Vecka 20

2011-01-23 14:28:52 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(15) «





(19+0)

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning. Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa. Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.
På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

Egna tankar: Snart har jag gått 140 av 280 dagar, dvs halva graviditeten. Jag längtar mer och mer efter att få känna bebisen oftare, starkare och tydligare för ännu har jag inte fattat att det är en bebis i magen. Kommer jag någonsin fatta det? Jag har börjat få rätt ont i nedre delen utav ryggen, och jag känner mig slut i kroppen hela tiden, men annars så mår jag bra iallafall.


Känner mig som en valross.. hoho

Kommentarer
Postat av: madeleine - blivande mamma

meeeen... vill ha magbilder nu ju!

2011-01-23 @ 15:23:24
URL: http://majmamma.blogg.se/
Postat av: evelina

Jag var också orolig för att rulla över lillen men när man väl har bebisen där så ligger man faktiskt stilla :) Wille låg bredvid mig och från maj till juli/augusti nån gång. gick finemang. Men det känner man ju av :) Kanske blir det jätte varmt för er och då är kanske spjälsängen bättre. Men det är allt mysigt att nussa sig bredvid bebis :)

2011-01-23 @ 16:43:42
URL: http://evelinaslillablogg.blogg.se/
Postat av: madeleine - blivande mamma

ÅÅÅÅHH BEBISMAGE!!! :D :D :D

jag blir alldeles tårögd och jätteglad när jag ser att magen börjar växa ordentligt på dig nu :D



och ja, jag har stenkoll på när du byter vecka bara för att jag hela tiden längtar efter mera magbilder :D

2011-01-23 @ 18:24:02
URL: http://majmamma.blogg.se/
Postat av: madeleine - blivande mamma

SV: men hallå, du kan inte hålla på och känna dig fet och äcklig.. du är gravid! du ska stråla :D att man bara känner sig fet det går över, vänta du bara tills magen tar den rätta formen och flyttas upp och formas till, då kommer du vara fet på riktigt men känna dig supersnygg istället ;D jag går alltid och är så stolt över min mage, men det va jag inte typ i vecka 10.. då kände jag mig bara fet :p haha men som sagt det går över.. så länge magen flyttas upp så att det inte bara ser ut som att man ätit för mycket och har för små byxor :p du skulle sett hur jag såg ut i början, HAHA det va inte klokt! :D



men du, vad gör du imorgon? :)

2011-01-23 @ 19:16:44
URL: http://majmamma.blogg.se/
Postat av: madeleine - blivande mamma

SV: hahaha fyfan va jag känner igen det där! :D jag låter som jag vet inte vad när jag ska kliva upp, och jag blir andfådd av att resa mig ur soffan och gå in i köket :p satt och beklagade mig till alexandra i förregår över hur tjock jag kommer vara sen, och fick till svar "konstigt, som du proppar i dig saker" då satt jag och åt grädde med frukt och inte frukt med grädde :p hahah men det får man göra, allt sånt är tillåtet som gravid ;)



okej. jag är bara så less på att sitta hemma hela dagarna, så jag tänkte om du ville hitta på något? jag vill ju se hur ni har det hemma också! :D

2011-01-23 @ 19:50:46
URL: http://majmamma.blogg.se/
Postat av: madeleine - blivande mamma

SV: haha ja men är man gravid så är allt tillåtet, att bli tjock, att proppa i sig massa onyttigt, att bli lat och att få dålig kondis ;)



ja men något är det ju alltid att se :p vi har saker ouppackade istället, sen vi va på ikea i juli :p haha. nä men nåt kan vi väl hitta på, det är så drygt att vara hemma precis varje dag :p

2011-01-23 @ 20:04:07
URL: http://majmamma.blogg.se/
Postat av: madeleine - blivande mamma

SV: hahaha det lär sluta med att vi sitter i kafeterian på skolan och ser ut som två gravida puckon utan liv :p haha åååh, räkmacka! :D hahaha jag måste ha en räkmacka imorgon! :D

2011-01-23 @ 20:12:22
URL: http://majmamma.blogg.se/
Postat av: madeleine - blivande mamma

SV: haha men skärp dig, man ser ju att du är gravid! :D

2011-01-23 @ 20:17:36
URL: http://majmamma.blogg.se/
Postat av: madeleine - blivande mamma

SV; man ser inte på mig heller när jag har dunjackan på mig :p men nu har jag börjat gå med tommies höst/vår jacka istället och då jäklar ser man kan jag lova! :D trodde jag skulle dö när jag såg min spegelbild i ett skyltfönster, jag såg verkligen smällfet ut och hela jackan gick liksom ut och det blev som en glipa :p

2011-01-23 @ 20:30:52
URL: http://majmamma.blogg.se/
Postat av: madeleine - blivande mamma

SV: haha nej jag läste det att den inte skulle komma förrän i februari, fan va surt! :p men du kan ju gå in på intersport och kolla i alla fall (: min gamla jacka sprack ju så jag fick så lov att köpa en ny :p

2011-01-23 @ 21:26:53
URL: http://majmamma.blogg.se/
Postat av: ameena - skånes största blogg

fin blogg <3

2011-01-23 @ 23:18:04
URL: http://ameeena.blogg.se/
Postat av: Magda - Mamma till Elliot

Ohja, det kommer du garanterat göra! Du kommer förmodligen kunna urskilja vilken kroppsdel som rör sig var längre fram :)

2011-01-24 @ 03:39:18
URL: http://momalicious.blogg.se/
Postat av: Tova

Vilken söt liten mage :) och du ser ju verkligen inte ut som en valross, hihi! (Fast i vecka 40 gör man väl typ det... hehehe)

Blir lite nostalgisk när jag ser andra gravida, var ju så mysigt på nåt sätt tänker man i efterhand :)

Kram

2011-01-24 @ 18:39:42
URL: http://trasslet.se
Postat av: Liw- mamma till Mait och mini i magen

Grattis!

Är det första barnet?

SJälv väntar jag tvåan i april.

Hoppas ni får en fin dag

2011-01-25 @ 06:15:53
URL: http://liwetochvardagen.se
Postat av: Tina 22 år - gravid vecka 38

Grattis till ny vecka! Och du kommer känna dig mer och mer som en valross ju längre veckorna går, haha :)

2011-01-25 @ 12:15:31
URL: http://hejtina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback