Vecka 39

2011-06-05 17:15:09 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(10) «





(38+0)

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Egna tankar: Bortsett från att jag inte packat bb-väskan än så är jag redo för att föda barn. Christoffer har sagt till mig några gånger nu dom senaste dagarna att jag måste packa den, så jag får väl lyssna på det. Vi kan ju låtsas att bebisen väntar med att komma tills jag packat den så att jag ska vara helt förberedd, så packar jag den nu så kanske det drar igång snart ;)
Jag tycker att det är lite läskigt att jag aldrig fått känna på förvärkar eller några som helst tecken på att kroppen gör sig redo. Alla andra graviditeter jag följer känner massor verkar det som, så jag undrar hur det kommer bli för mig. Än finns det tid kvar för att få känna på förvärkar, men istället kanske det bara säger pang bom och är igång? Lite läskigt som sagt. Men jag längtar ändå helt sjukt mycket tills det sätter igång, dels för att jag vill känna hur det känns och dels för att jag väldigt gärna vill träffa vår bebis nu.


Kommentarer
Postat av: Cherie Mårtensson - I väntan på liten

Grattis till ny vecka :D

2011-06-05 @ 18:22:55
URL: http://mammacherie.se
Postat av: Cherie Mårtensson - I väntan på liten

Svar: Tack :) Ja det känns som tiden springer iväg :) Snart är det vecka 30 :D

2011-06-05 @ 18:40:51
URL: http://mammacherie.se
Postat av: Evelina

sv: Hoppas det är två veckor ifall att :)



Glöm inte packa ner Lambi toa papper och lactulos :)Och typ 5 kg godis.

2011-06-05 @ 18:49:42
URL: http://evelinaslillablogg.blogg.se/
Postat av: Cherie Mårtensson - I väntan på liten

Svar: Ja snart får du träffa din lille bebis :D



Ja det är jätteskönt att få kläder, även om det mesta är killkläder så fungerar det ändå. De växer ju så fort ifrån det så jag känner att det är skönt att köpa en massa som kanske bara används en månad :D

2011-06-05 @ 19:10:15
URL: http://mammacherie.se
Postat av: Cherie Mårtensson - I väntan på liten

Svar: Okej :) Ja jag kollade lite för ett tag sedan i butik och body´s eller pyamas kostade nära 150 kr och det tyckte jag var riktigt dyrt :)

2011-06-05 @ 19:13:18
URL: http://mammacherie.se
Postat av: Evelina

sv: Du får lägga ut en lista på det du tar med dig då så kan mammor som varit med om det ge tips på vad de tyckte var bra att ta med :)

2011-06-05 @ 19:32:53
URL: http://evelinaslillablogg.blogg.se/
Postat av: Cherie Mårtensson - I väntan på liten

Svar: Ja det är dyrt när man inte kan använda det så mycket..



Ja det är mysigt men det börjar göra lite ont nu ibland ;)

2011-06-05 @ 21:55:21
URL: http://mammacherie.se
Postat av: Cherie Mårtensson - I väntan på liten

Svar: Ja haha jag fasar lite :P

2011-06-05 @ 22:13:19
URL: http://mammacherie.se
Postat av: Magda - Mamma till Elliot

Visst, mina förvärkar gjorde ju en hel del jobb genom att utplåna tappen och öppna mig lite lite men då hade jag istället det jobbiga att jag var osäker på om jag skulle känns skillnad på förvärkar och riktiga värkar. MEN, tro mig, det gör man och det kommer gå bra med eller utan förvärkar :)



2011-06-07 @ 08:51:50
URL: http://momalicious.se
Postat av: Tina - Minnas mamma

Jag gissar att det kommer börja pang bom för dig.. :)

2011-06-08 @ 09:17:02
URL: http://hejtina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback