag du ska berätta för henne först :)

Svar: Ja, jag får försöka klura ut det där på något sätt. Än så länge så känns det inte bråttom med att berätta, så jag hinner nog tänka över något. Om jag berättar det för mamma så kanske hon som sagt kan prata lite vett med honom. Vi får se hur det blir :)


Lite bilder

2010-10-22 12:36:14 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Jag tog lite snabba bilder på vägen hem. Nu är nyckeln till lägenheten hämtad, bara att sätta igång med packning och allt vad det heter. Bilder på lägenheten dyker möjligtvis upp senare idag, om inte imorgon.






Idag får vi nyckeln.

2010-10-22 08:32:58 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Tiden går verkligen hur fort som helst, det känns som att det var igår jag sa att det var en hel vecka kvar innan vi fick nyckeln till lägenheten men nu är dagen redan här. Så idag blir det en massa bärande och förmodligen massa svett. Vi bor två trappor upp dessutom så det kommer nog ta ett tag att bära in alla saker.

Allt kommer att få hamna i vardagsrummer och vara där tills vi tapetserat klart, så det är också där vi kommer att få sova. Och idag ska vi börja riva tapeter/spackla, och jag bara längtar tills vi fått upp tapeterna som jag hämtade ut igår. Gjorde dock en tabbe och köpte lim för 250kr när vi redan hade hur mycket lim som helst, men det visste ju inte jag.

Imorgon ska vi förmodligen åka och storhandla också, med tanke på att vi inte har någon mat alls. Så idag ska vi äta ute, det blir alldeles för mycket om vi ska både packa upp alla saker och börja spackla och sedan åka och handla.

Evelina om Pratat med skolsköterskan idag:
Jag berättade för min mamma när vi var ensamma. Jag hade själv velat höra det när ingen annan var med om det vore jag som fick nyheten av min unga dotter.
Jag var också arton. Inledde det hela med "Jag har en rolig nyhet att berätta". På så sätt förstod hon att jag var positivt inställd till barnet. :) Säg det så fort som möjligt. Det är mycket bättre att ha fått ur sig det! Då släpper ångesten sen.

Svar: Jag är faktiskt minst nervös över att berätta det för mamma, det är pappa jag oroar mig över. Han kommer bli rasande, bokstavligt talat. Jag vet faktiskt inte hur jag ska göra  :/

Pratat med skolsköterskan idag

2010-10-21 18:54:45 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Idag pratade jag med skolsköterskan, kände att jag behövde prata med någon. Eftersom att jag är väldigt illamående till och från så påverkar det min skolgång, i tisdags t ex kunde jag knappt röra mig och var tvungen att sjukanmäla mig. Eftersom att hon har fullständig tystnadsplikt så kändes det jättebra att prata med henne och hon var verkligen hur snäll och trevlig som helst. Hon sa att om jag känner att jag inte klarar av att gå till skolan pga illamående så behöver jag bara sjukanmäla mig, och frågar någon varför jag är bora mycket (om jag nu är det) så kommer hon säga att det finns en anledning som hon inte kan berätta just nu.

Det är inte förrän jag har lyckats berätta för mina föräldrar som jag tänker berätta för lärarna på skolan. Och jag vet verkligen inte hur eller när jag ska berätta för mina föräldrar, jag är så rädd för deras reaktion, och jag vet att den inte kommer att vara positiv från båda håll. Jag skulle iallafall få fortsätta prata med skolsköterskan om jag ville, och det uppskattar jag jättemycket. Jag önskar nästan att det var hon som var min barnmorska för hon var så förstående och snäll.

Hon sa också att sedan när jag berättat, och vill gå ut med det på riktigt, så skulle hon fixa så att jag får prata med en studievägledare på skolan så vi kan börja planera hur jag ska göra med skolan sedan. Jag uppskattar all hjälp jag får utav henne, och hon sa att hon kände sig hedrad att jag gav henne förtroende och gick till henne för att prata om det här. Just nu känns det som att allt kommer att lösa sig inom sin tid :)

Frågan är bara, hur berättar man för sina föräldrar att deras snart 18åriga dotter ska få barn?

Hämta tapeter

2010-10-20 18:19:31 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Imorgon ska vi hämta ut tapeterna till lägenheten, och på fredag är det dags att hämta nyckeln och sedan köra igång. Ser fram emot det jättemycket!

För övrigt så känner jag mig lite orolig idag. Jag har mått illa fyra dagar i rad, inklusive idag. Men vid lunch idag så försvann det och har inte kommit tillbaka. Det skrämmer mig, för symtom ska väl inte bara försvinna så där?

Beställt lite saker.

2010-10-19 18:21:27 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Klickade runt på ellos igår och kunde inte hålla mig, detta klickade jag hem:

En halsduk, en velourjacka med Hello Kitty på (jag älskar Hello Kitty) och två par leggings.

Evelina om Svar på kommentar:

Det kan vara lättare att knyta an till bebisen i magen om man vet vilket kön det är. Fast vi tog inte reda på det :) Vi var säkra på att det var en liten tös. Och när vår älskade son kom ut blev jag ändå jätte glad och skrek "det är en poooojk, det är en poooojk!! :D" Vi hade dock bara kommit fram till flicknamn, så William var namnlös i två veckor. Pojknamn är supersvårt!

Svar: Tack för att du sa det mycket bättre än jag, haha. Blev mest bara rörigt det jag skrev, men precis som du skriver var vad jag menade. Och jag håller med om att pojknamn är riktigt svårt, har två tjejnamn som för oss är solklara, pojknamnen däremot är vi inte alls överens om. William är superfint :)

Svar på kommentar

2010-10-19 12:17:02 Svar på kommentarer
» Kommentarer(1) «


Malin om Illamåendet håller i sig.:
Har funderat på det där men jag känner jag inte vill ha reda på könet. Känns som samhället är så fixerade vid att veta vad det är för kön så att man kan planera. Jag tänker planera för ett barn inte enn kön. Dock kan jag förstå tanken men att veta i förväg även om jag själv inte vill det. Hoppas att allt går bra för dig och att du känner dig bättre snart. Kömpa på!

Svar: Jag håller med dig om att samhället är fixerade vid kön, och jag respekterar alla som inte vill veta i förväg. Det är ju upp till var och en om man vill veta eller inte. För mig handlar det absolut inte om att könet är det viktiga, det viktigaste är att man får en frisk bebis som mår bra. För mig spelar könet ingen roll på det sättet, utan det skulle bara vara roligt att få veta, oavsett vilket kön det är. Mår bebisen bra så mår jag bra, oavsett om det är en liten tjej eller en liten killle. Sen finns det ju såna som ställt in sig redan från början att dom ska ha den ena eller den andra, och sedan blir besvikna, sånt tycker jag är hemskt. Jag tycker inte att det är något fel med att önska eller föreställa sig ett visst kön, men att bli besviken för att det är tvärt emot tycker jag känns hemskt.

Vecka 7

2010-10-19 08:49:53 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(3) «



(6+0)
Kroppen: Man kan känna sig illamående på grund av hormonerna och ha lite molande värk
i underlivet, vilket är helt normalt. Sömnen kan rubbas, ofta beroende på att man måste man gå upp för att kissa. Magen kan kännas uppblåst på grund av att tarmarna arbetar långsammare. Vissa har redan ökat i vikt, men har du problem med illamående och kräkningar är det inte ovanligt att du istället har minskat i vikt. Det kan hjälpa att äta något litet innan du kliver upp ur sängen och att äta många små måltider.

Embryot: Embryot är nu en centimeter långt. Handled och fingrar skapas och händer och fötter kan urskiljas som små paddlar. Ansiktet börjar ta form och ögonen kan ses som små fördjupningar. Inne i huvudet finns det något som liknar blåsor, det ska senare bli hjärnan. Här kan man med ultraljud se embryots hjärtaktivitet.

Egna tankar: Jag börjar känna mig mer gravid nu, illamåendet håller i sig och det känns på ett sätt bra att äntligen fått ett riktigt graviditetssymtom. Precis som tidigare så hoppas jag så gärna att bebis vill stanna hos oss, jag vill inte behöva gå igenom ett missfall igen. Det skrämmer mig att jag fick missfall i vecka 7 sist, och det skrämmer mig ännu mer att det är så länge kvar innan vecka 12 är förbi. Som jag sagt tidigare, man slutar nog aldrig att oroa sig. Bäst är att försöka låta bli att tänka på det, och på dagarna funkar det faktiskt ganska bra.

Illamåendet håller i sig.

2010-10-19 08:38:34 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Imorse när jag vaknade så var jag till min förvåning fortfarande illamående. Jag ligger fortfarande kvar i sängen och mår verkligen pyton. Var tvungen att ringa och sjukanmäla mig, att gå på skolan när jag mår så här känns inte ens som ett alternativ. Det känns så konstigt, jag mår så illa och känner att jag kommer spy vilken sekund som helst, men ändå så gör jag inte det. Ligger och har kväljningar, men det är väl bara bra att jag inte spyr.

Evelina om Åh fy..:

Har ni funderat på om ni vill veta könet? :) Kanske lite tidigt att bestämma men vissa vet ju med en gång hur de vill göra.

Svar: Ja, vi båda vill jättegärna veta könet. Vi känner att det skulle vara enklare då med att förbereda sig och framför allt komma överens om ett namn. För min del skulle det också kännas verkligare om jag vet vad jag har i magen. Men sen är det ju inte alla gånger man kan se, och det är inte alla gånger 100% säkert, men försöka ta reda på det kommer vi iallafall att göra :)

Åh fy..

2010-10-18 19:57:48 Gravid med Leon
» Kommentarer(1) «


Ursäkta, men jävlar i min själ vad illa jag mår. Jag är så illamående att hälften vore nog, samma sak var det igår. Det känns precis som att man ätit något dåligt och bara vill kräkas. Men samtidigt som det är hur jobbigt som helst så gör det mig glad. Jag har inte känt mig gravid över huvud taget, så nu när det typiska symtomet kommer så blir jag faktiskt glad. Nu känner jag mig gravid!

Imorgon går jag in i vecka 7, och det var då jag fick missfall sist. Lite skrämmande, men jag hoppas verkligen att vi får behålla vår lilla och att h*n mår bra. Det skulle betyda så mycket för oss båda.


Lidande blogg

2010-10-17 18:29:18 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Bloggen har blivit lite lidande nu i helgen, har mest bara varit med min pojkvän och tagit det lugnt, så jag har inte haft något att skriva. Har haft en skön helg iallafall, men imorgon är det dags för skola igen. På tisdag går jag in i vecka sju, och på fredag får vi nyckeln till vår lägenhet, jag längtar så mycket! Det ska bli så skönt med en ny lägenhet, ett nytt hem.

Ikväll ska jag och min älskling förmodligen se på skräckfilm, vet inte riktigt om jag ser fram emot det egentligen för jag är så himla känslig. Blir verkligen rädd för vad som helst ^^ Ligger oftast gömd bakom en kudde när vi ser skräckfilmer, så det lär ju vara samma idag.

Jag får försöka klura ut något bättre att skriva om, just nu är det tomt i skallen. När vi fått vår lägenhet iallafall så får ni se hur den ser ut med före och efter-bilder. Vi ska nämligen tapetsera om i stort sätt hela lägenheten :) Hoppas ni tycker att det är lika spännande som jag gör, för jag ser verkligen fram emot det. Jag ska även göra någon form av walk in-closet i ett litet förråd som finns inne i lägenheten, just nu ser det bedrövligt ut där. Får försöka lista ut hur jag ska göra.

Ha en bra kväll!

Fotat

2010-10-15 12:43:55 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Jag är hemma idag för jag kände mig inte så pigg imorse när jag vaknade, nu har det dock blivit bättre. Jag har precis varit ute och fotat lite i höstvädret, min pojkvän har en systemkamera och jag bokstavligt talat älskar att använda den.
En av alla bilder jag tog.


Evelina om Svar på kommentar:
Du kan svara i inlägget där jag kommenterar annars :) som en egen kommentar.
Mycket möjligt. Jag vet som sagt inte hur det är. Jag såg inget hjärta på mitt VUL tror jag. Det var så längesen :P

Svar: Jo visst kan jag det, men det här känns bättre så jag kör på det ^^

Äntligen!

2010-10-14 20:56:06 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Har väntat ivrigt hela dagen på att min pojkvän skulle komma, och nu är han här. Imorgon är det en vecka kvar innan vi får nyckeln till vår lägenhet och ska sätta igång och tapetsera. Det ska bli så skönt att få bli sambo igen, har saknat det massor. Då blir det jag, min pojkvän och vår älskade hund, och förhoppningsvis får vi sällskap till sommaren :)

Nu ska vi se någon film och mysa, har massor med tid att ta igen!

Svar på kommentar

2010-10-14 20:45:39 Svar på kommentarer
» Kommentarer(2) «


Evelina om Svar på kommentar: Hihi, ett inlägg bara till mig ;) Jag har ingen blogg. Hade det i en månad men det var inget för mig så jag la ner den. Tänk på att de kan mena att man ser hjärtaktivitetet när du gått klart vecka 7 (alltså går in i v8) för så brukar det va på rätt många sidor. Jag vet inte själv hur det är riktigt :)


Svar: Haha jo jag vill svara på alla kommentarer så enklaste sättet är ju det här med tanke på att du inte har någon blogg ^^ Jo, men jag har både läst och hört jättemånga som sett hjärtaktivitet i vecka 6, alltså 5+, så möjligheten finns! Men självklart är det större chans ju längre man väntar, sen är det ju inte alla som har tålamod till det heller :)

Svar på kommentar

2010-10-13 21:13:27 Svar på kommentarer
» Kommentarer(4) «


Evelina om MVC-besöket: Byt barnmorska direkt om du inte trivs! Henne ska du ha genom hela graviditeten och det är viktigt att man känner sig trygg med denne. :)

Jag gjorde ultraljud i v 6 (5+5) och såg en liten skugga. Man ser inte hjärtat slå har jag för mig. Det är bara att bita ihop genom en gynundersökning. Det är trots allt bra att ha gjort dem :) Och om åtta månader ligger du med benen i vädret och tänker inte alls på att det är pinsamt ;) Lycka till! Synd att inte pojkvännen kunde bli med dig. Det är skönt att ha med sig partnern på barnmorskebesök och såna saker så han blir lika delaktig. Så var det inte för mig då min sambo jobbade i norge under veckorna sista halvåret av graviditeten. (Slutade innan bebben var född och kom tillbaka till sverige då).

Svar: Jag har tänkt ge henne en chans till för att se om det bara berodde på en dålig dag eller om hon verkligen är sådär sur och oengagerad ^^
Okej, i vecka 7 ska det iallafall vara möjligt att se hjärtaktivitet så det är ju bara att hålla tummarna. Ska försöka få en tid nästa vecka, för då går jag in i v7. Och jag hoppas verkligen att min pojkvän kan följa med, att han är delaktig tycker jag är lika viktigt som att jag själv är det. Har du ingen blogg föresten? :)

MVC-besöket

2010-10-13 17:01:12 Gravid med Leon
» Kommentarer(3) «


Idag var jag som sagt på ett hälsosamtal på MVC, och jag måste säga att barnmorskan jag hade inte alls var vad jag förväntade mig. Det kändes lite som att hon var där för att hon var tvungen, inte för att hon ville. Hon var inte alls lika trevlig och glad som den barnmorskan jag träffade sist jag var gravid. Antingen så hade hon bara en dålig dag eller så är det kanske sån hon är, i övrigt så gick det iallafall bra. Imorgon ska jag prova ringa gynmottagningen och boka en tid för VUL.
Tanken om VUL skrämmer mig. Jag har aldrig ens gjort en gynundersökning så hur jag ska klara av att ligga där och sära på benen inför en okänd människa vet jag inte. Och förmodligen kommer inte min pojkvän att kunna följa med heller med tanke på att han jobbar. Samt så är jag rädd för vad jag kommer att få se, om det är bra eller dåligt kan jag ju inte veta nu. Skulle det visa sig vara dåligt så hade jag mer än gärna velat ha min pojkvän där som stöd, och får man kanske se hjärtat slå så vill jag ju såklart dela den stunden med min pojkvän också. Vi får se hur det blir, om jag får någon tid och hur/om det passar för min älskling.
Är det någon läsare som gjort VUL? Vad fick ni se och vilken vecka var du i?

Hälsosamtal

2010-10-13 08:58:46 Gravid med Leon
» Kommentarer(0) «


Har precis ringt MVC och fick en tid för hälsosamtal idag 11.30. Hoppas bara att jag hittar till rätt avdelning, har ju aldrig varit just där förut. Jag sa också att jag var osäker på vilken vecka jag var i, för jag vill hemskt gärna göra ett vul så jag får bekräftat om allt är bra där inne eller inte, vill inte gå runt och oroa mig hela tiden. Det känns iallafall skönt att få tid så snabbt, istället för att behöva vänta. För jag måste erkänna att det känns mycket verkligare även efter bara ett hälsosamtal.
Min pojkvän kommer ju inte hit förrän imorgon så tyvärr kan han inte följa med idag, det hade varit skönt att ha honom vid min sida, för vi är ju två i det här. Men det ska nog gå bra ändå! Nu är det dags för mig att göra mig i ordning för att åka till skolan innan jag ska gå till MVC.
Vi hörs senare! :)

Lite mer om mig själv

2010-10-12 17:45:59
» Kommentarer(0) «


Tänkte att jag skulle berätta lite mer om mig själv och min pojkvän, utan att avslöja för mycket.

Just för tillfället bor vi inte tillsammans, men på torsdag så kommer han hit och bor med mig hemma hos mina föräldrar fram tills fredag nästa vecka då vi flyttar in i vår lägenhet. Vi har varit tillsammans i över ett år och är förlovade, och har tidigare bott tillsammans men jag flyttade hem för att ta upp mina studier. Jag är jätteglad över att han bestämde sig för att flytta hit, han fick jobb, vi hittade en lägenhet och alla bitar föll på plats. Och det bästa av allt, vi fick ett positivt graviditetstest, 6 månader efter missfallet.

Än så länge vet nästan ingen om att jag är gravid, och jag har inte planerat att berätta det än på ett tag. Jag är lite rädd för vad mina föräldrar ska säga och därför väljer jag att dra ut lite på det, hur länge vet jag dock inte. Först och främst vill vi klara oss igenom vecka 12.

Vad mer kan jag säga? Jag pluggar, går ettan i gymnasiet fast jag egentligen ska gå trean, man är inte så smart alla gånger ^^ Vet ännu inte hur jag ska göra med skolan, för jag trivs verkligen jättebra i min klass och på programmet jag går. Förhoppningsvis så får jag kanske plugga en del hemma innan jag kan komma tillbaka till skolan för att avsluta studierna. Jag har iallafall lovat mig själv att jag aldrig någonsin ska börja om skolan igen, för det orkar jag inte med. Jag vill väldigt gärna ta studenten med min klass, så vi får se hur det blir på den fronten.

Mer info om mig kommer så småning om :) Har ni några frågor så var inte rädd att ställa dom!


Vecka 6

2010-10-12 08:52:25 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(0) «



(5+0)

Kroppen: Du kan känna av graviditetssymtom som yrsel och bli lite darrig i benen emellanåt, särskilt om man har stått länge eller reser sig häftigt. Brösten kan ömma lite och bli en aning större. Det är också vanligt att man blir väldigt trött. Du kan få lite pormaskar i ansiktet till följd av hormonerna. Du bör avstå från alkohol och rökning från och med nu. Alkohol, nikotin och andra droger är extra skadliga tidigt under graviditeten, då det är en väldigt känslig period.
Det är även dags för dig att ta kontakt med barnmorskemottagningen.

