Vecka 19

2011-01-17 19:55:37 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(4) «

(18+0)


Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

 

Egna tankar: Som jag alltid säger, gud vad fort det går när man kollar bakåt, men blickar man framåt så går allt supersakta. Den 25e november fick jag tiden för vårt ultraljud och det kändes så långt bort, imorgon är det dags! Behöver jag säga att jag ser fram emot det hur mycket som helst? Nej, jag tror inte det ^^ Mer tankar och känslor än någonsin kommer nog att dyka upp imorgon.

 


Kommentarer
Postat av: elin

Hoppas allting kommer gå bra för er med bebisen :)

2011-01-17 @ 20:41:46
URL: http://ela-aa.bloggplatsen.se
Postat av: Marie

Ja, man har fortfarande inte riktigt landat!! =P

Hoppas det går bra för er imorrn! Ska ni ta reda på kön?2011-01-17 @ 21:42:54
URL: http://ivantanpaliten.blogg.se/
Postat av: madeleine - blivande mamma

fasen nu börjar du ju verkligen få en riktig bebismage! :D jag vill se massa mera magbilder hela tiden!! :D

2011-01-17 @ 22:00:19
URL: http://majmamma.blogg.se/
Postat av: Melissa - Vincents Mamma&Gravid

grattis till bebisen i magen =) första barnet?

2011-01-18 @ 10:09:54
URL: http://OoOMelissaOoO.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback