Ögoninflammation

2014-03-20 11:21:12 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Leon åkte på ögoninflammation i början av veckan. I tisdags och igår fick han vara hemma med Victor så jag kunde åka till skolan ändå. 
Jag har börjat komma in i det lite mer nu men de två distanskurserna jag ska läsa har jag inte ens kommit igång med. 

Imorgon är jag ledig iallafall och barnen likaså. Hoppas att solen finns kvar även i helgen så minusgraderna inte gör sig alltför påminda. 
Första veckan närmar sig slutet

2014-03-13 22:30:59 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Veckan har gått fort ändå! Jag har blivit introducerad i 4 av 5 kurser, den femte blir imorgon. Det är mycket info på en gång och ärligt talat är det mesta kaos i mitt huvud just nu. 
Det jag ska läsa är Svenska 1, Engelska 5, Naturkunskap 1b, Matte 1b och Religion 1. Matten och religionen är på närdistans, vilket betyder att jag i stort sett ska fixa allt på egen hand efter egen förmåga.
 Svenskan, engelskan och naturkunskapsboken är alla 100 poängs-kurser. Eftersom att jag börjat en bit in på terminen har jag dock även några veckor på mig till hösten, ifall jag behöver det. Matten dock, som också är på 100 poäng och "ska" vara färdig i juni. Redan om en månad är första provet och jag vet knappt var jag ska börja eller hur och när jag ska göra vad. 

Så för tillfället är det mest tankekaos blandat med prestationsångest. Jag tycker att det är skitjobbigt att vara ifrån barnen och att dom får gå långa dagar på dagis. Jag vet att "sånt är livet" och att "alla" andra också har det så, men det gör det inte mindre jobbigt. Sen handlar det nog mycket om att vänja sig, det här är nytt både för mig och för dom. 

Jag har iaf bestämt mig för att jag ska fixa det här, även om min inställning just nu inte är den bästa. Jag är inte ensam iaf och jag vet att det finns hjälp att få om man fastnar nånstans. Jag vet ju vad jag vill och förhoppningsvis kan viljan övervinna den del av mig som känner att det är för mycket. Heja heja..  

Första dagen avklarad

2014-03-10 21:22:37 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Väckarklockan ringde 7:15 imorse och jag klev motvilligt upp medan barnen fortfarande sov. Trots en bra tidsplan i mitt huvud så fick vi stressa iväg till dagis och sen fick jag trampa järnet till skolan. 

Det var ett informationsmöte jag var på och efter det skulle vi direkt börja gå efter schemat. Så kl 13 hade jag engelska och det var minst sagt en mild start. Jag har ju börjat "mitt i" terminen och de andra som läser samma kurs skulle göra ett prov idag. Själv fick jag fylla i något frågeformulär och skriva ett brev på engelska, efter det fick jag sluta. 
Det jobbigaste med idag, bortsett från cyklandet och motvinden, var att vara ifrån barnen. Även fast det inte är helt främmande för mig att vara ifrån dom så känns det konstigt och jag går runt med en klump i magen. Jag hoppas den biten lättar framöver.. 

Vi har iallafall haft en bra dag efter att vi kom hem från dagis. Lova hade inte sovit så bra idag så därför trodde jag att hon skulle somna tidigt ikväll. Men hon har härjat på för fullt och somnade för en liten stund sedan, två timmar senare än Leon. Jag ska stänga ögonen strax jag med, imorgon blir det ännu tidigare än idag.


Stressig kaoshjärna, i vanlig ordning

2014-03-09 22:25:09 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Ännu en helg som passerat, i samma snabba fart som alltid. Leon har ju varit sjuk, en ordentlig förkylning med hög feber på det. Det värsta har gett med sig iaf och han är på bättringsvägen, idag har han varit sitt vanliga jag om man bortser från en rinnande näsa. 

Vi har varit med Victor i helgen, mest tagit det lugnt eftersom Leon varit sjuk. Igår var vi iväg på förmiddagen och handlade, hämtade en cykel till mig hos Victors mamma, båda barnen somnade i bilen så det var rätt avkopplande att bara sitta på arslet en stund. Vi var ute på en liten promenad också, innan middagen. Soligt men blåsigt, vattenpölar och blöta barn. 

Imorgon är det dags för dagis igen, hoppas att Leon mår bra imorgon bara.. Dom börjar tidigare än vanligt imorgon för jag ska till skolan på informationsmöte innan det drar igång på riktigt. Det kommer bli en stressig morgon med andra ord och jag gruvar mig redan. Hoppas få sova någorlunda inatt, att fröken Lova tillåter det alltså. 

Godnatt 

Den eviga förkylningen

2014-03-06 20:19:35 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Först kom magsjukan och sedan förkylningen. Lova har hostat en del i säkert två veckor nu, mest på natten. Flera kvällar har hon hostat tills hon kräkts.. 
För hennes del har det börjat lugna ner sig en aning nu men då är det istället Leons tur. Inatt har han hostat massor och under dagen har han blivit sjuk "på riktigt". Rinnande ögon, rinnande näsa, hosta och feber på det. Han hade som högst 39 grader i feber idag men alvedonen fick ner den en aning iaf.. Han har varit ynklig och besväras mycket av att det hela tiden rinner i ögon och näsa. 

Jag håller mina tummar för att han har blivit frisk tills på måndag, då det är första dagen i skolan. Om inte så finns det ju inte så mycket att göra. Bli frisk-tips uppskattas!

Bilder på kontrasterna från idag - Hängig Leon och speedad Lova. Haha.. Hon är ganska underhållande den där. 


Semlor

2014-03-04 22:18:10 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Idag fick alla barn på dagis semlor till mellis. Mina barn är dock än så länge 15 timmars och äter därför inte mellis på dagis. Så efter jag hämtat småttingarna gick vi och köpte med oss semlor hem istället. Det var uppskattat och barnen är nog överens om att grädden var bäst! 

Veckoslut

2014-03-02 14:00:41 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Redan söndag, helgen har passerat fort. Igår var en effektiv dag då jag motvilligt hade samlat på mig säkert 5 Ikeakassar med smutstvätt. Mellan 8-17 sprang jag x antal gånger mellan lägenheten och tvättstugan, varvade det med att städa och vika allt som hunnit bli torrt. Evighetsgöra!

Efter middagen igår åkte jag och Victor hem till honom, barnen var hemma med Victors mamma. Vi såg filmen Gravity och åt godis. Filmen var bra men väldigt frustrerande. Jag hade hög puls genom nästan hela filmen och blev irriterad över allt som hände, hela tiden. Man visste aldrig vad som skulle hända därnäst och inte hur något skulle sluta. Så, bra men skapade mest irritation! 

Imorgon är det dagisdags igen, sista veckan som 15 timmars-barn för Leon och Lova och sista veckan som ledig för mig. Det känns konstigt faktiskt och ju närmre skolstarten kommer desto mer tankar och känslor bubblar det upp. Hur mycket tid kommer jag behöva lägga? Hur långa dagar blir det för barnen? Hur kommer det gå att få ihop alla andra måsten i vardagen? Och så vidare.. Nervös men förväntansfull på samma gång. Förhoppningsvis faller alla bitar på plats bara vi kommer in i det.