Embryot: Embryot växer cirka en millimeter om dagen. Det är lika stort som en ärta, det vill säga tre-fem millimeter. Det har fortfarande en svans som senare blir till ben. Embryot utvecklar det som ska bli nervsystem, det visar sig nu i form av tunna trådar. Fosterhinnorna har bildats, men än så länge finns inte mycket vatten att tala om.
Kroppens organ börjar bildas på allvar, stämband och underkäke börjar ta form. Innerörat skapas, hjärtat slår med en kammare och munöppningen är skapad. Nu skapas en skiljevägg i hjärtat, navelsträngen, lungor, bukspottkörtel, sköldkörtel och lever.

Egna tankar: Ännu har inte oron släppt och det kommer den nog aldrig att göra, men samtidigt så känns allt bra på något sätt. Min pojkvän flyttar snart till mig, och på torsdag får jag träffa honom för första gången på nästan två veckor. Jag kommer att må mycket bättre när han är hos mig, och mår jag bra så mår förhoppningsvis bebis bra också.

Natti

2010-10-11 22:38:42 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Nu mina vänner ska jag lägga mig och sova så jag orkar upp imorgon, vilket jag vanligtvis aldrig gör. Jag är en expert på att försova mig, att sova är nästan det bästa jag vet och jag skulle kunna göra det hur länge och hur ofta som helst. Däremot så har jag nästan alltid svårt att somna på kvällarna, ligger alltid och tänker på en massa saker och speciellt nu när det är så mycket som händer. Att vara gravid, orolig och samtidigt fokusera på skolan och allt som hörtill är ingen bra kombination om man vill kunna somna i tid. Men försöker man inte så lyckas man inte heller, så nu ska jag gå och lägga mig så skriver jag imorgon då jag går in i vecka 6!


På skolan

2010-10-11 13:57:38 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Just nu sitter jag i datasalen på skolan och har lektion. Var tänkt att jag skulle ringa mvc imorse och boka tid för inskrivning men det hann jag inte med för som vanligt var jag superstressad för att komma iväg till skolan. Får ringa imorgon istället, än så länge så är det ju ingen brådska ändå, men det kan vara skönt att ha det gjort. Av någon konstig anledning så har dom bara telefontid från 8.00-9.00 och det är den sämsta tiden för mig med tanke på att skolan börjar 8.30.

Ska även ringa sjukhuset och boka en tid för vul som jag vill göra en bit in i vecka 6 eller i början på vecka 7, beroende på när det finns tid osv. Vi får se när det passar bäst helt enkelt, jag vill ju allra helst att min pojkvän ska kunna följa med också så jag slipper åka ensam.

Nu ska jag fortsätta med uppgiften vi hålller på med!

Går och oroar mig.

2010-10-10 18:13:26 Gravid med Leon
» Kommentarer(5) «


Den där saken som kallas oro verkar aldrig vilja ge sig, är det inte det ena så är det det andra. Med tanke på att jag fick ett missfall i maj så oroar jag mig över att det ska hända igen, två gånger i rad är vanligt, tre är ovanligare. Tänk om det då händer mig, tänk om jag har oturen igen och måste gå igenom den känslomässiga svängen igen. Den största anledningen till att jag oroar mig är nog för att jag inte har några symtom alls, bortsett från ömma bröst. Jag känner mig inte alls gravid, över huvud taget.

Imorse hände något jag upplevde obehagligt och konstigt. Precis efter jag vaknat så fick jag något som kändes som världens mensvärk och det var precis som att mensen skulle komma precis i den stunden. Det höll i sig i någon sekund och sedan försvann det, och det har kommit tillbaka i någon sekund vid olika tillfällen idag. Det skrämmer mig också, oron kommer nog aldrig att försvinna.

Jag ligger och tänker för mig själv på kvällarna och dagarna om hur underbart det skulle vara att få gå igenom den  här graviditeten och hur underbart det kommer att bli när bebis har kommit till oss. Jag önskar verkligen så mycket, pratar för mig själv och livet i magen. Ber honom/henne att stanna kvar hos oss så vi får lära känna varandra och älska varandra. Det skulle betyda allt för oss, vi skulle få bli en riktig familj.

Men än så länge är jag bara i vecka 5 och vad som helst kan hända. Drömmarna om livet som mamma och att min underbara pojkvän får bli pappa är vad som får mig att tänka på annat. Han är verkligen en underbar människa och skulle bli världens bästa pappa. Jag älskar honom över allt annat och jag vet att han så gärna vill det här, så för både mig och honom så önskar jag att det går den här gången. Jag fortsätter drömma och hoppas på det bästa!

Långpromenad

2010-10-09 16:23:49 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Idag har jag och min älskade vovve varit ute på en långpromenad tillsammans med en kompis till mig. Det var riktigt härligt men nu är jag rent utsagt slut. Så ikväll blir det bara att ta det lugnt till en film och ha det skönt. Ska kanske på en filmkväll med några tjejkompisar, var ett tag sedan vi hittade på något så det blir nog trevligt.

På måndag ska jag ringa MVC och be om att få komma på inskrivning om ett tag :) Hoppas av hela mitt hjärta att det här går vägen.

Är du i samma sits som jag?

2010-10-08 17:12:54 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Om det finns fler som är i samma båt som mig, som kanske vill bolla lite tankar om graviditeten eller om något annat, var inte rädd för att skriva. Trots att jag för tillfället är anonym så bits jag inte, jag är i stort sett alltid trevlig och tycker om att prata med nya människor.

Du kanske också är ung och gravid? Eller redan har barn? Som sagt, var inte rädd för att skriva :)

Vecka 5

2010-10-08 14:48:20 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(0) «


Kroppen: Nu är mensen försenad och du kan känna av illamående och trötthet. Du kan också känna att brösten är spända eller ömma. Gör du ett graviditetstest så bör du få ett utslag som visar att du är gravid. Det bästa är att göra testet på morgonurin. På barnmorskemottagning kan du göra testet gratis.

Embryot: Tre sorters cellager utformas på embryot; ektoderm, mesoderm och endoderm, dessa lager ska bli olika delar av kroppens organ.
- Översta lagret "ektoderm" blir hår, hud, naglar, ryggmärg och nerver.
- Mellanlagret "mesoderm" blir blodceller, skelett, njurar, könskörtlar och muskler inklusive hjärtat.
- Inre lagret "endoderm" blir lungor, tunga, körtlar, lever, tarmsystem och urinvägar.
Ryggmärgen som tills nu legat helt blottad ska stängas. Ett rörformat hjärta bildas och ska snart börja slå sina första slag. Själva embryot är nu omkring två millimeter långt, stort som ett knappnålshuvud, men har ändå ett förstadie till både ryggrad och hjärna. Skelettet börjar bildas med revben, ryggrad och kranium.

Egna tankar: Ärligt talat så känner jag mig inte speciellt gravid, och det beror nog till största del att jag inte har fattat det riktigt än. Bortsett från att brösten är ömma och spända så är det väl ingenting annat speciellt som är annorlunda. Jag hoppas så innerligt att den lilla vill stanna hos oss denna gången!

En sammanfattning om mig och bloggen

2010-10-08 14:45:32
» Kommentarer(7) «


Hej! Till en början har jag valt att vara anonym med tanke på hur tidigt det är i graviditeten och att det inte är många som vet om det än så länge. Men om allt går som det ska så kommer jag självklart att visa och berätta vem jag är.

För två dagar sedan, 6/10, gjorde jag ett graviditetstest och det visade sig att jag var gravid. Jag blev jätteglad men samtidigt chockad och lite rädd. Jag har nämligen varit gravid förut, men fick ett missfall i vecka 7 och det hände i maj. Nu är jag självklart orolig över att det kan hända igen, men samtidigt känns det mycket bättre den här gången. Allt har gått min väg dom senaste veckorna och det känns som att detta kommer att gå vägen också.

Just nu är jag i vecka 5 (4+3) så än så länge är det väldigt tidigt. Men jag känner att jag vill skriva av mig och förhoppningsvis få fortsätta på denna blogg hela vägen. Då får ni också lära känna mig och pappan bättre och följa oss genom resan. Vi två ska bli tre!