Lägenhet

2012-08-24 17:18:02 Vardagligt
» Kommentarer(9) «


Idag fick jag ett mail från Lulebo och jag har nu äntligen blivit tilldelad en lägenhet. Den är dessutom på entréplan vilket underlättar väldigt mycket när jag kommer vara ensam med två småbarn. Jag kommer kunna köra in vagnen direkt i lägenheten, slippa bära barn upp och ner för några trappor och det blir enklare när man t ex varit och handlat osv.

Inflytt blir 1 oktober, bebis kommer med andra ord vara nyfödd men jag har fina människor som hjälper mig så det ska nog gå bra. Lägenheten ligger bara några minuters promenad från där vi bor nu så det är inte långt att köra sakerna emellan direkt.

Jag känner mig lättad att ha fått lägenhet nu men samtidigt får det mig att inse att det är nu jag på riktigt måste börja bygga mitt eget liv, ensam. Jag måste flytta ifrån mitt hem som vi byggt upp tillsammans och som ser ut precis så som jag vill ha det. Det kommer bli helt sjukt svårt att släppa taget om det som jag fortfarande ser som mitt hem. Jag älskar den här lägenheten men nu måste jag släppa taget om den, hur vet jag inte.

Jag önskar att allt var annorlunda men nu är det som det är, vare sig jag vill eller inte. Jag längtar så till den dagen jag kan få känna riktig glädje igen, men just nu känns den väldigt långt borta.


Jag vill backa tillbaka

2012-08-22 14:05:00 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Det finns så mycket jag känner att jag kunnat göra annorlunda som kanske gjort att alla dåliga saker som hänt inte behövt hända. Det är verkligen sant att man inte helt inser vad man har innan man har förlorat det, och då är det för sent. Jag försökte, har försökt och vill försöka men det är för sent. Jag känner skuld för min egen smärta, skuld för min sorg och för min ångest.

Ju mer tid som går desto verkligare blir det och det gör bara ondare. En endaste chans är det jag bett och fortfarande ber om. En chans att få laga det som gått sönder, rädda det som finns att räddas. Jag har så mycket kvar att ge, men var ska jag göra av allt om du inte finns där för att ta emot?


En sväng på fl

2012-08-21 14:21:24 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Igår kväll åkte jag in till förlossningen för en kontroll. Jag var på stan på eftermiddagen och kände mig helt yr och konstig i huvudet, det ville inte ge med sig så dom på fl tyckte att jag skulle komma in. Allt verkade dock vara bra och proverna var bra, så jag fick åka hem igen. Jag tog två Alvedon innan jag la mig och imorse var allt bra igen. Skönt att det bara var något tillfälligt!

Jag ringde även till Lulebo igår och hörde mig för varför jag inte blivit tilldelad någon av de två lägenheterna som kommit upp på hemsidan. Hon tyckte att det var jättekonstigt och kunde inte svara på det just då utan skulle återkomma till mig idag. Hon har inte ringt ännu och dom stänger om 1,45 h så jag hoppas att hon ringer och har ett bra svar snart.

Jag börjar känna mig lite stressad över att få saker och ting gjorda ut ifall att det skulle sätta igång snart. Jag vill inte komma hem till en ostädad lägenhet där det finns en massa tvätt. Men Leon är verkligen krävande nu, väldigt passande.. Jag kan knappt ens gå på toaletten utan att han blir ledsen så ni kan ju gissa hur lätt det är att göra andra vardagliga saker. Det är inte roligt att laga mat eller diska samtidigt som man har ett barn som skriker, gråter och drar en i kläderna. Jag försöker avleda så gott det går men det funkar inte alltid. Och om jag ska försöka dammsuga så blir han helt hysterisk om jag drar iväg med dammsugaren för då ska såklart han hålla i den och inte någon annan. Det är med andra ord omöjligt att få något gjort öht utan att behöva höra på en arg och ledsen kille :/

Och om ni undrar varför jag inte har svarat på några av era kommentarer så är det för att jag alltid skriver via telefonen och det blir så bökigt. Att sitta vid datorn har jag inte riktigt tid med (samt så vet Leon hur man stänger av den och det gör han gärna).


Så tröttsamt

2012-08-20 13:59:48 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Motgångarna blir inte färre, snarare tvärtom. Det känns som att jag måste ta in mer än jag egentligen klarar av, hur länge orkar man egentligen stå emot innan man inte klarar mer? Flera gånger har jag känt att "nu orkar jag inte mer" men på något underligt sätt så står jag fortfarande upp.

Jag hoppas fortfarande på att allt ska bli bra igen och mitt undermedvetna är fortfarande inställt på att saker och ting är som vanligt. Jag får för mig saker som inte är på riktigt och ibland undrar jag om jag håller på att bli knäpp på riktigt. Och snart kommer ytterligare en livsomställning som jag ska fixa, hur det nu ska gå. Innan man ens kommit i närheten av att känna någon form av stabilitet så vänds livet upp och ner igen och man tappar balansen, igen.

Jag måste förresten ringa till Lulebo också, om det går att komma fram öht. Jag var in där förra veckan och dubbelkollade att min förtur fortfarande gällde och att allt stod rätt till, vilket det gjorde. Ändå har det nu kommit upp två stycken treor på det området jag har förtur utan att jag blivit erbjuden någon av dom. Jag undrar hur det fungerar det där och vad det är som avgör vilken lägenhet jag ska bli tilldelad eller inte. Jag är iaf trött på att vänta och inte veta..

Bild på magen från idag, vecka 37+0 (bebis räknas nu som fullgången)


Lite nytt

2012-08-18 19:39:31 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


I torsdags var jag hos barnmorskan och allt såg bra ut. Jag berättade för henne att jag ibland oroar mig för att bebisen ska vara "för liten" eftersom att jag i princip inte gått upp något allt på drygt två månader. Hon sa dock att jag inte behöver oroa mig för det och sa att det var en rejäl klump hon kände när hon kände på min mage, "men det är ingen 5kgs-bebis iaf". Leon vägde ju 3800 gram då han föddes så om jag inte behöver oroa mig att denna bebis väger lite så känner jag snarare tvärt om nu, bamse bebis!

Igår åkte jag och Leon till Christoffers föräldrars stuga och sov där tills idag, skönt med lite omväxling och sällskap. Idag var vi dessutom och kollade på en säng som jag ska köpa, så nu är soffa och säng fixat vilket känns bra. Vi har även varit på rusta och köpt en vardagsrumsmatta, lite lampor och gardiner. Det är mycket kvar att handla men det känns som att man kommit en liten bit iaf! En sväng till Ikea hade inte suttit helt fel :)


Ettårskontroll

2012-08-15 11:52:39 Leon - 9-12 månader ♥
» Kommentarer(2) «


Ser att jag måste fixa en 12-18 månaders kategori till Leon, lite svårt från appen dock!

Idag har vi iallafall varit på ettårskontroll och varken jag eller Leon tyckte att det var det minsta roligt. Läkaren var väldigt gammal och Leon var rädd för honom. Jag fick tjurhålla honom medan läkaren höll på att känna på diverse kroppsdelar och Leon skrek som en jag vet inte vad :( Inte blev det bättre när han sedan skulle få onda sprutor heller och jag än en gång fick hålla fast honom. När dom stack i benen så spjärnade han emot och typ tappade andan för att det gjorde ont. Fy vad ont det gjorde i mitt hjärta att se, mammas älskade. Men nu är det gjort iaf, bara hoppas på att han slipper feber och mer ont.

Han vägde iaf 10,9 kg nu och vad 77cm lång om jag inte minns alldeles fel.


36+0

2012-08-13 13:21:52 Gravid med Lova ♥
» Kommentarer(7) «


Idag går jag in i vecka 37 och det börjar verkligen närma sig. Jag vet inte om jag längtar eller om jag bara vill att det ska vara överstökat, allt är verkligen upp och ner och så långt ifrån vad jag ville att det skulle vara. Jag vill inte behöva vara ensam och gravid, jag vill inte föda barn ensam och jag vill inte leva ensam med två barn. Jag vill få höra att jag är älskad, jag vill bli kramad innan jag somnar och jag vill vakna på morgonen och få känna mig glad. Istället är allt svart och ensamt, du är inte här och det spelar ingen roll vad jag säger eller hur mycket jag försöker. Jag gråter och hoppas men jag vet att det inte är lönt, ändå vill jag inte acceptera det. I alla mina drömmar om hur jag vill att mitt liv ska se ut så har du funnits med i varenda en, hur ska jag kunna ändra på det?


Bild från idag

2012-08-11 23:20:10 Gravid med Lova ♥
» Kommentarer(0) «


En bild på magen som jag tog imorse. Vecka 35+5


Knasigt

2012-08-11 23:18:54 Gravid med Lova ♥
» Kommentarer(3) «


Tidigare idag efter att jag varit en sväng på stan så har det ilat och haft sig längst ner i magen. Som om bebis borrat sig ner i bäckenet på mig. Nu ikväll har magen betett sig konstigt och jag ligger med "mensvärk" sedan en timme tillbaka. Något sånt här upplevde jag aldrig med Leon och det är ju ändå fyra veckor kvar så jag hoppas att det bara är något tillfälligt. Jag är inte riktigt redo ännu känner jag!

Känner mig lite rädd på något sätt nu när det går upp för mig hur nära det ändå är. Det är läskigt att vara ensam och få ont. Direkt börjar jag tänka på hur jag ska göra med Leon när det väl är på riktigt. Tänk om det skulle sätta igång mitt i natten och jag får för ont för att kunna fixa med Leon, fixa med vad som ska tas med till förlossningen osv. Jag känner mig liten och hjälplös på något sätt, jag vill inte behöva vara ensam och ha ont.


Väntan

2012-08-09 22:00:14 Vardagligt
» Kommentarer(4) «


För några veckor sedan ansökte jag om förtur till en lägenhet pga separation och fick det beviljat. I det område jag bor nu har jag förtur till en lägenhet på 3rok, förutsatt att det finns någon ledig. Varje vardagsmorgon kl 9 släpps det lägenheter på Lulebos hemsida så ni kan ju gissa vad jag gör vid den tiden varje morgon. Jag blir lika besviken varje gång jag ser att det inte kommit upp något och tänker "jaha, bara att vänta tills imorgon då" i hopp om att det kanske kommer någon då. Man kan ju aldrig veta när det dyker upp någon, det kan hända imorgon, på tisdag eller om någon vecka. Det är hur som helst jobbigt att vänta och inte veta. Även om det oftast är 3 månader till inflyttningsdatumet från det att en lägenhet läggs ut så skulle det ändå kännas bättre att veta att man faktiskt har ett eget boende från och med ett visst datum. Det är stressande att inte ha full koll, att inte veta hur länge jag blir kvar i den här lägenheten innan jag får börja på nytt i mitt egna hem med mina barn.

Bara att fortsätta vänta.. Imorgon kanske det dyker upp något! Annars blir det en lång väntan igen eftersom att det är helg.


Tvättat små kläder

2012-08-08 20:50:25 Gravid med Lova - Magbilder ♥
» Kommentarer(5) «


Idag har jag tvättat alla dom minsta bebiskläderna som jag hämtade upp ur förrådet igår. Imorgon tänkte jag börja packa bb-väskan lite, även om det är några veckor kvar och jag räknar med att gå över tiden denna gång så känns det lika bra att bocka av det. Och så länge jag håller mig sysselsatt så kan jag få dagarna att gå utan att behöva säcka ihop bland alla tankar och känslor.

Jag var även och köpte en soffgrupp idag som får stå i förrådet nu tills jag fått en lägenhet och ska flytta härifrån. Jag ska försöka göra bort så mycket som mjöligt när det gäller inköp till lägenheten nu innan bebis kommer, för det lär inte finnas mycket tid eller ork till det med en nyfödd. Även om jag fortfarande inte vet när jag får en lägenhet eller hur länge det är kvar innan jag kan flytta så vet jag ju att det kommer bli av, förr eller senare, så då är det lika bra att redan nu köpa möbler och liknande. Det är ju ett helt nytt hem som ska fyllas från noll.

Jag är glad att jag har världens bästa svärföräldrar (om man nu fortfarande kallar dom för det?) som ställer upp för mig. Ni är underbara <3


Nya tag?

2012-08-08 12:03:40 Gravid med Lova - Magbilder ♥
» Kommentarer(2) «


Jag kanske ska försöka få igång bloggen igen, det har ju inte direkt varit livat här på senaste. I lördags kom jag tillbaka till Luleå efter att ha varit hos mina föräldrar i Kramfors i nästan en månad. Imorgon är det en månad kvar tills bebisen är beräknad så det börjar verkligen närma sig på riktigt. Jag har köpt en neutral outfit på KappAhl, från märket Newbie som jag tänkt ska vara de första kläderna han/hon har på sig. Några "tjej-plagg" har jag vågat mig på att köpa också, även om vi inte vet till 100% att det är en lillasyster. Är det en lillebror så får han väl ha klänning ;)