Leon leker med hugo

2012-03-30 18:57:31 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Leon älskar att leka med Hugo. Han vet vilken boll som är hans och att råttan är hans. Det är så gulligt när han kryper till Hugos boll, kollar efter Hugo och sedan kastar han iväg den :)


Första skorna

2012-03-30 18:39:29 Leon - 6-9 månader ♥
» Kommentarer(2) «


Idag fick Leon testa sina skor som hans farbror med familj köpte när dom var i Italien. Leon kan ju inte ens ha på sig ett par strumpor utan att slita av sig dom så han blev rätt irriterad över att skorna satt fast. Vi får väl testa fler gånger helt enkelt så han vänjer sig. Dom är ju jättemjuka iaf så vi börjar lätt :)


Några glimtar ur vår vardag

2012-03-29 15:02:00 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Som många andra bloggare så tänker även jag bjuda på några glimtar ur vår vardag. Jag har ju inte lärt känna några människor här i Luleå än så våra dagar ser ofta likadana ut. Lite långtråkigt börjar det att bli men det funkar, jag får se om jag vågar mig iväg till någon öppen förskola och kanske träffa lite människor. Svärmor och svärfar duger dock rätt bra än så länge, hihi!

Vi börjar morgonen med att mysa i åtminstone en halvtimme i sängen. Mys för Leon innebär att snutta på mig medan jag halvsover vidare. Sedan är det bara upp att hoppa, på med ny blöja och ytterkläder och ge oss ut med vovven!

Nu har vi vaknat till liv och är redo för morgonpromenaden.



Sedan när vi kommer in igen så vankas det frukost.

Mamman får nöja sig med att dricka lite blåbärssoppa medan Leon sitter och äter sin gröt. Han är en evis liten kille och ska ha precis allt som mamma äter så innan han fått i sig gröten får mamman hålla ut.

Frukosten i magen och 2 bajsblöjor senare så leker vi en stund i vardagsrummet.


Sedan är vi trötta igen och det är dags för Leon att sova.

Halvöppna ögon när man sover så man har lite koll på vart mamma håller hus. Men hon ligger bredvid och ser gårdagens Big Brother, puh!


Ca två timmar senare har lillemannen vaknat igen och då leker vi en stund innan det är dags att gå ut med vovven igen.


Utomhus igen, och Leon ser alltid så allvarlig ut när han åker vagn :D


Istället för att gå hem igen efter promenaden så gick vi denna dag hem till Leons farmor. Hon har fortfarande kvar en jul-plinga bara för att Leon älskar den. Han skiner upp som en sol när man plingar i den, oavsett om han är grinig så ler han som ett tok.

Sedan tog jag inga fler bilder just den här dagen, som för övrigt var någon dag förra veckan. Men efter att vi varit hos farmor och lekt en stund, plus fått lunch i magen, så gick vi hemåt igen innan det var dags för nästa sovpass. Sedan var det full rulle tills kvällen kom och sa godnatt. Roligt va?


Bugaboo Donkey

2012-03-29 14:36:04 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Vi kommer ju att behöva en syskonvagn innan nästa bebis kommer och jag tycker faktiskt inte att det finns några som lockar speciellt mycket. Många har pratat om Bugaboo Donkey och såklart har diskussionerna nått fram även till mig. Jag har dock inte varit såld över huvud taget på den vagnen. Jag har läst massor, sett bilder och videos men inte känt att den är något för mig.. Tills jag såg den i verkligheten här i Luleå! Jag som hade fått för mig att den var stor och klumpig blev helt tagen när jag såg den. Jag till och med vände mig om för att kunna fortsätta följa vagnen med blicken när tjejen gick förbi mig. Den var så snygg och verkade så otroligt smidig och lättkörd. Inte alls stor och klumpig som jag fått för mig.

Nackdelen är dock att denna vagn inte finns att provköra och känna på någonstans här i Luleå. Jag tänker inte köpa en vagn innan jag fått köra och känna på den, inte när det handlar om så pass mycket pengar. Men än så länge står Donkeyn högst på listan av de vagnar jag kan tänka mig vilja ha. Det bästa med den är att man kan göra om den till singelvagn och då blir den lika bred som vår Emmaljunga är, hur bra är inte det? Jag måste lösa på något sätt så jag får testa en!



Lite shopping

2012-03-29 13:15:47 Inköp
» Kommentarer(1) «


Medan Leon springer runt som en dåre i sin gåstol så passar jag på att blogga lite från mobilen. Jag tänkte visa bilder på mina nya skor, rengörings/hudvårds-kitet från Shiseido, hårfärgen och ett sminkborttagningsmedel. Det var det jag köpte på stan häromdagen, plus jackan som jag visar senare.

Jag började igår med att tvätta ansiktet och köra med ansiktsvatten samt dagcremen, känner mig så duktig, haha. Jag är redan helt len i ansiktet så det känns lovande. Vi får se om det är någon skillnad efter ca en månad och om pormaskarna minskar. Det var dock ett väldigt dyrt märke tycker jag, men jag köpte ju bara ett prova-på-paket som räcker i minst en månad och bara det kostade 450 kr. Tänk då om man sedan vill fortsätta använda produkterna och ska köpa de stora flaskorna, då kostar dom väl 450 kr/st istället. Nåväl :p


Vår

2012-03-28 15:30:59 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Idag känner man att våren är på g. Soligt och härligt är det ute och snön fortsätter att smälta. Dagens långpromenad var ruskigt härlig och avslutades med en Twister-glass hos Leons farmor. Solbrillorna kom till användning idag också för Leons del, kanske dags att mamman skaffar ett par hon med. Jag passade iaf på att inviga min nya vårjacka, det kändes bra.


Lite blommor ger liv

2012-03-27 20:26:10
» Kommentarer(1) «


Blommor och frukt gör stor skillnad i ett hem. Det har fått flytta in blommor i vardagsrummet och i köket, och mer skall det bli. Jag är fruktansvärt dålig på att ta hand om växter men jag får göra mitt bästa, det ser ju så mycket trevligare ut med lite växter i hemmet!


Grönt i vardagsrummet


Rosa i köket för att matcha gardinerna


Och en härlig färgklick från fruktskålen, som tyvärr inte är lika full just nu.

Hoho

2012-03-27 14:41:48 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Snacka om att det varit tyst här ett tag nu. Jag tänker hela tiden på saker jag vill och ska blogga om men ändå blir det aldrig av. Jag vill sitta vid datorn så jag kan lägga upp ordentliga bilder men jag har inte riktigt den tiden på dagarna.

Christoffer åker hemifrån vid 10 på morgonen och kommer hem vid 10 på kvällen så jag är med andra ord själv med Leon hela dagen. Jag ligger alltid bredvid honom när han sover, just för att han inte ska ramla ner från våran säng om jag inte hör när han vaknar. Försöker jag lyfta över honom till hans egen säng när han somnar så vaknar han och jag får börja om. Jag får nog börja söva honom i vagnen på dagarna för det är ju inte bara bloggen som hamnar åt sidan, vi har ju ett hem att hålla ordning på också.

Idag var iaf jag och Leon på stan med svärmor. Jag hittade en skitsnygg vårjacka, ett par skor och ansiktsvård-produkter. Jag måste börja ta hand om mitt face och sluta lägga mig och sova med sminket på varje dag! Leon fick ett par solbrillor av hans snälla farmor.


Underbara mössa

2012-03-23 16:06:13 Inköp
» Kommentarer(2) «


Jag, Christoffer och Leon var en sväng på stan igår innan Christoffer skulle på jobbet. Det var marknad i stan och vi hittade ett stånd där en tjej från Kiruna sålde underbara mössor, scarfs och pannband som hon sytt själv. Det var otroligt svårt att välja då det fanns så många olika mönster och färger att välja på. Det fick bli en blå med söta apor på! På något vänster lyckades jag tappa påsen med mössan jag köpt någonstans så vi var tvungna att gå och köpa en ny, tråkigt men sant. Leon är hur som helst ursöt i sin nya mössa :)

Är ni intresserade att se mössorna hon gör så googla på "HeMo mössor" så hittar ni till hennes blogg.


Härmapa

2012-03-22 14:46:24 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Haha, knäppis-Leon har börjat med något nytt :)


Hej och hå

2012-03-22 07:19:28 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Leon var i princip omöjlig igår. Han ville ingenting och att laga mat var inte det lättaste, även om farmor var och försökte roa honom. Inte ville han äta något heller och helst skulle väl inte jag få äta heller. Massa gnäll och skrik, jag fick både huvudvärk och blev illamående.

Redan vid sju så somnade han och har sovit oroligt nästan hela natten. Även jag la mig vid sju men somnade inte förrän efter åtta nån gång. Gissa när det var dags att stiga upp då? 06.25, lite för tidigt för mig men det är bara upp och hoppa. Nu är vi ute i regnet med vovven, uppfriskande va?


<3

2012-03-21 18:07:39
» Kommentarer(2) «


Jag älskar er, mina fina :)

 


Svar på kommentar igen..

2012-03-19 18:02:59 Svar på kommentarer
» Kommentarer(2) «


L. om Svar på kommentar:
Kan bara upplysa dig om att första kommentaren från ( -L), inte har något som helst sammanhang med den senaste kommentaren från Lina. Det är alltså inte från samma person. Och jag menade iaf inte alls att snoka eller lägga mig i, utan jag är bara nyfiken på hur folk kan klara sig. Och att man frågar visar väl mer på att man är imponerad över hur folk klarar det med kanske inte jätte hög inkomst? det visar ju snarare på att ni inspirerar.. Iaf för mig. Så blanda inte ihop min kommentar med den senaste, för jag menade bara att få lite tips. Och frågor om hur folk klarar ekonomin ( handlar inte om att ni ska behöva fläka ut varje krona, utan bara ge lite tips kanske) Så bara en tanke, du/ni inspirerar mer än ni tror! - Men ja, jag är alltså inte personen som "klagade" på att ni köper märkeskläder..

Svar: Då ber jag om ursäkt för att jag blandade ihop er, tog för givet att det var samma person. Och om vi inspirerar så är det väl en bra grej. Men jag tror helt klart att det är svårt att leva på en vanlig svensk medellön om man har hund och snart två barn, men det är inte det vi gör. Så jag vill inte sitta och få folk att tro att man klarar sig prima ballerina på en svensk medellön, för det tror jag faktiskt inte att man gör.

Planer för Leons rum

2012-03-19 15:36:58
» Kommentarer(4) «


Färgen är vald till Leons väggar och jag har även valt ut en underbar väggdekor som ska få pryda ena väggen i rummet.

Väggarna blir ljusgröna och jag hoppas färgen ser lika bra ut på väggen som i färgburken. Det kommer bli en del grönt i Leons rum, längtar så tills jag får börja inreda där :)


Svar på kommentar

2012-03-19 12:13:23 Svar på kommentarer
» Kommentarer(7) «


Lina om Svar på kommentar:
Jag får det ändå inte att gå ihop. Du köper endast märkeskläder till honom och ganska ofta, dyr barnvagn och andra småsaker. Han jobbar inte du ni måste ju ha skulder så som ni spenderar? och en till påväg? kanske bäst att dra in allt småhandlande.


Svar: Klart att du inte får det att gå ihop när du inte har en aning om vad vi har för inkomst eller utgifter. Du säger att du inte vill snoka eller kritisera oss men ändå sitter du och säger att vi kanske borde dra in på småhandlandet? Jag tycker helt ärligt att det är lite skrattretande. Vi har råd med allt vi köper, annars hade vi förmoligen inte köpt det. Och nej, vi har inga skulder. Det finns något som heter spara och det är precis vad vi gör om vi vill köpa något vi vill ha.

Och att jag bara köper märkeskläder till Leon var en stor överdrift. Jag handlar på både KappAhl, Lindex och H&M. Om du syftar på att jag köper Villervalla-kläder till honom så kan jag tala om att Villervalla inte är speciellt mycket dyrare än "vanliga" kläder.

Tycker du att det är provocerande att vi har råd trots en inkomst och snart två barn eller vad är det frågan om?

I trapphuset

2012-03-19 09:55:29 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Leon låter alltid så här när vi är i trapphuset. Jag gissar på att han gillar när det ekar och låter så högt i trapphuset :p


Härliga morgon

2012-03-18 10:23:18 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Att starta morgonen med bebismys är helt underbart, att sedan se strålande sol när man tittar ut genom fönstret gör morgonen ännu bättre. Okej, Leon bjöd på en rejäl bajsblöja imorse också men sånt hör väl till.

Som vanligt började vi dagen med en promenad med vovven. Det är så härligt vårväder idag :)


En sväng på stan

2012-03-17 18:50:51 Inköp
» Kommentarer(1) «


Igår följde jag och Leon med Christoffer till stan. Christoffer skulle träna så jag och Leon tog oss en runda på stan. Jag hade sett i ett annonsblad att det fanns en nyöppnad outlet här i Luleå och det stod att dom sålde både Villervalla och Molo. Självklart gick jag dit men det var en stor besvikelse. 3 ynka Villervalla-jackor hade dom, alla i samma färg. Inget mer av Vv och inget från Molo fanns det heller. Så trist alltså! Men vi fick oss en 30 minuter lång promenad iaf eftersom att outleten låg en bit utanför centrum.

Men jag kom inte hem tomhänt iaf. Jag köpte en bh, ett par underbart slänga mjukisar och en hudlotion.


Räcka ut tungan

2012-03-15 21:15:15 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Detta har Leon nyligen börjat med och jag tycker att det ser så roligt ut. Jag tror att han började göra det för att känna sin tand, som förmodligen känns konstigt för honom. Sedan har han börjat göra det när det som hamnar i hans mun inte duger. Knäppis <3


Solstrålen

2012-03-14 20:57:08 Leon 3-6 månader ♥
» Kommentarer(6) «



Leon i sin fina mössa som vi köpt på Lindex. Mammas älskling!

Leon har förresten fått sig en liten tand som är på väg upp genom tandköttet. Misstänker att det är därför han sover sämre än vanligt på natten. Men vi håller ut och hoppas på att den kikar fram snabbt! Första biten av den har spruckit igenom iaf så han har en vass liten pigg i nedre käken :)

Sovrumsfönstret

2012-03-14 20:50:35
» Kommentarer(0) «





Svar på kommentar

2012-03-14 20:17:57 Svar på kommentarer
» Kommentarer(1) «


L om Flytt:
Grattis till bebis nr 2, samt flytten! - kul för er!, Men jag har en fråga, hur har ni råd? du har inget jobb - bara Kristoffer som jobbar, och han får ut en vanlig lön liksom, (menar inte att snoka lr kritisera alls, jag är bara väldigt nyfiken på hur ni struktuerar upp ekonomin liksom) då jag själv går i bebis tankar med min sambo, men tycker det känns så dumt med bara en inkomst.. jag menar, man är ju inte miljonär direkt då.. :/ sen nu ska ni ha en till bebis, och har köpt en lägenhet.. är bara grymt nyfiken på hur ni gör som sagt? så om du känner att du vll svara på det så vore det super kul!, Lycka till med flytten!


Svar: Tack! Egentligen ska man väl inte prata öppet om ekonomi men jag väljer att svara på din fråga ändå.
Christoffer jobbar som säljare och tjänar utefter hur mycket han säljer så han "gör sin egen lön". Så jag skulle inte säga att han "får ut en vanlig lön". Jobbar man t ex i butik så får man oftast en fast lön varje månad men Christoffer tjänar som sagt utefter hur mycket han säljer. Dom har en grundlön på deras jobb som dom är garanterade varje månad, plus att dom får för det dom säljer. Självklart varierar det lite varje månad vad vi har att röra oss med, beroende på hur mycket han har sålt, men vi har aldrig haft så vi inte klarat oss. Vi har råd med sparande, både till oss och till Leon och även till nästa barn när det blir aktuellt. Vi är inte miljonärer eller rika på något sätt men vi har det inte dåligt ställt heller.
Lägenheten har vi inte köpt kontant för något sånt är det nog inte många som har råd att göra. Så på lägenheten har vi tagit ett lån. Vår månadskostnad för boende är till och med billigare nu än när vi bodde i hyresrätt så att vi köpt lägenhet är inget som gjort att ekonomin drabbas förutom när man tänker på renoveringarna.

Att skaffa barn med bara en inkomst behöver inte vara riskabelt eller något dåligt. Allt beror ju helt på hur mycket man tjänar och hur höga utgifter man har. Man får planera och köpa saker med förnuft.

Hoppas du fick svar på din fråga :)

Spets

2012-03-11 21:33:57
» Kommentarer(3) «


Idag har alla gardinstänger kommit upp och gardinerna i sovrummet är på plats. Sovrummet är verkligen mitt favoritrum i lägenheten, och än är det inte helt färdigt :)

Jag har inte tagit mig tid att sitta och blogga från datorn på länge och det är också därför jag inte svarat på era kommentarer. Som ni förstår går den mesta tiden åt att fixa här i lägenheten och att vara med Leon, men vi börjar komma mer och mer i ordning nu så snart ska jag ta mig tid att sitta vid datorn. Jag känner mig så otrevlig när jag läser era kommentarer utan att svara, men hade det inte varit för att blogg.se-appen är så osmidig så hade jag svarat!


Första natten

2012-03-09 20:25:52
» Kommentarer(7) «


Idag har vi storhandlat mat och fyllt upp både kyl, frys och skafferi. Igår var vi runt i lite olika affärer och fick med oss en dörrmatta, en matta till toaletten, en trasmatta som jag ska ha antingen i badrummet eller köket, vardagsrumsmatta, en tavellist, en fin hylla, tvålpump, duschdraperi, handtag till garderoberna och lite annat smått och gott. Vi har fortfarande massor att packa upp men sovrummet är i stort sett färdig så det känns riktigt skönt.

Jag har precis invigt duschen här hemma nu och bäddat ner mig i sängen. Så inatt blir vår första natt i vårt nya hem, känns himla bra. Leon sover just nu i sin egna säng, men när han vaknar får han komma tillbaka till mamma igen :)


Fredag den trettonde

2012-03-09 07:31:42 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


I tisdags var jag på inskrivning hos barnmorskan. Jag är väldigt nöjd med henne och hon var hjälpsam på alla tänkbara sätt. Vi pratade lite om förlossningen med Leon och den har jag inte velat prata så mycket om förut. Egentligen skulle jag ha träffat en av barnmorskorna som förlöste mig för att prats igenom förlossningen då den räknas som dramatisk. Men jag klarade inte av att göra det utan har istället försökt gömma undan allt.

Nu ska jag ju föda barn igen och det drar upp alla dom här känslorna kring en jobbig förlossning igen. Så vi bestämde tillsammans att jag ska ta med min förlossningsjournal nästa gång och vi ska prata om den i min egen takt. Hon sa även att hon inte kommer "släppa taget om mig" så jag ska försöka att inte oroa mig något inför en till förlossning.

Det jag egentligen tänkte skriva i detta inlägg var att jag även bokat tid för rutinultaljud. Fredag den 13e april har vi fått tid, vilken dag va? Först sammanträffadet med "666" (plussade med Leon den 6e, den här gången plussade jag den 6e och enligt sista mens är bebis beräknad till den 6e) och nu får vi tid fredag den trettonde. Vad ska detta betyda?


Sovrummet och vardagsrummet

2012-03-08 07:40:58
» Kommentarer(3) «


Tänkte visa hur tapeterna blev i sovrummet och vardagsrummet. Inga möbler är på sin plats men jag vill ändå visa under loppets gång eller vad man ska säga. Ni får ju ändå se det ännu en gång sedan när alla möbler är på plats :)

Tapeten jag visar i vardagsrummet är en fondvägg. Resten av väggarna är vita.


Lägenheten

2012-03-05 16:42:21
» Kommentarer(6) «


Hej och tack för alla lyckoönskningar kring flytten och lilla bebisen. Jag tänkte lägga upp lite bilder på hur det ser ut i lägenheten just nu. Än så länge är bara hallen tapetserad men resten av tapeterna börjas sättas upp idag. Sen ska även köksbänkarna höjas, handtagen på köksluckorna ska bytas, kakel ska upp, ny bänkskiva och diskho ska dit, en diskmaskin och ny spis ska köpas. Så det är som ni märker en del kvar att göra och ändå är det redan massor som gjorts medan vi varit i Kramfors. Alla garderober och dörrarna till alla rum är nymålade, elementen är tvättmålade osv, så det mesta ser helt nytt ut nu. Längtar tills allt är klart och vi kan flytta in på riktigt!

Just nu bor vi hos svärföräldrarna tills tapeterna kommit på plats och vi kan få upp alla möbler. Sedan när pengar finns är det tänkt att vi ska lägga ett valnötsfärgat laminatgolv över hela lägenheten. Det kommer bli så snyggt!


Köket som det ser ut just nu, vänta tills ni får se slutresultatet ;)


Matplatsen i köket(skåpet är inte vårat)


Matplatsen taget från andra hållet


En del av balkongen


Vardagsrum


Vardagsrum och min fina Leon. Dörren är in till vårt sovrum


Sovrummet sett från ingången


Sovrummet med en dörr in till badrummet, men den ska slås igen då det finns en dörr från hallen också.


Hallen sett från vardagsummet


Hall


Hallen. Dörren till vänster är in till Leons rum och till höger är det dörr till badrummet och den andra är till toan.


Toaletten


Badrummet, tvättmaskinen ska inte så på det viset :p


Badrummet


Badrummet


Leons rum


Leons rum


Köket sett från hallen


Köket sett från hallen


Vardagsrummet sett från hallen


Lite av balkongen


Ett litet fönster ute på balkongen så man ser in i köket


Ett mindre rum som är tänkt att bli ett datarum till en början och senare blir det ett rum till nästa bebis.





Där i dom tomma fönstren bor vi, dvs en trappa upp.

Och om ni undrar varför alla möbler står mitt i rummen så är det för att dom ska få plats att tapetsera väggarna. Det ska bli så roligt att visa bilder på när allt är klart och alla möbler fått komma på plats. Tapeterna i sovrummet kommer bli grymma om det blir lika snyggt i verkligheten som i mitt huvud.

Då bär det av!

2012-03-04 08:36:27 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Vi gjorde morgon klockan 6 imorse och fixade det sista. Nu har vi tagit farväl av vår gamla lägenhet och flyttlasset drar iväg mot Luleå. Jag tror att det här kommer att bli riktigt bra och jag måste erkänna att jag ser fram emot lite shopping på stan. I Kramfors är ju utbudet inte stort direkt utan då måste man ta sig till Sundsvall för att shoppa. Det kommer bli farligt att ha alla affärer så nära ;)


Flytt

2012-03-03 15:05:09 Vardagligt
» Kommentarer(6) «


Jag har inte skrivit det här tidigare så det är väl på tiden nu. Imorgon flyttar jag och min lilla familj till Luleå. Vi har köpt en bostadsrätt och det ska bli helt underbart att ha fritt fram med renoveringar och liknande. Leon kommer få ett eget rum och det finns även ett till rum till framtida barnet :)

Christoffer pappa och bror har varit där och jobbat dom senaste två veckorna och jag kommer nog inte ens känna igen lägenheten när vi kommer dit. Jag har även valt tapeter till alla rum och dom lär komma på plats i veckan. Längtar!!


13+0

2012-03-02 15:35:29 Vardagligt
» Kommentarer(6) «


Första bilden är när jag var i vecka 25 med Leon och den andra bilden är tagen idag, vecka 13+0 enligt sista mensen. Typ lika stora eller? :p Fast med Leon var ju magen hård vid den tiden och nu är den aningen mjukare och degigare, haha.

Vad gör Hugo i bakgrunden förresten? Tycker att han ser läskig ut.


Äta själv

2012-03-01 07:52:28 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Sjuklingen äter macka till frukost. Här finns inget som heter tugga färdigt :p


Tack <3

2012-03-01 07:37:02 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Tack så mycket för alla gratulationer, det värmer!

Här hemma har vi en sjuk bebis så vi har haft två jobbiga nätter och dagar också. Mycket gnäll och gråt, trötta och sluta föräldrar. Vi hoppas att det ger med sig snart iaf så humöret blir lite bättre. Det är grymt jobbigt att se min lilla älskling vara otröstlig pga något man inte kan förklara för honom.