Ugglemössa

2012-11-30 13:43:33 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Köpte en fantastiskt söt ugglemössa till Leon på Tradera. Handvirkad och helt underbar! Lova måste få en hon också.
 

Ikea-möbler

2012-11-27 21:48:53 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Ja, dessa Ikea-möbler.. Jag och Erica skruvade ihop Leons kök idag, eftersom att vi ska fira jul i Kramfors så finns det ingen vits att vänta med det till julen. Vi svor ikapp, gjorde fel, gjorde om, gjorde rätt. Nu är det ihopmonterat iaf och Leon hann inte leka med det något innan det var dags att säga godnatt. Men imorgon, då ska vi laga mat!
 

Julklappar

2012-11-26 22:13:21 Vardagligt
» Kommentarer(6) «


Nu är ett överskåp i sovrummet fyllt med julklappar till Leon. Jag kommer att fira jul i Kramfors med barnen och min familj. Min ena bror och hans flickvän kommer hit till Luleå helgen innan julafton och hälsar på, sedan åker vi med dom tillbaka till Kramfors. Jag saknar min familj väldigt mycket och det ska bli skönt att få träffa lite gamla vänner. Leon får nog ha mer än en julafton för jag orkar inte släpa med mig alla hans julklappar ner till Kramfors. Han ska bland annat få ett leksakskök från Ikea, han älskar allt som har med hushållssysslor att göra :)
 
Vad ska era barn få i julklapp?
 

Lillprinsen

2012-11-24 16:23:15 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Leon har varit hos sin pappa sedan i torsdags och kommer hem imorgon bitti. Jag börjar sakna honom riktigt mycket nu! Men jag kan säga att det var väldigt skönt att ligga i sängen ända till halv 11 imorse, jag minns inte ens sist det hände.
Jag har också hunnit med att tapetsera och måla i Lovas blivande rum, med hjälp av Erica. Och hennes pojkvän Stefan hjälper mig att tapetsera om i mitt sovrum. Skönt att få det överstökat medan man bara har ett barn att hålla koll på :)
 

Smink

2012-11-23 15:39:21 Vardagligt
» Kommentarer(4) «


Tänk vilken skillnad smink kan göra. Jag hatar att gå ut utan smink, då känner jag mig naken och ful. Det viktigaste för mig är själva basen och ögonbrynen. Ögonbrynen gör i princip hela ansiktet tycker jag, men det är rätt jobbigt att stå och pilla med dom varje gång man sminkar sig. När jag var yngre så rakade jag bort dom och målade dit, det har gjort att dom inte växer ut på alla ställen längre. Man ser verkligen skillnad när jag fyllt i och inte fyllt i brynen, utan ser jag hemsk ut.
 

En drös med bilder

2012-11-17 22:26:32 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Det har inte blivit mycket bloggande för min del på senare dar. Jag har tänkt skriva inlägg från telefonen men när jag lägger in bilder i inläggen så blir som felvända och det irriterar mig. Så nu har jag lagt in en drös med bilder från telefonen till datorn från dom senaste dagarna. Jag har hunnit med några vändor på stan, gosat och kaosat med barnen, varit med bästa Erica och slingat håret hos frissan.
 

Ny tisha

2012-11-12 19:06:39 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Köpte två POP-tshirts från en Facebookgrupp som damp ner i brevlådan idag. Den ena var det olika bilar på, uppskattat av Leon såklart.
 
 
 

Details

2012-11-12 19:04:02 Vardagligt
» Kommentarer(0) «You are not your skin

2012-11-11 19:13:34 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


 

Sushi

2012-11-11 09:33:28 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Igår blev det sushi-premiär för min del. Jag och Lova sov över hemma hos Erica och Stefan och det var väldigt trevligt. Sushin var också god, om man bortser från den råa laxen. Det var ju lite annorlunda men ändå gott, avokado doppad i soya var gudomligt!
 

Tradera-shopping

2012-11-10 12:44:09 Vardagligt
» Kommentarer(6) «


En, enligt mig, väldigt söt outfit till min käre son. Och för att någon ska slippa påpeka eller fråga så kan jag säga att jag inte tycker att det är något konstigt med att en pojke har på sig rosa kläder. Jag är och kommer fortsätta vara öppen med alla färger, jag köper det jag tycker är fint. Jag uppmuntrar även all lek, oavsett om det ses som "tjejigt" att t ex leka med dockor eller vad nu det kan vara. Barn är barn, könet avgör inte vad man kan klä sig i eller vad man kan leka med. Punkt.
 

Målat köket

2012-11-10 12:38:15 Vardagligt
» Kommentarer(6) «


Igår passade jag och Erica på att måla medan Leon inte var hemma. Jag varvade mellan att måla och ta hand om Lova medan Erica målade i ca 6 timmar non stop. Det blev väldigt mycket bättre än innan iaf, bort med den gul/orangafärgen och nu är det vitt och fräscht. Förhoppningsvis får jag dom nya golven snart också!
Jag målade även inne på toaletten, nu är det bara förrådet och kapprummet kvar. Men det ser ut som att Leon sover hos mig inatt ändå så då får målandet vänta.
 

Lilleman

2012-11-08 21:04:56 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Imorgon ska Leon till sin pappa och sova där i helgen. Det är första gången han sover där utan mig och jag kommer sakna min lilla skrutt. Det känns hemskt att man nu ska behöva "dela" på sin tid med barnen, ena stunden ska han vara hos mig och andra stunden hos sin pappa. Så småningom kommer ju även Lova att börja vara där och det känns i hjärtat att tänka på. Visst att det är skönt att få lite tid för sig själv ibland men det känns inte alls roligt att jag i framtiden kommer behöva vara ifrån dom så ofta.
Bilden man hade i huvudet var att våra barn skulle få växa upp tillsammans med båda sina föräldrar och att vi skulle vara en familj, alla fyra. Jag önskar att det var så, men mer än så kan jag inte göra. Jag är på ett sätt ändå glad att Leon var så pass liten när familjen splittrades, och att Lova inte ens var född. Det hade säkerligen påverkat dom betydligt mer om dom varit äldre och förstått mer. Jag har aldrig märkt på Leon att han skulle tycka att det var konstigt att det bara är vi som bor här, det har varit han och jag så länge så jag tror att det känns naturligt för honom.
 
Jag funderar ofta över hur livet hade sett ut om vi aldrig flyttat hit till Luleå. Jag hade nog sluppit allt jag gått igenom och fortfarande går igenom. Det var jag som ville flytta hit, jag trodde att det skulle göra livet bättre för oss. Istället blev det helt tvärt om, iallafall för mig. Jag kommer alltid att känna skuld för min egna smärta, samtidigt som jag inte vill tro att jag förtjänar att känna så här. Känslorna väller över mig och varje dag har jag dåligt samvete över att jag inte är så lycklig som jag borde vara när jag har världens finaste barn. Självklart gör dom mig lycklig, men ingenting kan ändå ta bort den sorg jag bär inom mig. Om några år kommer jag se tillbaka på den här tiden som något mörkt och smärtsamt, men det man vill minnas är ju första tiden med barnen. Leons födelsedag kommer alltid att påminna om den tid då allt rasade, och det är inte så jag vill känna när han fyller år. Jag mår fortfarande dåligt över att hans första födelsedag blev så långt ifrån vad han förtjänat, jag grät mig igenom hela den dagen..
Jag önskar att jag bara kunde stänga av alla känslor, att dom inte fick påverka mig och min vardag så mycket som dom faktiskt gör. Men jag är inte mer än människa, jag har inga superkrafter och jag kan inte få mirakel att ske.
 

Vinterland

2012-11-07 14:12:32 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Idag fick Leon inviga sin vinteroverall när vi skulle promenera till BVC. Det har kommit ny snö och Leon verkar tycka om det!
 

Energikrävande, älskade Leon

2012-11-06 13:07:16 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Det verkar som att något händer i Leons utveckling just nu. Han har börjat trotsa på senaste, gör saker han inte får göra och hånflinar. Vissa gånger har jag så svårt att hålla mig för skratt, buset i hans ögon och det där hånflinet är oslagbart. Men det är ju inte alltid han gör "roliga" bus, att slåss, bitas, nypas och rivas är såklart inte okej. Men man kan inte vara på två ställen samtidigt och det är oftast när jag är upptagen med Lova som han får för sig dumheter. Det är ändå så häftigt att se personligheten träda fram mer och mer för varje dag. Han är så bestämd och envis, vet precis vad han vill även om han inte riktigt kan förmedla det alla gånger. Min älskade Leon
 
 
 

Förskjutna känslor

2012-11-03 21:16:48
» Kommentarer(2) «


Jag har trott ett tag att jag mått helt okej, jag lyckades nästan övertyga mig själv. Nu däremot har jag insett att jag bara skjutit undan alla känslor, och nu har dom kommit tillbaka igen. Jag har nog försökt se bättre ut inför andra, men vad vill jag egentligen försöka bevisa? Jag behöver inte låtsas mer, jag har inget att bevisa. Men samtidigt är det svårt att veta hur öppen man ska vara.

När folk börjat tro att man mår bättre så blir det väl automatiskt att man bygger upp en fasad och "spelar med". Men jag tänker inte spela mer, jag vill inte känna mig falsk.

Jag känner en sån galen sorg, jag tror aldrig att den kommer gå över. Min värld vändes upp och ner och det har påverkat mig så sjukt mycket. Jag hamnar i nya svarta hål titt som tätt och jag vill inte mer nu. Jag är så trött på alla känslor, alla minnen och alla drömmar som krossats. Just nu känner jag att det knappt finns nån mening att försöka må bättre, jag vet att mer smärta och fler tårar väntar. Jag har många utmaningar kvar att möta och jag vet inte om jag klarar av det. Jag vill inte känna, inte minnas, inte hoppas..

Lite egentid

2012-11-02 20:06:00 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Idag var jag utan barnen i några timmar. Jag hann med lite shopping och ett frisörbesök, i sällskap av bästa Erica. Det var faktiskt väldigt skönt att få komma iväg lite. Det känns som att behovet av att få komma iväg för sig själv en stund har ökat nu när jag har två barn (och dessutom är ensamstående). Man behöver få slappna av lite, vila hjärnan som alltid är inställd på att läsa av barnens behov.
 
Det blev en lång stund hos frisören, både klippning och färgning. Ändå hann vi inte färdigt, så jag ska boka en till tid för att komma tillbaka och göra slingor. Hittills är jag iaf väldigt nöjd med resultatet och jag tror att jag kommer vara ännu mer nöjd när slingorna kommit på plats. Jag har inte färgat håret på salong på många år, så det var skönt att få bli lite ompysslad. Men det är ju lite dyrare än att göra det hemma, men å andra sidan hade jag aldrig lyckats med det själv heller. Färgen jag kommer ha i slutändan är väldigt nära min naturliga hårfärg, vilket ju sparar en del pengar eftersom att jag inte behöver oroa mig om någon utväxt. Så ett dyrt frisörbesök sparar ändå pengar om man tänker långsiktigt ;)
 
Ingen bild på färgen, men det kommer nog framöver. Jag ville bara visa lockarna frisören gjorde :)