Tacopaj

2011-11-09 09:56:30
» Kommentarer(0) «


Eftersom att vi fick köttfärs över från när vi gjorde tacos i förrgår så slängde jag ihop en tacopaj. Väldigt enkelt att göra och perfekt om man fått köttfärs över. Det går ju såklart att göra från grunden också och gott är det!

Degen
150 gram rumsvarmt smör
3 dl mjöl
2 msk vatten

Fyllning
400 gram köttfärs
1 gul lök
1 påse tacokryddmix
1 burk tacosås - mild, medium eller stark efter smak

Täcke
1 burk creme fraiche med smak av paprika och chili
2-3 tomater eller några körsbärstomater
ca 150 gram riven ost

Börja med att skära smöret i mindre bitar och blanda sedan ihop det med mjölet. Tillsätt vattnet och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 20 cm i diameter) och nagga botten med en gaffel. Ställ in degen i kylen en stund, gärna 30 minuter om tid finns.

Stek köttfärsen tillsammans med en finhackad, gul lök. När köttfärsen är genomstekt tillsätter du först kryddmixen och sedan tacosåsen. Låt puttra en stund och ställ åt sidan.

Nu när pajskalet stått i kylen en stund ska det förgräddas i ugnen. 10 minuter200 grader. Du kan sedan sänka värmen efter att du förgräddat skalet till 175 grader.

När skalet är förgräddat lägger du över köttfärsen. Sedan tar du creme fraichen och brer den ovanpå. Efter det skivar du tomaterna och lägger dom ovan på creme fraichen.



Till sist lägger du på den rivna osten och sedan gräddar du pajen mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills osten fått fin färg. Severa gärna med en sallad!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback