Vecka 13

2010-12-06 09:21:30 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(4) «
(12+0)

Kroppen: Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Du känner dig lite lugnare, då största risken för missfall är över.
Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.
Tänk på att ta hand om dig själv och vila lite extra. Arbete och fysisk aktivitet är helt ok, men undvik stress.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.

Egna tankar: Det har redan gått en vecka, det känns bättre nu när det står 12+0 faktiskt, fast ändå känner jag mig inte särskilt gravid. Fast det är väl bara bra att man inte går runt och tänker på det hela tiden så man blir stressad och oroad. Något jag däremot brukar tänka är att fyfan vad skönt det är att inte ha haft mens på hur länge som helst, det känns helt underbart. Och anledningen till det är för att jag alltid får så ont att jag blir sängliggandes hela dagen, och det är så skönt att få slippa det.
Tiden går fort, samtidigt som den går sakta. Det är bara 6 veckor kvar tills RUL, och förhoppningsvis kommer tiden springa förbi fram tills dess. Först är det jul, sedan på nyår så fyller jag år, ungefär en vecka efter det så fyller lillasyster Amanda år och sedan är det ju nästan den 18e :) Vi längtar massor!

Två färska morgonbilder, på kvällen brukar magen vanligtvis vara ännu större ^^

Kommentarer
Postat av: Jennie - Stolt hundägare och blivande mamma

sv: Ja men det är ändå inomhus, tro mig det är såååå mycket lättare att få dem att sluta. Gizmo skäller om någon plingar 2 gånger på dörren men efter träning säger jag bara nej en gång så slutar han. Ute är värre, det är jobbigt att alla får sig en utskällning och att jag inte kan släppa han med alla hundar för han skäller och beter sig så illa.. Det är pinsamt :)Vilken fim magebild, du börjar också få en kula nu :)

2010-12-06 @ 22:39:28
URL: http://jenniezen.blogg.se/
Postat av: Jennie - Stolt hundägare och blivande mamma

sv: Ja men då lider vi båda av samma problem med våra hundar :)

Det känns som jag har testat det mesta, men ska nu ge mig på skvallerträning och funkar inte det så får han skälla tills han slutar helt enkelt :)Tack så mkt, det ör kul att vi ligger nära varandra, när ska du ha? =)

2010-12-07 @ 12:19:30
URL: http://jenniezen.blogg.se/
Postat av: Tina 21 år - gravid vecka 31

Jag har lagt upp en video om skvallerträning i min blogg nu om du vill titta på den :) Det är jag som pratar och berättar och min hund som visar. Skvallerträning fungerar faktiskt väldigt bra när man vill träna sin hund att sluta skälla på andra hundar! Fungerar kanon :)

2010-12-07 @ 17:45:27
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: Joachimanja

I have surfed to your site accidentally and can not break away from it. It is really great!

2011-11-22 @ 10:05:02
URL: http://joachimanja.blog24h.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback