Boston cream cupcakes

2011-11-07 14:10:12
» Kommentarer(0) «


12 mellanstora cupcakes
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljsocker
125 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1½ dl mjölk

Vaniljkräm
1¼ dl strösocker
4 äggulor
3 msk vetemjöl
3¾ dl mjölk
1 tsk äkta vaniljsocker

Glasyr
250 gram mörk choklad
1½ dl vispgrädde
2 msk smör

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan. Vispa smör och socker poröst och tillsätt sedan äggen, ett i taget och vispa en stund mellan varje ägg (jag använde elvisp). Rör i mjölblandningen tillsammans med mjölken och fördela smeten sedan i en pappersklädd muffinsplåt. Grädda kakorna i ca 20 minuter eller tills kakorna känns fasta. Låt dem kallna.

Vispa socker och äggulor till vaniljkrämen och rör sedan ner mjölet. Värm mjölken till under kokpunkten och häll den under omrörning i äggblandningen. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och rör hela tiden över medelvärme tills blandningen börjar tjockna. Sänk värmen och låt vaniljkrämen sjuda i cirka 1 minut.
Häll krämen i en skål och rör i vaniljsocker. Täck med plast för att förhindra att en hinna bildas. Stick hål i plasten för att släppa ut ångan. Kyl krämen.

För att göra chokladglasyren så bryter du chokladen i bitar och lägger dom i en skål. Värm grädden och smöret och häll sedan blandningen över chokladen. Rör om tills chokladen har smällt och låt sedan glasyren kallna tills den har tjocknat.

Ta bort pappret från dom kallnade kakorna. Skär bort ett lock på toppen av varje kaka och skär sedan ut en fördjupning. Fyll den med vaniljkrämen och sätt sedan på locket igen. Glasera överdelen med chokladglasyren.

Lycka till!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback