Skräpmat

2011-07-31 16:13:07 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Det är ruskigt tråkigt att ställa sig och laga mat i världens varmaste lägenhet. Därför är det bra att vi har farligt nära till en pizzeria så får man sig en liten promenad samtidigt. Igår var en sån dag då det var alldeles för varmt så vi gick och köpte oss varsin kebabtallrik.

Fyra veckor

2011-07-31 16:10:10 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(4) «


Idag blir lillhjärtat fyra veckor och jag tycker att han växer och blir större för varje dag som går. Han har dom senaste dagarna varit glad mest hela tiden och avfyrat en massa leenden till både mig och Christoffer. Det är så underbart att bara sitta och titta på vår underbara son och få såna lyckorus som gör en alldeles varm. Att man kan älska någon så otroligt mycket!

Två år och bästa presenten

2011-07-29 13:42:40
» Kommentarer(6) «


Igår firade jag och Christoffer två år tillsammans, helt sjukt vad tiden går fort. Tänk om jag aldrig hade bestämt mig för att åka till Luleå den dagen, hur hade mitt liv sett ut då? Jag är så glad att jag gjorde det och att jag är där jag är idag. Jag har världens finaste familj som jag älskar över allt annat och jag skulle inte byta ut det mot något!

Jag fick en present av Christoffer på vår årsdag. Han kom hem med ett Folksam-kuvert (han jobbar där) och i rutan där det ska stå namn och adress stod det "Sandra Karlsson - Vad fan kan detta vara?"

När jag öppnade så stod det först en massa gulligt på första sidan, och bakom det pappret gömde sig en utskrift på en iMac. Nu har vi dock funderat lite och kommit fram till att jag knappt har någon tid att sitta vid datorn nu sedan vi fick Leon och när jag väl sitter så är det oftast alltid vid min bärbara. Så antingen blir det en Macbook istället eller kanske en Ipad 2. Vi ska titta på dom irl när vi åker till Luleå om två veckor :)

Paket?

2011-07-28 15:20:34 Vardagligt
» Kommentarer(4) «


Jag fick hem en avi i brevinkastet idag, så nu tänkte jag ta med mig Leon och traska iväg till Konsum. Det kan väl inte vara bilderna jag skulle framkalla som kommit redan? Om det inte är bilderna så har jag ingen aning om vad det kan vara, för nåt annat har jag inte beställt. Lite spännande är det allt ;)

Tack Facebook!

2011-07-27 17:43:22 Vardagligt
» Kommentarer(2) «




Det är tur att Facebook håller koll! Dom tycker att jag ska skicka ett meddelande till Christoffer eftersom att vi har årsdag imorgon ;) Två år närmare bestämt.

Nytt till håret

2011-07-27 16:48:57 Inköp
» Kommentarer(1) «


Idag kom ett paket från Lyko, jag har beställt en ny ögonfransböjare och tre produkter till håret. En volymgrej, en färgbomb och en värmeskyddande spray.



Framkalla bilder

2011-07-26 21:08:12 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Jag sitter just nu och laddar upp bilder från graviditeten, förlossningen och första tiden med Leon på Fujis hemsida. Jag har tänkt framkalla en massa bilder och sätta in i fotoalbum samt göra en fotobok som man kan göra på deras sida. Frågan är bara om jag hinner klart innan lillen vaknar, det är så jäkla mycket bilder och just nu står det att det beräknas ta en timme att ladda upp dom.. ^^

Matcha med pappa

2011-07-26 14:44:29 Inköp
» Kommentarer(5) «


Igår gick jag förbi en sväng på Intersport då jag ändå skulle på Konsum och hämta paket. Har sedan ett bra tag tillbaka sagt att "Den här ska min bebis ha!", så idag köpte jag den här underbart söta adidas-dressen. Tummen upp för att det var 30% på den också ;) Det är storlek 68 så det dröjer ett tag innan han kan ha den, men vad gör det? Det roliga är att han kommer matcha med sin pappa sedan :)


Gladskit

2011-07-24 21:10:36 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(9) «


Leon har börjat le jättemycket när man pratar med honom och petar på hans kinder, han är så go! Och i samband med att han ler brukar han låta "aaoou" också, vilket han gör på bilden i mitten:


Vår finaste son, mamma och pappa älskar dig mest i världen!

Tre veckor

2011-07-24 21:08:56 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(2) «


Idag blir vårt lilla hjärta tre veckor! Idag har vi varit och handlat lite och fyllt på mitt mjölkfria sortiment, Leon har kräkts världens största spya så hela han blev blöt och var tvungen att badas. Han gillar dock badet mycket mer nu, det var lite varmare vatten som behövdes så blev han nöjd. Dock blir vattnet snabbt kallt igen så några långa bad blir det inte.

Just nu sitter skrutten i selen på min mage och sover, han har haft jätteont i magen ikväll och jag vet inte alls vad det kan bero på då jag iallafall inte ätit något med mjölkprotein i. Det var nog luft skulle jag tro, hur som helst så är det fruktansvärt jobbigt när han är otröstlig. Hoppas att det är borta när han vaknar bara, vill inte se min lilla ha ont mer.


Ringde till H&M

2011-07-22 15:18:28 Vardagligt
» Kommentarer(4) «


Jag ringde H&M's kundtjänst och hörde vad jag skulle göra, hon sa att det bara var att gå till utlämningsstället och säga mitt namn och att det inte skulle vara några konstigheter. Då var det problemet ut världen!

Angående Leons magont och att jag äter mjölkfritt, vi ger honom Minifom-droppar och Semperdroppar också som ska vara bra mot magont. Så om det blir bättre nu vet ju iofs inte om det är dropparna eller att jag äter mjölkfritt som gör det, men det märker vi sedan då jag ska testa lite försiktigt att börja med mjölk igen och se om han reagerar.

Anonym om Mjölkfritt: Om ni vill testa och se om det går bättre utan mjölk så kan man ju ge honom speciell ersättning utan mjölkprotein och pumpa ut mjölk under tiden för att hålla igång mjölkproduktionen :)

Svar: Det känns lite onödigt då vi isåfall måste köpa en bröstpump vilket inte är det billigaste, och jag gissar på att sån ersättning inte är så billigt det heller. Sen är jag lite anti ersättning när jag vet att jag kan och vill amma.

Typiskt..

2011-07-22 12:27:12 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Jag beställde ju kläder ifrån H&M förra måndagen och jag har undrar så varför jag aldrig får något sms om att paketet kommit. Så idag gick jag in på deras hemsida och såg att Christoffers gamla mobilnummer var angett som mobilnummer så det är ju såklart därför jag inte fått någon sms-avi. Hur sjutton gör man då? För paketet har ju garanterat kommit nu då det gått 10 vardagar sen jag beställde..

Mjölkfritt

2011-07-22 12:01:23 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(11) «


I förrgår började jag med att äta helt mjölkfritt för att se om Leons magont försvinner. Han har nämligen haft ont i magen i flera dagar och skrikit otröstligt vilket är väldigt jobbigt både för mig, Christoffer och Leon själv. Det är väldigt svårt att veta vad man kan äta då det är mjölk i nästan allt, och nu pratar vi inte att det bara är att köra laktosfritt utan det ska inte innehålla något som helst mjölkprotein. Inte ens en buljongtärning kan jag ha i maten, så då fattar ni vad jag menar med att det är mjölk/mjölkprotein i allt.

Jag ska ringa BVC på måndag och höra om man på något sätt kan kolla upp om han verkligen är allergisk, för om han inte är det så återgår jag gärna till min normala kost. Det är inte roligt att ha god yoghurt, bröd, bullar och annat man vill äta i kylen ^^ Och om han nu skulle vara allergisk så kommer jag få äta mjölkfritt tills dess att jag slutar amma, vilket jag inte tänkt att göra än på några månader. Snacka om att jag kommer uppskatta alla mjölkprodukter mer sedan då!


Min frukost numera. Havregryngröt med havredryck, proviva och hårt tunnbröd utan smör med skinka.

Ensamma

2011-07-21 12:12:11 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Idag började Christoffer jobba och jag och Leon är ensamma för första gången (förutom då vi låg på BB). Hittills har det gått bra, jag fick dra till med lite kråksång för att han skulle somna och nu tänkte jag passa på att äta frukost innan han vaknar igen :)

Nytt i sminkväskan

2011-07-21 12:09:56 Inköp
» Kommentarer(4) «


Kände att det behövdes lite påfyllning :)

Vikt & längd

2011-07-19 20:38:59 Leon - Vikt & längd
» Kommentarer(4) «


Idag var vi på BVC och vägde+mätte Leon. Han har gått upp bra i vikt sen förra veckan och längre har han blivit också :) På 7 dagar har han gått upp 210 gram och sen han föddes har han vuxit 2,5 cm.

Idag - 16 dagar gammal (19/7)
Vikt: 4250 gram
Längd: 53,5 cm
Huvudomfång: 37,5 cm


9 dagar gammal (12/7)
Vikt: 4060 gram

3 dagar gammal (6/7)
Vikt: 3645 gram

1 dag gammal (5/7)
Vikt: 3450 gram

Födelsevikt: 3800 gram
Längd: 51 cm
Huvudomfång: 35 cm

Spännande dinglisar

2011-07-18 18:41:00 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(8) «




Igår upptäckte Leon dinglisarna som hänger på vagnen, men det var nog jobbigt att ligga och stirra på dom eftersom att han slocknade kort därefter :)

Bärselen

2011-07-18 17:20:41 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(4) «


Idag hämtade jag ut bärselen och har nu hunnit inviga den. Jag var helt ivrig när vi kom hem för jag ville testa den med en gång, men lillen var hungrig och han har nog aldrig ätit så länge som han gjorde idag ;) Men till slut blev han färdig och selen åkte på. Det tog inte mer än några minuter innan han somnade och han sitter fortfarande där i och sover. Det är superskönt att ha fria händer samtidigt som man bär på Leon, nu kommer jag förhoppningsvis kunna gå på promenader med Hugo utan problem och kanske till och med få äta varm mat!


Nya objektivet och finaste modellen

2011-07-18 07:33:00 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(5) «


Här är det nya objektivet jag köpte. Ett Canon 50mm/f1.8. Väldigt prisvärt objektiv och jag är riktigt nöjd, bästa köpet jag gjort på länge. Jag älskar korta skärpedjup och det får man lätt med det här objektivet som är väldigt ljuskänsligt. Leon fick agera modell, vilket han lär få göra många gånger framöver :)




Två veckor

2011-07-17 19:06:48 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(3) «


Idag blir min älskade två veckor gammal, tiden går fort! Dock har lillen haft magknip nästan hela dagen så han har inte varit så glad, vi hoppas på att den ger med sig så stackaren slipper ha ont.


Mammas lillhjärta

Hejdå-lunch

2011-07-17 19:06:00 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Innan Christoffers familj lämnade Kramfors idag åt vi en liten "hejdå-lunch" på Sylos. Mina föräldrar, lillasyster och storebror+flickvän var med också. Mina och Christoffers föräldrar hade aldrig träffats förut, så det blev första gången idag. Lite komiskt med tanke på att jag och Christoffer har varit tillsammans i hela två år om några dagar :)


Hela gänget, Christoffers bror, Christoffers brorsdotter


Mat, Christoffer, mat ;)

Nya skor

2011-07-17 18:47:14 Inköp
» Kommentarer(2) «


Nu har Christoffers familj åkt hem till Luleå igen. Det var riktigt roligt att ha dom här över helgen med tanke på hur sällan vi ses. I augusti planerar vi att åka dit i någon vecka så vi kommer ju snart att ses igen :)

Shoppingturen till Birsta gick bra för övrigt, Leon var lite grinig från början men det gick över med mat och sovstund i vagnen. Jag hittade en del kläder, ett nytt objektiv till kameran och 5 par skor. Kläderna orkar jag inte ta kort på för det blir aldrig rättvist med bilder tycker jag, här är skorna jag köpte iallafall:





Dom fyra första kommer ifrån Skopunkten och dom rosa har jag köpt på H&M. 5 par skor för 750kr tycker jag är ett bra kap ;)

Birsta

2011-07-16 09:50:26 Vardagligt
» Kommentarer(6) «


Nu i helgen har vi som sagt besök ifrån Luleå och idag ska vi alla åka till Birsta i Sundsvall för att kolla runt i butiker och troligtvis lär det bli en del shopping. Jag hoppas att det finns några amningsvänliga ställen för lillkillen lär ju bli hungrig. Det är tur att han gillar att åka vagnen, och jag hoppas att det inte är några undantag idag :)

Besök ifrån Luleå

2011-07-14 14:32:09 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Imorgon kommer Christoffers föräldrar och hans bror med familj hit och hälsar på. Dom har hyrt en stuga ute i Norrfällsviken där dom ska bo under helgen och troligtvis kommer även vi spendera åtminstone dagarna där. Det ska bli roligt att träffa dom igen, det var ju sist i maj som vi sågs och dom har inte fått träffa Leon än så det ska bli riktigt roligt.

Nu är det någon som är hungrig!

Första badet

2011-07-14 14:30:36 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(4) «


Häromdagen fick ju Leon bada för första gången, det var ingen höjdare alls tycke han. Förhoppningsvis kommer han börja gilla det, sist var det bara tummen ner från hans sida. Så här såg det ut:



Till en början var han glad och omedveten om vad dumma mamma och pappa skulle göra med honom. Lillplutten!

Graviditeten/Förlossningen - Frågelista

2011-07-13 21:34:17 Gravid med Leon
» Kommentarer(4) «


När fick du reda på att du var gravid? I OKTOBER
Blev det en chock? NEJ ABSOLUT INTE, DET VAR VÄLDIGT PLANERAT =)
Hur gammal var du? 21 SKULLE FYLLA 22 ÅR 2 VECKOR EFTER PLUSSET.
Hade du mycket halsbränna? JA OCH DEN TOG KOLL PÅ MIG... =/
Spydde du mycket? NEJ. SAMMANLAGT 3 GÅNGER
Vad var din favorit rätt/Craving? KUNDE ÄTA ALLT OCH MINA CRAVINGS VAR LAKRITS OCH PIGELI
Hade du mycket foglossning? JA....OOOO JA. NÄSTAN HELA GRAVIDITETEN
Hade du sammandragningar? JA, FRÅN V.18 TILL FÖRLOSSNINGSDAGEN.
Ditt sf mått som störst? 34
Har du fått bristningar? NE
Trodde du att det var en pojke eller flicka? FLICKA MEN FICK REDA PÅ ATT DET SKULLE BLI EN POJKE PÅ R
Hoppades du på? ATT DET SKULLE BO EN FRISK LITEN PRUTT I  MAGE
Hade du mycket vätska i kroppen? NEJ
Hur mycket gick du upp i vikt? +21 KG
Hur ser du på graviditeten idag? DET BÄSTA JAG SOM HÄNT MIG TROTS ALLT JAG GICK IGENOM MED FOGLOSSNING OCH SAMMANDRAGNINGAR. SKULLE KUNNA GÅ IGENOM DET OM OCH OM IGEN.
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? SNABB OCH
Gick du över tiden?
Födde du för tidigt? I V.39+4
När började din förlossning?  DEN 2 JUNI RUNT KLOCKAN 04.00
Hur lång tid tog det? ALLAT SOM ALLT FRÅN FÖRSTA
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 1½ C
Vad tyckte du var jobbigast? ÖPPNINGSSK
Var du rädd för något? ATT JA
Grät du? JA, NÄR JA
Skrek du? JA, 70% AV
Tog du nått smärtstillande? JA.
Blev du sydd? JA
Dragen med sugklocka? NEJ
Hur många var inne i förlossningsrummet? JAG
Hade du någon nära med dig? JA, LÄ
Hur stor var bebisen?  3535 C
Blev det en pojke eller flicka? EN
Vad fick han heta? FÖ
Hur ser du på förlossningen idag? VÄ
Var allting värt det? D
I brist på annat, jag har ju lovat en förlossningsberättelse också men jag har inte fått tummen ur ännu. Hang in there!

När fick du reda på att du var gravid? Den 6e oktober 2010
Blev det en chock? Nej jag kände det på mig :)
Hur gammal var du? 17
Hade du mycket halsbränna? Ja fy, den var inte att leka med ^^
Spydde du mycket? Nej, en eller två gånger
Vad var din favorit rätt/craving? Godis och sött i mängder
Hade du mycket foglossning? Nej, det fick jag slippa
Hade du sammandragningar? Nej, dom började några dagar innan förlossningen
Ditt sf mått som störst? Minns inte och orkar inte kolla upp det just nu, men 36cm tror jag.
Har du fått bristningar? Ja, som ett brev på posten
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Både jag och Christoffer trodde att det var en pojke :)
Hoppades du på? Att bebisen skulle vara frisk.
Hade du mycket vätska i kroppen? Ja, på slutet var hela jag svullen
Hur mycket gick du upp i vikt? Oj, massor! 20+ iallafall ^^
Hur ser du på graviditeten idag? Jag mådde bra under i princip hela min graviditet och är nöjd med den. Lite tungt och jobbigt i slutet men helt klart överkomligt.
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag ville att det skulle få  dra igång av sig själv och att kroppen skulle hjälpa mig igenom det.
Gick du över tiden? Ja, 15 "härliga" dagar
Födde du för tidigt? Nej jag tror inte att vecka 42+0 räknas som för tidigt ;)
När började din förlossning? Jag började få värkar natten till torsdag den 30e juni, men förlossningen startade inte helt förrän jag blev igångsatt den 3e juli.
Hur lång tid tog det? Ungefär 12 timmar från att dom satt värkstimulerande dropp
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 2cm, vilket jag varit i 3 dagar.
Vad tyckte du var jobbigast? Det jobbigaste var att jag var så fruktansvärt trött, att det gjorde obeskrivligt ont när jag var tvungen att ligga ner och att det blev så stressigt på slutet.
Var du rädd för något? Jag var rädd att det skulle sluta med snitt och jag var rädd då dom sprang iväg med honom när han kommit ut.
Grät du? Nej, men det var inte långt ifrån.
Skrek du? Nej
Tog du nått smärtstillande? Ja, jag började lite lätt med en varm riskudde sedan hälsade jag lustgasen och EDA:n välkomna ^^
Blev du sydd? Japp
Dragen med sugklocka? Ja, 8 gånger dessutom
Hur många var inne i förlossningsrummet? Jag, Christoffer och x antal barnmorskor.
Hade du någon nära med dig? Christoffer
Hur stor var bebisen? Han vägde 3800 gram och var 51 cm lång
Blev det en pojke eller flicka? En pojke
Vad fick han heta? Leon :)
Hur ser du på förlossningen idag? Den blev inte alls som jag tänkt mig och hade jag kunnat ändra på vissa saker hade jag gjort det. Men jag fick min älskade son och jag är oerhört tacksam över hjälpen och stödet jag fick då det blev stressigt på slutet.
Var allting värt det? Absolut!

Bärsele

2011-07-13 18:01:22 Inköp
» Kommentarer(4) «


Nu har jag beställt en bärsele, en Beco Butterfly II blev det. Jag hade tänkt Babybjörns nya Miracle först men efter en massa läsning så verkar Becon mycket mer ergonomisk för både mig som bärare och för bebisen. Nu hoppas jag och ber att Leon kommer att gilla den, att den sitter bra och är lätt att hantera själv. Eftersom att den kostar närmare 2000kr så vill man ju att den ska vara toppenbra också!
Som ni ser så finns den i flera olika färger och mönster, sidan jag beställde ifrån hade dock inget större utbud så jag valde en helsvart. Nu hoppas vi att den kommer så snart som möjligt så min fina vovve kan komma hem eftersom att Christoffer snart börjar jobba igen.

Beställt från H&M

2011-07-11 22:25:24 Inköp
» Kommentarer(10) «


För några veckor sedan gjorde jag och Christoffer en rensning i våra garderober vilket resulterade i att jag rensade bort i stort sett alla mina kläder. Så nu, när bebismagen är borta, passade jag på att beställa lite nytt. Kroppen är såklart inte vad den var innan graviditeten men det ordnar vi så gott det går senare :)

Ska nog ge mig in på någon fler sida och se efter om det finns några tubtobbar, känns behändigast nu när man ammar. Det fanns bara i en enda färg kvar på H&M så det skippade jag.





Städa och bada bebis

2011-07-11 20:36:46 Vardagligt
» Kommentarer(5) «


Det är vad som står på schemat för ikväll. Vad snabbt det blir stökigt när man har en liten bebis, saker slängs hit och dit och av någon anledning tar det lite längre tid än nödvändigt innan man plockar upp efter sig. Men ikväll är det iallafall tänkt att vi ska städa för imorgon kommer BVC hit på ett hembesök så någorlunda städat bör det nog vara.

Leon ska få sitt första bad ikväll också, hoppas att han tycker om det så det inte blir panik och skrik ^^

En vecka

2011-07-10 23:02:29 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(15) «


Idag är det en vecka sedan lillskrutt kom till oss, gud vad tiden går fort! Samtidigt som det känns som att han på något sätt alltid varit här så känns det som att han kom igår.


Jo, hunden kan gå i trappor.

2011-07-10 17:51:11 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Jo det är väl klart att hunden kan gå i trappor, men jag ska väl ner med hela liggdelen som Leon ska ligga i också och den bär jag inte med honom i. Så jag får i vilket fall springa upp och ner för trapporna två gånger och det tänker jag inte göra så pass många gånger om dagen.
Vi måste flytta i vilket fall som helst för det går inte att bo i den här jävla bastun. Solen ligger på våra fönster hela dagen ända tills den går ner, den enda tiden på dygnet det är någorlunda svalt här är mitt på natten. Så imorgon ska vi ringa till Krambo och höra om det finns nån annan lägenhet som förhoppningsvis inte ligger på solsidan. I den här värmen kan inte sova och inte heller äta för matlusten försvinner då måste svettas så.
Är jag på bra humör idag? Nej, inte ett dugg.

Vi måste flytta..

2011-07-08 17:09:53 Vardagligt
» Kommentarer(8) «


Kom precis fram till att om jag ska kunna vara själv med både Leon och Hugo så måste vi flytta. Jag kan inte bära ner först Leon för att sedan gå upp och hämta Hugo och sedan göra likadant när vi ska gå in. Jävla trappor..

Det finns ett barnvagnsförråd nere bredvid porten men där inne är det ett avlopp som stinker så därför lämnar jag inte liggdelen där. Åh vad jobbigt allt blev nu.. Hugo kommer måsta flytta hem till min mamma när Christoffer börjar jobba iallafall, sedan får vi se hur vi gör och om vi hittar nån annan lägenhet. Känns ju roligt att behöva flytta när man lagt ut pengar på tapeter och sånt, lite hade man ju velat få njuta av det.

Premiärtur

2011-07-07 21:58:14 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(6) «


Idag tog vi en premiärtur med vagnen. Fram och tillbaka till stan gick vi för att handla och hade Leon kunnat prata hade han nog svarat att vagnen är godkänd :) Det var skönt att få komma ut och det kändes häftigt att få gå med vagnen för första gången (om man bortsett från tjuvträningen jag haft i lägenheten innan han kom ;)


Babynest

2011-07-07 13:22:00 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(7) «


Till en början hade vi tänkt att köpa en babynest, tänkte att det skulle vara praktiskt att ha mellan oss i sängen så det inte finns någon risk att vi rullar över plutten. Men istället för att behöva lägga ut massor med pengar på ett köpt så var min mammas moster snäll och sy ett. Jag köpte tyget och sedan fixade hon resten.
Leon trivs superbra i sitt babynest och jag gillar det också :)

Lite nya kläder

2011-07-07 07:12:00 Inköp
» Kommentarer(4) «


Vi köpte som sagt lite nya kläder till skrutten när vi ändå var i Sollefteå. Det var rea som bara den inne på Lindex så jag roffade åt mig några bodys, ett tvåpack med bamsepyjamas, och en filt. Inne på KappAhl köpte jag ett par vita byxor och en pikébody :)

Hemresan

2011-07-06 22:10:33 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(3) «


Här är några bilder från igår då vi åkte och kom hem från BB. Mormor, morfar, morbror och moster var med. Leons mormor skötte gärna bytet av bajsblöjan han bjöd på, bytte kläder på honom och pysslade på. Det märks att hon själv fått fyra barn iallafall :)

Var tar tiden vägen?

2011-07-06 21:31:16 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Oj vad tiden rusar iväg nu när man har en liten bebis. Vi fick en tid i Sollefteå för barnundersökningen och PKU-provet idag, det gick jättebra och lilleman skötte sig bra. Han passade på att kissa när blöjan åkt av och doktorn skulle kika på honon :)
När vi var färdiga tog vi en snabbsväng på stan, köpte lite kläder till Leon och två amnings-bhar, trosor, leggings och en tröja till mig själv. Tänkte lägga upp bilder nu men Picnik fungerar inte just nu (sidan jag fixar bilderna på) så det får bli senare när det kommit igång igen.

Hemma från BB

2011-07-06 04:23:01 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(1) «


Först vill jag bara passa på att tacka för alla fina kommentarer, dom värmer verkligen. Tack!
Igår åkte vi hem ifrån BB, jag var riktigt trött på att vara där och att behöva vara ifrån Christoffer på kvällen och natten. Det var en sån lättnad att få komma hem och än så länge fungerar allt jättebra. Lillskrutten äter, bajsar och sover, precis som det ska vara.
Eftersom att vi åkte hem innan han hunnit bli 48 timmar så ska vi ringa till Sollefteå så fort dom har telefontid så vi får komma dit och göra en barnundersökning och ett PKU-prov (tror jag det hette). Så jag tänkte försöka sova en stund nu, klockan är snart halv 5 på morgonen så det kanske är på tiden att man försöker sova.
Angående ultraljudet dom gjorde på Leons hjärta så hittade dom orsaken till blåsljudet. Han har ett litet hål mellan de stora kamrarna, det är det allra vanligaste hjärtproblemet/felet som finns och hos 9 av 10 personer så växer det igen av sig själv. Dom kommer att följa upp det och göra ett nytt ultraljud igen när han är 6-8 veckor så får vi se om det krympt eller kanske växt igen. Det var inte roligt att höra att något är fel på vår skrutt men oddsen att det skulle vara någon fara är ju inte stora.
Bilder från igår kommer senare för nu ska jag sova en skvätt :)

Videoklipp - Leon hickar

2011-07-05 09:01:00 Leon - Videoklipp
» Kommentarer(11) «


Ett litet klipp på Leon då han bara var några timmar gammal. Han låg bredvid mig i sängen och både hickade och pruppade :) Sötnos!

Snuttbebis

2011-07-05 06:21:42 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(8) «


Det är en riktig snuttbebis vi fått. Han har velat snutta till och från i en och en halv timme nu så mina bröstvårtor börjar bli ömma. Men nu har skrutten somnat iallafall, men hur länge det dröjer innan han vaknar igen vet man ju aldrig ^^
Idag ska vi få svar på några röntgenbilder dom tog igår på hans lungor, det var något dom ville dubbelkolla. Sedan klockan 14 ska dom göra ett ultraljud på hans hjärta för dom hörde blåsljud igår, men förhoppningsvis är det inget allvarligt. Tvätta hans såriga huvud ska vi göra idag också, skrutten blev dragen med sugklocka så han har en rejäl blåning och är sårig på sitt lilla huvud.
Jag hoppas kunna somna en stund nu medan Leon också sover. Jag vill att tiden ska gå fortare så pappa Christoffer kommer hit igen, han får ju inte sova här med oss så han är hemma nu och sover där.
Mina älsklingar ♥

Nu är han här!

2011-07-04 23:51:00 Leon 0-3 månader ♥
» Kommentarer(31) «


Igårkväll den 3/7 klockan 20.47 kom äntligen vår fina son Leon. 3800 gram och 51 cm lång, världens finaste. Vi ligger på BB fortfarande och längtar efter att få åka hem, men först och främst vill vi ha mer koll på amningen.
En förlossningsberättelse kommer så snart vi kommit hem och fått landa :)

Vecka 43

2011-07-03 00:35:48 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(24) «


Hurra!! Eller?
Att jag skulle gå in i vecka 43 trodde jag faktiskt inte, men nu är klockan efter 12 och det betyder att jag visst går in i vecka 43. Jag har inte haft några fler värkar sen jag fick citodon och sömntablett, har bara haft lite molvärk men inget mer än så.
Har det inte hänt något förrän på måndag så ska jag ringa in igen för en ny kontroll och eventuell igångsättning. Med andra ord så har jag inte fått något slutdatum.. På måndag har jag isåfall gått över 16 dagar och ärligt talat tycker jag inte att jag ska behöva gå över mer än så. Jag har ingen aning om hur stor bebisen är men liten lär den ju definitivt inte vara. Nu hoppas jag på att det kan sätta igång på riktigt, av sig själv, så snart som möjligt. Skönast hade varit om vattnet kunde gå och att jag får värkar efter det, men att det börjar med vattenavgång hör ju faktiskt inte till det vanligaste.

Älskade vovvsing

2011-07-02 22:21:48 Vardagligt
» Kommentarer(5) «


I förrgår hämtade mamma Hugo utifall att det skulle dra igång. Nu har det ju inte gjort det och efter citodonen och sömntabletten känner jag mig som vanligt igen. Jag har saknat min vovvsing så mycket under dom här två dagarna så det är helt sjukt, idag stod jag inte ut längre så jag bad mamma komma hit med honom igen. Så nu ska jag mysa med min älskling tills det är dags på riktigt och jag måste lämna bort honom igen. Tänk vad mycket en hund kan betyda, det är helt sjukt!


Äntligen fått sova!

2011-07-02 18:11:06 Gravid med Leon
» Kommentarer(2) «


Imorse var vi på en ny kontroll i Övik. Kurvan såg jättefin ut och jag hann med några värkar under tiden jag satt med den, dock var det mellan 7 och 10 minuter emellan så det var väl "skitsamma".
När hon sedan skulle undersöka tappen visade det sig att dessa två jobbiga dygn med värkar inte gjort ett smack.. Fortfarande bara öppen 1-2cm och det är 1cm kvar av tappen. Blev riktigt besviken då jag knappt kunnat sova eller äta på grund av värkarna och så visar det sig att dom inte ens gjort någon nytta.

Jag fick två citodon och en sömntablett så när vi kom hem igen slocknade jag ganska omgående. Har nu fått sova i 6 sammanhängde timmar, första gången på jag vet inte hur länge. Så nu hoppas jag att kroppen och livmodern fått ny energi så det kan komma igång på riktigt och inte hålla på med fler pinvärkar!

Nytt objektiv

2011-07-01 19:57:23 Inköp
» Kommentarer(3) «


Det enda positiva idag är att det nya objektivet jag beställt kom idag. Men det lär nog dröja innan jag får testa på det på riktigt, nu är ingen tidpunkt iallafall. Tog två snabba bilder för att visa hur mycket man kan zooma iallafall.

Ingen bebis, inget Sundsvall

2011-07-01 11:21:38 Gravid med Leon
» Kommentarer(5) «


Ringde Sundsvall nu imorse, där var det fullt fortfarande så jag blev hänvisad till Örnsköldsvik istället. Där tyckte dom att om jag inte får värkar som gör att jag behöver åka in idag så skulle jag vänta tills imorgon bitti och komma in för en ny kontroll..
Det var ju inte riktigt vad barnmorskan i Sollefteå sa, hon som gjorde överburenhetskontrollen. Hon tyckte ju att jag skulle få lite hjälp på traven om det inte satte igång av sig själv nu under natten. Men men, vi får väl hoppas på att det sätter igång idag istället och att vi blir tvungna att åka in. En ny bedömning behöver ju inte vara något positivt heller, utan då kan dom ju lika väl skicka hem mig efter den och be mig vänta ännu längre. Men vi får se hur det fortlöper!

1 juli

2011-07-01 02:21:59 Gravid med Leon
» Kommentarer(2) «


Då har vi klivit in i juli månad, det blir en julibebis med andra ord. Jag har kommit över det där med att jag ville ha en junibebis, det är ju fortfarande vår underbara lilla bebis så då kvittar det vilken månad han/hon vill kika ut. Och 18e och 28e juni var dom enda datumen som lät rätt i mitt huvud ändå, jag gillar inte höga siffror egentligen och nu vet jag ju att det kommer bli ett lågt nummer.
Jag har bara sovit några timmar på ett dygn nu, men är ovanligt pigg ändå. Jag som brukar sova hela tiden i vanliga fall, men det är ju inte så konstigt att man blir pigg av att veta att det närmar sig. Snart är det morgon och då har vi ju tänkt ringa Sundsvall och se vad dom tycker vi ska göra härnäst. Hoppas att det inte är fullt längre utan att dom har plats för oss ^^