Namnförlsag?

2011-03-31 19:22:04 Gravid med Leon
» Kommentarer(18) «


Jag börjar bli mer och mer säker på att det är en pojke som gömmer sig i magen, men ändå kommer jag aldrig på något pojknamn! Tjejnamn är redan spikat och klart, så det behöver vi inte ens fundera över. Men vad sjutton ska vi göra då om det kommer ut en liten grabb och vi inte har något namn?
Jag har försökt komma fram till ett namn sedan jag blev gravid, och ännu inte lyckats. Så, är det någon vänlig själv där ute som kan ösa på med en massa pojknamn så kanske något faller mig i smaken?


Mr. Namnlös?

Bläää

2011-03-31 09:23:59 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Christoffer är och jobbar och ska jobba i en evighet. Han ska vara med och hjälpa till i utbildningsgruppen och kommer hem tidigast 21 om jag fattade det rätt. Roligt? Nej.

Min favorit

2011-03-30 21:51:56 Vardagligt
» Kommentarer(4) «


Gosibebisen <3Badhuset

2011-03-30 15:12:19 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Jag ska börja göra mig klar nu för att sedan gå till badhuset. Min lillasyster Amanda har gått simskola i 10 veckor och idag ska dom visa upp vad dom lärt sig. Sedan när dom simmat och plaskat klart blir det fika, och alla vet ju att jag inte tackar nej till det ;)

Jag har det jag gör

2011-03-30 10:01:08 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Jag har 338 nya inlägg att läsa på bloglovin, så jag har ju det jag gör.

Och vad ser jag när jag kommer in på blogg.se's startsida?
"Vi har för tillfället driftstörningar som påverkar publiceringen av inlägg. Vi beklagar detta och jobbar på att lösa problemet så fort som möjligt."
Vad ovanligt att det krånglar..

Barnmorksebesök

2011-03-28 19:17:40 Gravid med Leon
» Kommentarer(3) «


Besöket hos barnmorksan idag gick bra. Alla värden såg bra ut, och jag fick ju även göra ett blodprov i armvecket för att se så jag inte bildat/bildar antikroppar mot bebisen. Som tur var behövde hon bara ta ett rör, sist var det sex stycken och det var inte alls roligt. Magen växer som den ska och jag följer min kurva :)

Sf-mått i vecka 28+1 - 26cm
Bebisens hjärtslag/minut - 140-150


Sf-mått i vecka 24+3 - 22cm
Bebisens hjärtslag/minut - 140-150

Frukost innan bm

2011-03-28 13:13:18 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Min "nyttiga" frukost, en sen sådan. Ska strax till barnmorskan, ser inte fram emot blodprovet i armvecket men jag får stå ut. Det ska bli spännande att se vad SF-måttet är den här gången. Christoffer följer med och direkt efter är det sista gången med föräldragruppen. Sedan lär denna dag bestå av städning efter helgens bravader.


Vecka 29

2011-03-28 13:07:00 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(2) «


(28+0)

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Egna tankar: Snart vecka 30, det går framåt! Har börjar fundera på vad jag ska göra utan magen sedan, jag har aldrig varit så nöjd med mig själv som nu när jag har min mage. Nu kan jag gå i bara linne utan att skämmas och vara rädd att se tjock ut, nu har jag en riktig kula som jag inte alls skäms över att visa. Jag älskar magen och jag älskar bebisen som finns där inne :)


Premiärgrillning

2011-03-26 15:18:18
» Kommentarer(8) «


Jag kan ju säga att det var helt gudomligt gott, lär bli en hel del grillning för oss framöver ;)
Våffeldagen = våfflor

2011-03-25 16:17:33
» Kommentarer(3) «


Nu har Christoffers kompisar kommit hit och vi har varit och handlat en hel del. Vi köpte ett våffeljärn eftersom att det är våffeldagen idag, plus en elvisp så vi kunde vispa grädde till. Dessutom köpte vi en elgrill så ikväll ska vi grilla, köttet och majskolvarna ligger och suger åt sig marinad nu. Ska bli väldans gott! :)


Kvällsgott

2011-03-24 21:54:00
» Kommentarer(2) «


Big brother och något gott att stoppa i munnen. (ja, jag äter typ jämt ^^)


Det finns inget jag utan du ♥

2011-03-24 20:50:16
» Kommentarer(0) «


En vacker dag vill jag bli din fru :)


Bordet

2011-03-24 20:39:48
» Kommentarer(6) «


Bättre sent än aldrig! Bordet och stolarna är färdigmålade så nu kan vi börja äta middag vid matbordet som normalt folk. Bortsett från allt slit så är jag nöjd, mycket finare med vitt än träfärgat tycker jag :)
Mellanmål

2011-03-24 16:04:58 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Var och klippte mig imorse, så nu är allt det slitna borta och jag känner mig som en människa igen. Skönt! Christoffer jobbar och jag orkar inte göra någon middag just nu så jag har ätit start-flingor med jordgubbsfil.

Har även målat klart bordet idag så imorgon visar jag hur det blev, det tog ju sin tid. Det var ju trots allt nästan två månader sen jag började projektet ;) Men men, orken finns inte alltid där men nu är det klar iallafall.

Imorgon är Christoffer ledig för två av hans kompisar ifrån Skåne ska komma hit och vara är över helgen. Jag får nog försöka hålla mig undan, men när det är dags att grilla så tänker jag inte hålla mig borta. Vi ska nämligen köpa en elgrill imorgon och premiärgrilla på balkongen. Storstädning står på schemat också, vilket lär leda till ryggont och gnäll.


Blää

2011-03-24 08:34:18 Vardagligt
» Kommentarer(8) «


Blir så trött på små barn och framförallt föräldrar som inte vet lite vett. Jag var precis ute med Hugo och han satt sig och skulle börja bajsa, då kommer en liten unge som börjar springa emot Hugo där han sitter. Ungens mamma står en bit bort och borde se mycket väl att Hugo bajsar, och då kanske det inte är så lämpligt att låta ungen springa emot honom. Hugo blir rädd och börjar skälla och ungen frågar "brukar den där hunden bitas?". Mamman säger fortfarande ingenting, och jag blir så jävla irriterad. Jag berättar att hunden är rädd och att man inte får springa emot hundar hur som helst. Sedan går jag därifrån och Hugo fick inte ens göra sina behov ifred.

Föräldrar borde lära sina barn lite mer om hur man beter sig när man träffar hundar. Hugo är livrädd för barn just för att det har varit miljoner ungar som sprungit emot honom och kastat sig ner för att klappa honom. Jag är inte den som vill stå och skrika på andras barn heller, men jag blir så jävla irriterad. Det är ju jättekul att ha en hund som är livrädd rädd för barn.. not.

Funnit orken

2011-03-22 15:30:06 Gravid med Leon - Magbilder ♥
» Kommentarer(7) «


Nu har jag äntligen tagit mig tid för att ta magbilder för denna vecka. Har ju fått en del klagomål ;)


Klicka på bilden för att komma till inlägget om vecka 28 + bilder

Nomnom

2011-03-22 11:13:00
» Kommentarer(1) «


Lillasyster Amanda kom hit igår medan mamma var och solade. Mamma tog med middag till oss, väldans gott var det!


Bebiskläder

2011-03-22 09:23:10 Till bebis
» Kommentarer(9) «


Nu tänkte jag visa det vi köpte till bebis i helgen. Köpte två mössor också men har missat att ta kort på dom så det får bli nån annan gång ^^ (ja, jag är lat)


En body med tillhörande byxor och mössa i storlek 50, från H&M.


Byxor och body från Kappahl, fick bodyn gratis och byxorna behöve jag inte betala mycket för. Också storlek 50.


Tigerpyjamaser, storlek 50 från H&M.

Stackars vovvis

2011-03-21 15:15:07 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Hugo har ont och är dålig i magen, tycker så synd om honom. Mamma ska iallafall komma hit med ris och majsvälling åt honom så får vi hoppas att det blir bättre. Vill inte att min skrutt ska ha ont! Det var tur att jag stannade hemma istället för att gå på föräldragruppen, eftersom att han måste få gå ut oftare nu.

Klant

2011-03-21 11:46:40 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Steg upp strax efter 8 imorse för att gå till bilskolan och göra en synundersökning. När jag var påväg hem igen så gick jag i min vanliga takt vilket jag märkt nu att jag inte kan göra längre. Fick ont i magen så jag var tvungen att stanna upp och jag var riktigt andfådd. När jag väl tagit mig upp för alla trappor så kommer jag på att jag glömt att ta med mig nyckeln och Christoffer hade precis åkt för att träna.
Så jag fick snällt gå ut och sätta mig på en bänk och njuta av solen. Det var faktiskt riktigt varmt och skönt, och efter jag suttit där i ca 40 minuter gick jag på skolan och var social ett tag. Jag hade dock inte fått i mig någon frukost så jag blev måttligt glad när Christoffer sa att han var påväg hem igen ^^

Idag är det föräldragruppen igen, Christoffer kan inte följa med och två andra tjejer som brukar vara där ska inte heller dit. Isåfall blir det bara jag och en till tjej, om hon kommer dvs. Känner just nu att jag hellre ligger hemma och sover.. Vi får se hur jag gör.

Vecka 28

2011-03-20 17:57:25 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(3) «

(27+0)

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Egna tankar: Vecka 28 är ett mål för mig, enligt information från en gravid-app jag har på telefonen så överlever 9 av 10 barn som föds i vecka 28. Det känns tryggt att veta, men självklart vill jag att bebis ska stanna kvar och fortsätta växa i några veckor till :) Har börjat få lite obehagliga sparkar nu, men det kan jag stå ut med faktiskt. Det märks också att det blir trängre i magen, ibland när jag sitter ner så känner jag hur det trycker upp mot bröstet och det blir jobbigt att andas. Börjar också känna mig stor och klumpig som bara den, men jag står ut med det också. Jag älskar bebisen i magen och är jättenyfiken på vem det är :)


Tagna i vecka 27+2. Och ja, jag spricker snart ;)

Slut och ont i fossingarna

2011-03-19 19:37:11 Vardagligt
» Kommentarer(6) «


Hej jag heter Sandra och jag har ont i mina fötter och är väldans trött. Vi klev upp klockan 7 imorse och tog bussen 08.20 här ifrån Kramfors. Vi var framme i Sundsvall strax före 10 och sedan begav vi oss till Birsta. Fick en del handlat, men det visar jag imorgon. Det känns ungefär som att jag gått 350mil, fötterna gör så ont! Det känns skönt som bara den att vara hemma, och äntligen får jag busa och gosa med min vovve.
Nu ska vi mysa till en film och jag ska avnjuta en fruktsallad.


Lakritschokladkola

2011-03-18 20:22:00 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Idag kom Christoffer hem med choklad till mig. Lakritschokladkola för att vara exakt, det kanske inte låter så gott men dom var riktigt goda. Tycker däremot att 50kr för 9 chokladbitar är lite väl dyrt ^^


Potatis och lax

2011-03-18 20:19:53
» Kommentarer(3) «


Gjorde lax i ugnen för första gången idag, till det blev det potatis och en kall romsås. Det blev faktiskt riktigt gott :)


Paket

2011-03-18 14:24:32 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Fick paket i brevinkastet idag, det var tunnlarna och smycket till läppet som kommit. Mycket nöjd med den snabba leveransen. Ringen till läppen tog jag i en mindre storlek än den jag har nu, tycker det är snyggare med ett mindre smycke. Frågan är bara om jag får i det i läppen eller inte, först och främst måste jag få ut den jag har nu ^^
Helg!

2011-03-18 09:45:42 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Skönt att det äntligen är fredag och helg, det betyder att jag får ha min älskling hemma för mig själv och jag slipper vara ensam. Och imorgon ska vi åka till Sundsvall för att gå på Birsta, längtar! Ska även träffa Sanne och Liam så det ser jag fram emot.
Nu däremot ska jag lägga mig och sova en sväng igen, som vanligt :)

Fond du chef

2011-03-17 17:51:51
» Kommentarer(3) «


Efter att ha sett den på reklam miljoner gånger var jag tvungen att testa den. Vet inte om det gjorde sån jäkla skillnad men, köttfärssåsen var god som vanligt. Extra gott med riven västerbottenost på också. Christoffer är duktig han ;)Intensivkurs

2011-03-17 16:48:13 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Idag har jag varit förbi bilskolan. Ska dit igen på måndag morgon för att göra en synundersökning så jag kan skicka in papperna till Transportstyrelsen. Sedan behöver jag bara gå på en sån där kurs innan jag får börja övningsköra. Planerar nämligen att ta en intensivkurs innan bebis kommer och förhoppningsvis hinna ta körkortet. Det beror dock lite på hur länge det tar efter att jag skickat in ansökan till Transportstyrelsen och hur bra det går för mig med teorin och körningen.
Vi får se hur det blir helt enkelt! Det hade ju varit förjäkla skönt att ha körkort innan, för att ta det sedan när bebis har kommit lär det inte finnas så mycket tid till.

Frukost

2011-03-17 09:23:54 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Tv och frukost, som vanligt. Det fattas bara ett stort glas med juice :(


Fläskfilépasta

2011-03-16 22:15:57
» Kommentarer(0) «


Vi är lite för lata för att laga mat här hemma tror jag, så idag blev det fläskfilépasta ifrån Jakten.Lasagnette

2011-03-15 20:13:43
» Kommentarer(1) «


Christoffer jobbade inte över så länge som han sa att han skulle, så jag behövde inte vara ensam så mycket längre än nödvändigt. Det blev iallafall Lasagnette till middag idag, kan tipsa alla om det. Enkelt och gott!


Brist på saker att skriva om

2011-03-15 08:58:33 Vardagligt
» Kommentarer(4) «


Det känns som att det står rätt still i bloggen, jag gör ingenting speciellt om dagarna så det finns inte så mycket att skriva om. Kan ju göra det jag är bäst på, att gnälla. Christoffer ska jobba över idag för att han inte hann sälja något igår på jobbet för det blev en massa krångel. Han åkte nyss och kommer hem igen om lite mer än 12 timmar... Roligt va? Njae, inte så jätte.

Nu då? Ja, det kan man fråga sig. Frukost kanske?

Mannagrynsgröt

2011-03-14 09:35:24 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Godmorgon. Var helt galet trött imorse men Hugo ville ut så jag var tvungen att kliva upp ändå. Nu har jag fått lite energi från solen så jag ljuger inte längre om jag säger att jag är klarvaken. Tänkte göra mig lite mannagrynsgröt, en macka och sätta mig vid teven nu. Efter det är det väl bara att börja sminka sig och göra sig klar, kl 14.30 är det föräldragruppen och eftersom att jag är den segaste människan i stan så måste jag göra mig klar i tid.
Christoffer följer med idag, vilket jag uppskattar jättemycket! Har för mig att vi skulle prata om förlossningen och smärtlindring idag, men är inte helt säker. Det återstå att se med andra ord.

Frukost nu, hej!

Tacos och Big brother

2011-03-13 19:26:22 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Sitter just nu och väntar ivrigt på att Christoffer ska träna klart. Ska nämligen möta honom på Hemköp då så vi kan handla för att sedan göra tacos. Lär vara klart lagomt till Big Brother börjar, programmet man hatar att älska. En bra söndag med andra ord!

Beställt tunnlar och ett läppsmycke

2011-03-13 15:52:42 Inköp
» Kommentarer(1) «


Efter att en tjej skrev om Crazy Factory på Facebook så var jag tvungen att beställa därifrån så jag såg hur billigt det var. Beställde två par tunnlar och en ny ring till läppen. Kalas!1. Två svarta tunnlar med "diamant"grejer, 14mm - 38,91 kr/styck
2. Svart ring till läppen - 12,35 kr
3. Två svarta tunnlar i silikon, 14mm - 12,35 kr/styck

Magbilder från v11 till v24

2011-03-13 14:22:03 Gravid med Leon - Magbilder ♥
» Kommentarer(4) «
Vecka 27

2011-03-13 10:47:16 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(4) «

(26+0)


Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Egna tankar: Det börjar gå undan igen tycker jag, känns ju som att det var igår jag skrev om vecka 26. Inga fullträffar på revbenen än, och det hoppas jag få slippa. Men jag får några sparkar på urinblåsan ibland, det gör inte ont men det är verkligen inte skönt iallafall. Men varje spark och rörelse från bebis gör mig glad, då slipper jag gå och oroa mig. Magen har börjar bli torr jättefort, så jag försöker vara så noga som möjligt med att smörja in den. Det kliar ju så jävligt om man glömmer bort det, men jag smöjer varje kväll iallafall så. Men jag borde nog införskaffa mig en annan hudkräm, dels för att den jag har börjar ta slut och dels för att den inte är så fet om jag vill att den ska vara.


Gravidlista

2011-03-11 16:08:17 Gravid med Leon
» Kommentarer(7) «


När fick du reda på att du var gravid? Den 6e oktober 2010
Hur gammal var du då? 17
I vilken vecka var du i? Vecka 4
Hur tog din partner det? Han blev glad, och chockad tror jag :)
Mådde du mycket illa i början? Det började i vecka 6-7 och höll i sig några veckor, men det var rätt lindrigt.
Har du mycket halsbränna? Mycket och mycket, lite då och då skulle jag vilja säga. Inte så trevligt!
Är du känslig? Ja, men det är jag annars också.
När kände du bebisens första sparkar? Jag fick några buffar i vecka 18 :)
Är du ofta orolig? Det går i vågor, ibland känns allt tipptopp och ibland oroar man sig.
Sparkar bebisen mycket? Mycket är väl att överdriva, men varje dag iallafall. Jag tror att det är en lugn bebis som bor i min mage, men huvudsaken att han/hon sparkar iallafall.
När började du läcka bröstmjölk? Har inte börjar göra det än, och hoppas slippa fram tills det är dags :p
Har du fått bristningar? Nej, men har bristningar sen innan. Klarar mig bra med dom jag redan har så några nya behöver jag inte ;)
Blödde du någon gång? Nej
Hur vill du att din förlossning ska se ut? Jag vill ha Christoffer vid min sida varenda ynka sekund, jag vill inte att det ska gå för fort och inte heller vara för långdraget. Jag är livrädd för kejsarsnitt så det vill jag slippa! Och eftersom att vi inte vet könet på bebien så vill jag att Christoffer ska vara den första som säger det till mig, inte någon barnmorska. Sen har jag väl inte tänkt så mycket mer på förlossningen, än.
Hur många UL har du gjort? Två stycken
Vet du vad det blir för kön? Nej, vi vill bli överraskade :)
Vad ska bebisen heta? Blir det en tjej så blir det en Isabelle, blir det en pojke så får han nog vara namnlös för vi kommer inte överens om något namn.
Några mellannamn? Nej vi vet inte om vi ska ha något/några mellannamn.
Hur gammal kommer du och din partner vara när bebisen kommer? Jag kommer att vara 18 och Christoffer kommer att vara 23 :)

Vecka 14 vs vecka 26

2011-03-11 11:03:00 Gravid med Leon - Magbilder ♥
» Kommentarer(4) «


Gjorde en liten jämförelse, magen vecka 14 och magen vecka 26. Mest för att bilderna är i stort sett likadana, samma vita linne osv. Det är ju en del skillnad om man säger så, älskar att se att magen vuxit och fortsätter att växa. Undra vad det är för någon som gömmer sig där inne :)


Jävla snö

2011-03-11 08:51:14 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Senast igår satt jag och en kompis ute på en bänk och njöt utav solen. Det fanns knappt någon snö på vägarna och gräset hade kikat fram på många ställen. Jag sa att nu jävlar är våren på väg på riktigt, men det fick jag ju äta upp idag. Igårkväll började det snöa och förmodligen har det snöat en bra stund in på natten också, möttes iallafall av en jävla massa snö när jag kom ut imorse. Ingen mer barmark, inget mer gräs utan bara snö. Hugo gillade det iallafall, men inte jag :(

Nu ska jag sortera tvätt, sätta igång en maskin och sedan göra frukost!

Hej vovven

2011-03-10 20:58:59 Vardagligt
» Kommentarer(1) «<3

2011-03-10 16:57:18 Gravid med Leon - Magbilder ♥
» Kommentarer(5) «


Vecka 25+3

Vi älskar dig bebis och längtar efter dig något enormt!

Tacokväll

2011-03-10 16:09:36 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Lite bilder från igår. Hade det väldans trevligt, har dock inte så många bilder för någon var lite skakig på handen så alla bilder blev suddiga ^^
100 dagar kvar

2011-03-10 11:05:35 Gravid med Leon
» Kommentarer(4) «
Tjoho! Imorgon är det tvåsiffrigt ;)

Ojsan

2011-03-09 13:58:28 Vardagligt
» Kommentarer(4) «


Nu har Christoffer äntligen slitit sig ifrån sin dator så jag kan sitta här. Jag tappade nämligen min bärbara i golvet igår så den trådlösa uppkopplingen slutade fungera. Inte så nödvändigt kanske, men det var inte med meningen så :p

Snart ska jag börja göra mig i ordning, vid 15 ska jag åka och handla med några tjejkompisar för vi ska äta tacos tillsammans. Lär ju få halsbränna som sjutton efter det, men vafan gör det ^^ Skriver senare!

Sol

2011-03-08 12:15:30 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Hejhopp. Emma och Ds kom hit igår och umgicks, vi kollade på En unge i minuten och jävlar vad rörd jag blev. Det känns så overkligt att det är min egen tur snart, det går liksom inte att greppa det. Efter det var slut så såg vi iallafall Big brother, programmet man hatar att älska. Jag tycker att varenda en är idioter, ändå kan jag inte låta bli att kolla.
Emma drog strax innan det var slut och Ds stannade kvar ett bra tag. Jag kom inte i säng förrän nångång innan ett, så jag var helt död med andra ord. Sov fruktansvärt skönt inatt iallafall, välbehövt.

Nu ska jag gå och sminka mig och umgås med Sandra en stund. Sedan får vi se vad jag hittar på. Christoffer jobbar ju kväll den här veckan så jag får se till att sysselsätta mig med något. Det är ju soligt och skönt ute så en promenad med vovven blir det nog!
Later :)

En unge i minuten

2011-03-07 14:38:03 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Nu har Christoffer precis åkt på jobbet. Så nu ska jag försöka fördriva tiden tills klockan blir 21 då En unge i minuten har premiär på fyran. Har väntat i över en vecka på att den här dagen ska komma, vill så gärna se det programmet. Tur är att det är en massa bra på tv fram tills dess så dagen kommer förhoppningsvis flyga förbi :)

Blåbär/hallon-paj

2011-03-07 09:50:20
» Kommentarer(1) «


Jag bakade en smulpaj med blåbär och hallon häromdagen, är nog numera känd för att vara en gottegris.


Dagens middag

2011-03-06 21:01:55
» Kommentarer(0) «


Idag orkade vi inte laga någon mat här hemma, det är ju trots allt söndag och det är ju en typisk slödag. Istället gick vi och köpte mat på jakten. För ovanlighetens skull tog jag en sallad, kände efter munkarna vi köpte igår och cupcaken jag åt idag att en pizza hade varit för mycket. Salladen var iallafall jättegod! Lite snålt med saker i den dock, var mest bara salladsblad och skinka ^^Nu börjar Big Brother, sedan ska jag sova! Natti

Choklad i mängder

2011-03-06 13:32:12
» Kommentarer(0) «


Igår bakade jag som sagt choklad cupcakes. Dom blev inte så vackra då formarma gav med sig och muffinsen blev i princip platta. Men jävlar vad goda dom blev! Chokladmuffins, chokladfrosting och chokladströssel, bästa kombinationen med andra ord. Choklad
Vecka 26

2011-03-06 12:10:45 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(2) «

(25+0)

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Egna tankar: Magen växer och jag älskar det. Jag börjar längta mer och mer efter att få träffa den människa som växer och lever i min mage. Jag har börjat fundera på hur bebis ser ut, om han eller hon är mest lik mig eller Christoffer.
Det märks att jag blivit tyngre, fötterna gör ont och jag sitter mycket hellre än att stå. Men jag har inte lika ont i ryggen längre iallafall *peppar peppar* så det känns ju bra. Bebis verkar vara rätt lugn i magen, men huvudsaken att jag får några sparkar då och då så är jag nöjd :)


Tröttis

2011-03-06 11:26:50 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Igårkväll så följde jag med Christoffer och hans kompis ut eftersom att det var vinterfesten. Dom gick däremot in på krogen och dit ville jag inte gå, så jag var med Cissi en stund och gick mest runt och kollade på folk. Det var väääldigt kallt, men man träffade ju en del folk så det var trevligt ändå. Vid ett-tiden började jag bli lite otålig så då ringde jag Christoffer och frågade om vi kunde gå hem. Det var så skönt att lägga sig i sängen, fötterna var som isklumpar. Somnade nog inte förrän runt 2 så jag var tvungen att ta en sovmorgon idag.

Nu har jag iallafall duschat, ätit och tagit magbilder för idag går jag in i vecka 26 :)

Vinterfesten

2011-03-05 14:35:38 Vardagligt
» Kommentarer(4) «


Nu ska jag, Christoffer och Hugo ge oss ut i blåsvädret för att se vad som händer på torget. Det ska tydligen vara mänsklig bowling så det låter ju rätt roande ^^ Sedan när vi kommer hem ska jag baaaka!


Nya sängkläder

2011-03-04 17:59:23
» Kommentarer(4) «


Dom hade ett erbjudande på Ellos, man fick ett set med sängkläder gratis och fick köpa ett till för 69kr. Självklart nappade jag på det och jag ångrar mig inte. Färgerna ser dock inte helt rättvisa ut på bild då ljuset är lite gulaktigt. Men på tredje bilden då dom är ihopvikta ser man färgerna så som dom ser ut.
Nu fattas bara den snygga sängramen från MIO!

Diska med magen?

2011-03-04 17:06:54 Gravid med Leon - Magbilder ♥
» Kommentarer(2) «


Ja man kan ju undra om jag diskar med magen eller inte. Efter i stort sett varje gång jag diskat så ser magen ut såhär:


Tjock och blöt ^^

Björnbebis

2011-03-04 16:17:11 Till bebis
» Kommentarer(0) «


Hämtade ett paket ifrån Ellos idag, har bland annat klickat hem Björn-overallen till bebis. Den är jättemjuk och mycket finare i verkligheten. Nöjd som bara den! Hoppas bara att bebis kan ha den till hösten :)


Morning

2011-03-04 09:07:58 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Hejhopp. Sitter här och är som alltid annars täppt i näsan på morgonen. Har satt igång en tvättmaskin och nu tänkte jag koka ägg så jag kan äta frukost. Idag är det fredag, vilket betyder helg och ikväll är det vinterfesten. Vet dock inte om jag ska gå ut nånting, det beror lite på vad alla andra ska göra. Christoffer ska iallafall gå ut imorgon så då måste jag se till att ha något att göra så jag inte är hemma och klättrar på väggarna ^^

Nu - frukost & tv!


Åh, lilla skrutten! Här var Hugo bara en bebis och bodde hos sin uppfödare fortfarande :)

Förlossningen

2011-03-03 14:53:33 Gravid med Leon
» Kommentarer(2) «


Jag ringde in till förlossningen imorse för att jag inte känt bebisen sparka på två dagar. Trots att jag fick höra hjärtljuden igår hos barnmorskan så oroade jag mig såklart eftersom att jag inte känt något. Dom sa att jag borde komma dit så dom kunde göra en kurva på mig. Så jag åkte dit och fick ligga i nästan en timme med ctg-apparaten på magen. Dom tyckte att allt såg bra ut och att det var bra att jag kom in eftersom att jag hade gått och oroat mig. Och medan jag låg där med banden som var spända runt magen så började bebis sparka vilket gjorde mig mycket glad :)

Nu hoppas jag bara att busen i magen kan börja sparka mer regelbundet så jag slipper vara orolig. Jag vill ju inte att något ska hända med vår älskling ♥

Dagens middag

2011-03-02 20:43:58
» Kommentarer(1) «


Det blev potatisgratäng med någon form av kasslergryta för min del.2011-03-02 17:37:11 Gravid med Leon - Magbilder ♥
» Kommentarer(3) «
Vecka 24+2

Mums

2011-03-02 11:08:08 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Pannkakor som blev över sen igår, oboy, Lillebrors kola och ramlösa.Barnmorskan

2011-03-02 10:05:06 Gravid med Leon
» Kommentarer(0) «


Kom precis hem ifrån barnmorskan. Alla provet såg bra ut och vi lyssnade på bebisens hjärta och mätte magen.

Sf-mått i vecka 24+3 - 22cm
Bebisens hjärtslag/minut - 140-150


Nästa gång blir den 28/3. Fick papper att skicka in till försäkringskassan också, plus papper om fastställande av faderskap. Så jag tänkte ringa numret som står där och se om vi kan få någon tid eller nåt för att fylla i papper. Känns bäst att göra det innan förlossningen utifall nåt skulle hända med mig.

Godmorgon

2011-03-02 08:59:34 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Jävlar vad tidigt vi vaknade idag, kvart över 7 var vi vakna. Så jag har redan hunnit med en hel del nu på morgonen, har duschat och sminkat mig så jag slipper stressa sedan. Ska ju till barnmorskan 9.30 så det känns skönt att redan vara så gott som klar.
Medan jag stod och sminkade mig bad jag Christoffer kolla i min blogg på inlägget om sängarna. Till svar får jag "Du kommer ALDRIG att få den där sängen!" Haha, han sa att om dom hade kostat lika mycket så hade det varit en annan sak, då hade han kanske funderat på saken iallafall. Men jag ska nog lyckas övertala honom ändå, han vet ju hur jag blir då jag inte får som jag vill så ;)

Jag har även varit ner på skolan fram och tillbaka för att hämta burken med Lillebrors kola, tänker dock inte ta någon förrän jag kommer hem ifrån barnmorskan eftersom att vi ska göra blodprov osv så är det kanske onödigt att trycka i sig en massa godis nu.
Malm vs Kajsa

2011-03-01 21:47:07 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Vi ska ju köpa en sängram snart och har länge varit inställda på att det blir en vit Malm ifrån IKEA. Men nu har jag ändrat mig och vill mycket hellre ha en Kajsa ifrån MIO. Christoffer tycker däremot inte samma, och då blir det ju lite svårt. Det är ju en del prisskillnad också, en Malm går på knappt 2000kr och en Kajsa kostar närmare 4000kr. Lär nog få smöra en hel del för att få som jag vill.. Kan tänka mig en Hemnes från IKEA också, men som sagt, måste övertala karln först.


Malm


Kajsa


Fan fan fan

2011-03-01 20:33:56 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Helvetes jävla åh.. Jag skulle fylla på vatten åt Hugo och lyckades spilla ut allt när jag skulle sätta ner skålen. Det kom under bokhyllan så jag bad Christoffer dra undan den så jag kunde torka där. När jag torkat klart och han skjuter tillbaka den så säger det pang bom. Där ligger &-tecknet med våra namn och vårt datum i bitar på golvet. Fyfan, jag blev så ledsen att jag började gråta. Jag älskade verkligen det där &-tecknet, tycker att det var så fint. 500kr åt skogen, men Christoffer lovade mig ett nytt så nu tänker jag beställa ett. Synd bara att det tar nästan en månad att få det.
Hugo ♥

2011-03-01 16:38:09 Vardagligt
» Kommentarer(4) «
Snark

2011-03-01 08:40:03 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Blä vad trött jag är. Men jag var tvungen att kliva upp ändå för det ska komma några gubbar hit och rensa fläkten (?) om jag fattat det rätt. Vi fick en lapp i brevinkastet förra veckan och där stod det att vi skulle städa bort kryddor osv i kryddhyllan iallafall. Hoppas att dom inte är här så länge, så jag kan gå och lägga mig sen igen :)

Ser dock inte fram emot hur Hugo kommer reagera när dom kommer och när dom är här. Han är ju så rädd och fjantig inför nytt folk, så det lär bli en den skällande...