Varit ute med vovven

2011-04-30 17:34:55 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Jag och Christoffer gick bort till IP för att Hugo skulle få testa sitt hinder. Det tog ett tag innan han förstod att han skulle hoppa över det, och efter en stund kom han på att han lika väl kunde gå under så då var det inte lika roligt längre ^^ Vi kastade lite boll också och han sprang runt som en galning. Man blir så glad över att se hur roligt han tycker det är att vara lös och få springa runt!



Melonas

2011-04-30 17:01:00 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Igår när vi var och handlade så fick jag syn på meloner och kunde inte hålla mig. Saftig var den också kan jag lova, gott som bara den!


Gravidlista - Pojke eller flicka?

2011-04-30 14:29:03 Gravid med Leon
» Kommentarer(4) «


Hittade den här listan på en blogg och tänkte att det kunde vara kul att göra den, inte för att jag tror på det men ändå ;)

Tillverkning skedde: Före ägglossning (flicka) / Vid ägglossning (pojke) utifrån när jag hade ägglossning enligt RUL
Illamående: Mycket (flicka) / Lite (pojke)
Sugen på: Sött (flicka) / Salt/surt (pojke)
Mammans skönhet: Stjäls av barnet (flicka) / Bibehållen/bättre (pojke) Varken eller tycker jag
Magens form: Utbredd, syns bakifrån (flicka) / Utstående/toppig syns inte bakifrån (pojke)
Utputande navel: Tidigt (flicka) / Sent/inte alls (pojke) Det tror jag dock beror på att jag hade lite hull sen innan :p
Pigmentrand: Nej (flicka) / Ja (pojke) En väldigt svag sådan
Halsbränna: Ingen/lite (flicka) / Ja (pojke)
Urinvägsinfektioner: Många (flicka) / Inga/få (pojke)
Blödande tandkött: Mycket (flicka) / Inte alls/lite (pojke)
Håret på mammans ben: Normalt växande (flicka) / Ökad tillväxt (pojke)
På ultraljudet: Håller armarna någon annanstarns (flicka) / Håller armarna mellan benen (pojke)
Hjärtfrekvens: Över 140 slag/min (flicka) / Under 140 slag/min (pojke)
Babyn hickar: Mycket (flicka) / Lite (pojke)
Babyn sparkar: Mest på vänster sida (flicka) / Mest på höger sida (pojke)

Pojke: 8
Flicka: 6

Jag tror ju att det är en pojke också så vi får se :)

Typiskt..

2011-04-30 14:17:03 Vardagligt
» Kommentarer(4) «


Jag var ju så nöjd över att vi köpt en stooor burk bodybutter, nu är jag dock inte riktigt lika nöjd. Märkte häromdagen då jag skulle smörja in mig med den för första gången att den luktade annorlunda, inte alls som den jag hade innan. Då tittar jag på locket och ser att det inte alls står cocoa, utan det står shea. Det var ingenting jag tänkte på när vi köpte den, för i övrigt så ser locken nästan identiska ut, eller vad säger ni?


God morgon

2011-04-30 08:26:58 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Hoppades på att få en liten sovmorgon idag då jag la mig alldeles för sent, men halv 8 tyckte vovven att det var dags att gå ut. Har lite svårt för att somna när jag nyss varit ute och gått och blivit pigg, så nu ligger jag i sängen med datorn. Tänkte se ett avsnitt av Arga snickaren och sedan är jag förhoppningsvis trött nog att somna om igen.
Jag tvättade våra täcken+kuddar igår och renbäddade sängen innan jag la mig, behöver jag säga att det är jävligt skönt? ^^

Adidas-skor

2011-04-29 08:51:51 Till bebis
» Kommentarer(6) «


Christoffers bror (bebisens blivande farbror) hade varit i Italien under tiden vi var i Luleå. Vi träffades samma dag vi skulle åka hem och då hade han köpt med sig en present till bebisen. Tycker att dom är så söta, även om det kommer dröja ett tag innan dom kommer att komma till användning.


Magbild vecka 33

2011-04-28 11:11:39 Gravid med Leon - Magbilder ♥
» Kommentarer(10) «


Nu har jag lagt till magbilder för vecka 33, tagna igår (v32+3)

Klicka på bilden för att komma till inlägget

Shake it to wake it

2011-04-27 12:31:00 Vardagligt
» Kommentarer(1) «



Denna hittade jag i frysen när jag skulle ta fram bröd. Jag får nog skaka utav bara den om jag ska få liv i den här ^^

Hemma och nya prydnader

2011-04-27 09:03:41
» Kommentarer(3) «


God morgon! Har som vanligt sovit skit idag, börjar bli förkyld och kroppen värker. Men det var skönt att få sova i sin egen säng igen! Nu sitter jag och äter frukost och har precis varit ute med Hugo. Planerar att gå och lägga mig snart igen för jag känner mig inte helt utvilad (som vanligt).

När vi kom hem igår så började vi städa lite, Christoffer köpte nytt tangentbord, mus och ett headset igår så han började röja vid datorn medan jag tog hand om tvätten. Sedan satte jag upp några prydnadssaker, två har jag köpt i Luleå för presentkortet jag fick av Christoffers föräldrar i julklapp och en köpte jag för längesen men som inte har kommit upp.




Åka hem

2011-04-25 21:56:14 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Imorgon vid 11 hoppar vi på bussen hem till Kramfors igen. Jag hade mer än gärna stannat kvar här i några dagar till, men Christoffer måste jobba så det går inte. Och det lär ta några månader innan vi åker hit igen, för jag vågar nog inte åka hit allt för sent i graviditeten med tanke på att man inte vet när det sätter igång. Christoffers föräldrar har iallafall sagt att dom ska hälsa på oss i sommar då bebisen kommit, och beroende på när bebis kommer så kanske vi åker hit i mitten på juli när dom ska ha släkt-träff. Men som sagt, det beror på när bebis kommer/hur gammal han/hon kommer att vara då osv.
Nu ska vi se på tv innan det är läggdags, natti!

Vecka 33

2011-04-25 13:39:21 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(4) «





(32+0)

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Egna tankar: Det går sakta men säkert framåt och jag har faktikst inte så mycket att klaga på. Jag mår för det mesta hur bra som helst och jag älskar att vara gravid. Jag börjar dock känna mer och mer hur jag längtar efter att få träffa bebisen och jag är sjukt taggad inför förlossningen.
Jag har också upptäckt att min mage är mycket större än vad jag trodde. Vi har ju ingen helkroppsspegel hemma så nu när vi är här i Luleå har jag passat på att spegla mig för att se hur magen verkligen ser ut. Jag fick helt ärligt en chock när jag stod där och spanade in magen, jag har tänkt att den är liten och fjuttig men den är ju mycket större än så. Bilderna säger inte så mycket egentligen, det man ser i spegeln är större ^^


Stugan

2011-04-25 13:34:07 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Igår var vi i Christoffers föräldrars stuga och hade det mysigt. Jag och Christoffer spelade kort och monopol i solen, Hugo och Harry sprang lösa och lekte, sedan grillade vi och gott var det!




Hårboll

2011-04-24 12:26:00 Vardagligt
» Kommentarer(0) «



Bodybutter

2011-04-24 10:47:00 Inköp
» Kommentarer(1) «


Nu har vi äntligen köpt en till förpackning med bodybutter. Vi köpte en förra månaden när vi var i Sundsvall och den gick åt som smöret. Det var ju tänkt att jag skulle ha det för att smörja in magen, men jag fick inte ha den för mig själv eftersom att Christoffer också gillade den. Så den här gången köpte vi en stooor burk :)


Bebisshopping

2011-04-23 16:05:53 Till bebis
» Kommentarer(8) «





Baseball-jackan är så jäkla snygg, jag vill också ha en :p Och bodyn var så söt så den kunde jag inte låta bli.
Väskan är köpt på Stadium och vi har tänkt att ha den som skötväska. Känner ingen större lust att lägga ut 800-900kr på en skötväska när den här förmodligen fungerar lika bra.

Shopping

2011-04-23 16:00:24 Inköp
» Kommentarer(0) «



Den här parfymen köpte Christoffer till mig. Jag har velat ha den så länge men den har inte funnits nånstans, men äntligen är den min och det luktar sjukt gott. Tack älskling :)


En hårfärg till min hemska utväxt, ett rouge och en mascara


Ett linne från cubus. Jag köpte ett par leggings också, men dom är inte så mycket att se.
Sen köpte vi lite till bebis också, men det tar vi i ett annat inlägg ^^


Till bebis från farmor&farfar

2011-04-23 12:27:00 Till bebis
» Kommentarer(2) «






För er som inte ser så är det en sängmobil med nalle puh-figurer (visar bättre bild då den kommit upp på spjälsängen som vi inte ens köpt än ;), en babar-filt, en snutte med skallra och bitgrej, strumpor, två bodys (storlek 50) och en hjälm-mössa, ett par jeans i storlek 68 så dom får bebis vänta med att använda.
Farmor (svärmor) kan inte låta bli att köpa saker till bebisen ^^

I Luleå och nya skor

2011-04-23 09:02:46 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Har inte haft tid att skriva något sen vi kom hit till Luleå. Dels för att dom inte har trådlöst internet längre så jag kan skriva vid min egna dator och dels för att jag inte orkat ^^ Men nu passar jag på då jag har tid, tänkte bara skriva och säga att vi har det trevligt här och att jag inte längtar hem för fem öre.
Idag ska vi in till stan med både svärmor och svärfar, vi ska titta på kläder till bebisen och förhoppningsvis hittar jag något till mig själv också.
Igår var jag tvungen att köpa ett par nya skor för i torsdags då vi kom hit lyckades jag kliva rakt ner i en lerpöl så skorna blev helt förstörda. Men nu har jag ett par nya, finare, istället ;)


Stressad

2011-04-21 10:42:45 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Har blivit dålig på att uppdatera, men det går i vågor med tanke på att man inte alltid har något att skriva om. Just nu är jag ganska stressad, vi tänkte ta en buss vid 17 till Luleå men eftersom att det är skärtorsdag så går den inte idag. Istället måste vi då ta en buss som går 13.05 och det är inte säkert att vi hinner det eftersom att Christoffer jobbar och inte vet om han kan gå tidigare.
Hur som helst så måste jag tvätta, packa och dona ändå utifall att vi kan ta den bussen. Stressigt! Jag ska hinna duscha också.. Känns lite smått jobbigt om jag stressar och gör allt i onödan och vi blir tvugna att åka imorgon. Aja, vi får se hur det blir. Nu ska jag stressa vidare!

Ettårs-vaccin

2011-04-19 16:54:01 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Nu sitter jag hemma i Frånö igen. Jag och mamma har varit med hundarna till Härnösand för att dom skulle ha sitt ettårs-vaccin. Det gick superbra och Hugo pep bara till lite så var det över sedan. Vi vägde dom när vi var där också, båda två vägde 2,3 kg. Inte så mycket med andra ord ;)


Barnmorskebesök

2011-04-19 09:21:58 Gravid med Leon
» Kommentarer(11) «


Imorse var jag hos barnmorskan. Alla värden såg bra ut, blodtrycket likaså. Från och med nu ska man börja gå dit varannan vecka. Längtar redan till nästa gång för att se vad sf-måttet ligger på då. Idag hade det nämligen skenat iväg lite, och om det har gjort det nästa gång också tänker jag be om ett tillväxtultraljud för jag vill gärna vara förberedd på om det är en bamsebebis i magen eller inte.

Sf-mått i vecka 31+2 - 30 cm
Bebisens hjärtslag/minut - 150

Sf-mått i vecka 28+1 - 26cm
Bebisens hjärtslag/minut - 140-150


Sf-mått i vecka 24+3 - 22cm
Bebisens hjärtslag/minut - 140-150


Har fixat fram en kurva som jag kommer lägga upp nu efter varje besök, mest för min egen del.


Hemma hos familjen

2011-04-18 16:34:43 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Jag sitter hemma i Frånö, har övningskört lite med mamma idag och eftersom att Christoffer jobbar kväll så passar jag på att äta middag här så slipper jag äta ensam. Kyckling blir det, vilket jag och Christoffer aldrig äter hemma hos oss eftersom att han är allergisk. Jag älskar iallafall kyckling, så det ska bli gött!

På onsdag åker vi förmodligen till Luleå, eller så blir det på torsdag. Det beror på om Christoffer får ledigt på onsdag eller inte, det får vi veta senare idag skulle jag tro. Hur som helst så ska det bli roligt att åka dit igen, har ju inte varit där sen i julas.


Vecka 32

2011-04-17 19:10:40 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(8) «





(31+0)

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Egna tankar: Andfådd lätt är bara förnamnet, man känner sig riktigt stor ibland när man börjar flåsa för minsta lilla. Jag har dessutom börjar få sjukt ont i knäna och lederna i benen när jag sover. Jag vaknar flera gånger varje natt och känner hur det ilar i hela benen, riktigt obehagligt är det. Som tur är så är det inte likadant på dagarna iallafall.
Jag kan inte urskilja några kroppsdelar än och inte se något spetsigt som rör sig heller. Jag önskar att jag kände bebisen mycket mer än vad jag gör. När man läser om hur mycket alla andra känner och hur "vilda" deras bebisar är så blir jag avis. Min bebis är superlugn av någon anledning, ibland är det oroande men så länge jag känner den varje dag så ska det ju vara okej. Men som sagt, jag önskar att jag kände mer.


-

2011-04-16 19:21:29 Gravid med Leon - Magbilder ♥
» Kommentarer(2) «



Ojdå

2011-04-16 09:51:46 Vardagligt
» Kommentarer(0) «



Tack pappa!

2011-04-15 17:05:51 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Idag kom min mamma och hämtade mig för att vi skulle åka till Jysk och hämta skänken. In kommer hon med en ny dammsugare som pappa köpt till mig/oss. Äntligen slipper jag släpa runt på Christoffers fula och otympliga dammsugare. Han har en sån där stor, rund och klumpig som hör hemma i ett garage. Nu har vi en smidig, tystlåten och fin istället :D


Ostfralla

2011-04-15 09:11:59 Vardagligt
» Kommentarer(0) «



Magical sunset

2011-04-14 21:56:00 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Igår när vi var och handlade så såg jag en glass som jag tyckte såg väldans trevlig ut. Tur var då att den även var trevlig, så nu ska jag avnjuta lite glass och titta på Big brother tillsammans med min käre pojkvän! :)



2011-04-14 21:09:00 Gravid med Leon - Magbilder ♥
» Kommentarer(1) «




Älskade bebis, vi längtar så mycket efter dig och undrar vem du är. Jag längtar tills jag får hålla dig i min famn, lära känna dig och älska dig så mycket jag bara kan. Nu är det inte så länge kvar innan vi ses, även om väntan känns oändlig ibland.

Bildbomb

2011-04-14 17:00:36 Vardagligt
» Kommentarer(0) «









Björnbärskräm

2011-04-14 08:41:47 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Jag har sovit som en kratta inatt. Vaknat flera tusen gånger för att jag legat obekvämt, fått sendrag i ena vaden två gånger och får av någon anledning sjukt ont i knäna och lederna. Inte så trevligt med andra ord!
Idag hoppas jag på att dom ringer ifrån Jysk så vi kan åka och hämta skänken, dom sa ju att den skulle komma den här veckan och den är ju snart slut så. Galet hur fort den här veckan har gått förresten!
Nu ska jag fortsätta äta frukost, björnbärskräm med mjölk :)


Dagens middag

2011-04-13 22:12:48
» Kommentarer(0) «



Övningsköra

2011-04-12 12:51:05 Vardagligt
» Kommentarer(4) «


Igår övningskörde jag för första gången och det gick riktigt bra. Dock är mammas bil en automatväxlad så det var väl inte så svårt egentligen. Men idag så ska hon höra med en kompis till henne om vi kan låna hennes bil, så jag får lära mig att köra en med manuell växellåda. Det är ju så mycket att träna på, starta i backe, att över huvudtaget komma iväg osv. Sedan när jag fått känna lite hur det känns så ska vi boka intensivkursen och jag måste börja plugga en massa teori. Jag håller tummarna för att jag ska hinna ta körkortet innan bebis kommer!

Vecka 31

2011-04-11 22:32:03 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(1) «





(30+0)


Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Egna tankar: Det låter inte så härligt med höfter och ryggrad som luckras upp, skönt att jag inte känner av något sån (än). Jag mår hur bra som helst i graviditeten och jag hoppas att det håller i sig. Börjar bli riktigt peppad inför förlossningen också, jag har bara positiva tankar om den faktiskt. Jag längtar som bara den tills vi får bli en familj och tills vi får träffa personen vi skapat tillsammans. Älskade bebis :)


Har magen sjunkit?

2011-04-11 13:03:21 Gravid med Leon - Magbilder ♥
» Kommentarer(5) «


Tog precis nya magbilder och nu när jag kollar på dom så ser det ut som att magen sjunkit under den senaste veckan. Är det bara jag som tycker det? :o

Vecka 30


Vecka 31

Oklart

2011-04-10 11:09:55 Vardagligt
» Kommentarer(1) «




ILY

2011-04-09 22:36:18 Vardagligt
» Kommentarer(2) «




Det är tur att jag har dig plutten

Fattiga riddare med nutella

2011-04-09 18:36:35
» Kommentarer(7) «


Idag gjorde jag fattiga riddare med nutella efter att ha sett det i någons blogg. Det var sjukt gott, och det blev smet över så jag kan gotta mig ikväll också ^^



Kurs

2011-04-07 16:46:42 Vardagligt
» Kommentarer(8) «


Nu ska jag alldeles snart börja gå till bilskolan för att gå på den där kursen man måste gå för att få övningsköra. Så där ska jag sitta rakt upp och ner i 2-3 timmar och lyssna när dom babblar på. Inte så roligt direkt, men man gör vad man måste.
Sedan när jag kommer hem så lär jag ska laga middag till mig och Christoffer, måste iallafall göra matlådor till honom som jag lovat. Sedan ska vi ta igen dom Big brother-avsnitt som vi missat i veckan, sen blir det natti :)
Nu ska jag börja gå iallafall!

Härligt väder..

2011-04-07 14:04:22 Vardagligt
» Kommentarer(5) «



Snöblandat regn, i mängder. Det är såna här dagar man tycker att det är extra roligt att gå ut med hunden, eller inte ^^ Hugo tycker inte heller om vädret, tur det!

Hundkompisar

2011-04-06 23:15:11 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Tog några bilder idag när jag var ute och gick med Andreas och Atlas (och Hugo såklart)



Hugobebisen

2011-04-06 18:14:35 Vardagligt
» Kommentarer(7) «



Hugo ligger och gosar på min mage (:

Middag

2011-04-06 17:59:10
» Kommentarer(4) «



Dumlekakor och hallongrottor

2011-04-06 12:32:40
» Kommentarer(9) «


Nu har jag bakat klart, så nu ska bara kakorna svalna så kan jag börja svulla sen ^^





Jag skriver aldrig ut recept på det jag bakar/lagar så är det någon som vill ha det så får ni hojta till så uppdaterar jag inlägget/inläggen.

Upd: Någon ville ha recept på dumlekakorna

Dumlekakor, ca 20st

200 gram rumsvarmt/mjukt smör
1 dl strösocker
3-3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
10 st dumlekolor
20 st noblesse chokladplattor

Rör smör och socker till en len smet.
Blanda mjölet med bakpulvret och knåda in det i smeten.
Dela degen i 20 bitar, rulla till bollar och sätt ner i aluminiumformar.
Sätt ner en halv dumlekola i varje kaka, grädda sedan mitt i ugnen, 200 grader, i ca 10 minuter.

Direkt efter att du tagit ut kakorna så lägg på en chokladplatta per kaka så dom smälter. Låt sedan kakorna svalna.

Baka

2011-04-06 09:33:23 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Som vanligt, så är jag sugen på något och sugen på att baka. Så jag ska ge mig iväg till Hemköp för att köpa lite saker och sedan ska jag baka dumlekakor och hallongrottor :)

Köttfärslimpa

2011-04-05 18:10:32
» Kommentarer(1) «


Hade lovat att göra matlådor till Christoffer, så det fick bli potatis och köttfärslimpa. Som tur var blev det lite över som jag fick äta själv ;)




God morgon

2011-04-05 09:48:57 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Hejhopp! Sovit underbart skönt inatt, bortsett från att jag vaknat några gånger och varit kissnödig samt haft ont i lederna i benen. En underlig sak hände inatt också! Jag vaknade vid 05 efter att ha drömt att jag stått och skalat räkor, kokat pasta, gjort en sås och sedan rört ihop det till en underbar räkpasta. Det första jag gjorde när jag vaknade var att skriva upp det på telefonen så jag inte skulle glömma bort det, det verkade ju så jäkla gott :D Konstigt? Nä inte alls, haha.

Christoffer jobbar dubbla pass idag, dvs 9-21. Inte så roligt, men det finns inget att göra åt saken. Jag ska ringa min mamma om ett tag och fråga om hon är sugen på att åka till Jysk, antingen idag eller i veckan. Fick hem ett reklamblad därifrån igår så jag har spanat in en grej jag vill köpa. Antingen skänken eller byrån, beroende på hur dom ser ut i verkligheten. Har iallafall tänkt att ha som förvaring i sovrummet :)



v10-20-30

2011-04-04 10:54:59 Gravid med Leon - Magbilder ♥
» Kommentarer(4) «



Måndag morgon

2011-04-04 09:51:20 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Ja då var det måndag igen, vilket betyder att Christoffer jobbar och helgen är över. Han jobbar kväll den här veckan och det är det värsta jag vet. Men idag har jag något att göra iallafall, eftersom att det är världens berg med disk inne i köket...
Startar dagen med en god frukost iallafall! Skitgott bröd med skinka, ett stort glas blåbärssoppa och en banan.


Vecka 30

2011-04-03 21:59:28 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(3) «






(29+0)

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Egna tankar: Då har vi nått ännu ett delmål, tjoho. Tiden går galet fort, nästan så att man inte hinner med. Jag älskar att ligga och mysa med magen och få sparkar som svar från bebisen. När jag ligger på sidan så brukar bebis strecka på sig eller vad nu han/hon håller på med så jag känner på båda sidorna av magen hur det trycker. Bebis sparkade Christoffer i huvudet igår också när han hade huvudet på magen :) Buse!



Handlat

2011-04-03 17:13:23 Vardagligt
» Kommentarer(8) «


Tjohej. Vi har varit och handlat med min mamma idag, så nu är kyl, frys och skaferi någorlunda fullt igen. Känns skönt att veta att man har något att tugga på när man blir sugen ;) Och jag behöver inte gnälla över att jag inte vill dricka vatten heller, för nu har vi laddat upp.







Nej vi är inte alls beroende av läsk i det här hemmet, eller vänta.. För övrigt längtar jag tills jag får dricka Red bull igen, det är ju så jävla gott!

Snart i mål!

2011-04-03 11:47:20 Gravid med Leon
» Kommentarer(4) «




Det är inte så farligt länge kvar nu, nästan lite läskigt ^^

Kanelbullar

2011-04-03 11:37:47
» Kommentarer(2) «


Igår bakade jag kanelbullar, en del lyckade och andra mindre lyckade. Gott blev det iallafall :)



Tack!

2011-04-01 13:00:19 Gravid med Leon
» Kommentarer(4) «


Tack för alla namnförlsagen! Tänk vad olika man kan tycka när det gäller stilar på namn, gamla och nya. Jag gillar inte alltför gamla namn, men inte heller dom nya namnen som är så populära nu. Jag tror iallafall att jag och sambon är överrens nu, satt och sa en massa namn högt för mig själv och det var ett som fastnade. Och när jag väl fastnade för det namnet så känns allt mycket verkligare, även fast det inte är någon garanti att det är en pojke i magen men det är ju vad jag tror.
Namnet håller jag för mig själv ett tag till, det är som sagt inte spikat ännu :)