Bra dag

2011-02-28 09:26:47 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Det verkar bli en bra dag, hoppas att det håller hela dagen ut också! Just nu sitter jag och äter frukost med hög musik (sorry neighbours). Efter det ska jag hoppa in i duschen och börja göra mig klar. Det är ju föräldragruppen idag, tyvärr kan Christoffer inte följa med för att han jobbar, men helt ensam behöver jag ju inte känna mig iallafall. Madde, en kompis som också är gravid, ska dit också så vi ska äta lunch på Bakfickan först och sedan gå till föräldragruppen. Ser fram emot det faktiskt, tycker om när allt handlar om mig och bebis ;)

Dagens middag

2011-02-27 17:30:52
» Kommentarer(3) «


Har precis ätit middag och jävlar vad gott det var. Dock så ville Christoffer inte ha något för han ville inte ha fisk, den mesen :p

Torsk + kryddor + smaksatt creme fraiche + grädde + lime + purjolök + potatis
Underbart

2011-02-27 15:02:23 Vardagligt
» Kommentarer(4) «


Minns inte om jag sagt det, men vi fick ju tvättmaskinen och torktumlaren installerad förra helgen. Fy fan vad skönt det är att bara slänga i en maskin och slå igång den, tar ju bara en minut och sen kan man gå och göra annat. Sedan när det piper och den är klar så slänger man in det i torktumlaren och njuter av att göra nåt annat under tiden. Behöver inte springa i en massa trappor, behöver inte stå och hänga upp strumpa efter strumpa, behöver inte bli skyblöt i svett av att hänga upp stora och jobbiga sängkläder. Underbart med andra ord!


Vecka 25

2011-02-27 12:20:30 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(0) «

(24+0)

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Egna tankar: Vecka 25 känns som ett mål på något vis, varför vet jag inte. Men det går ju framåt iallafall, 15 veckor kvar och om några dagar är det hundra dagar kvar. På onsdag är det äntligen dags att gå till barnmorskan, har ju inte varit där sen i november så det ska bli roligt. Kul att mäta magen och lyssna på bebisens hjärta. Börjar längta mer och mer efter bebisen, men i några veckor till får den gärna stanna kvar i magen iallafall, för helt redo känner jag väl inte att jag är ^^Man börjar ju bli ganska rund nu :)

Välkomnar våren

2011-02-26 08:20:27 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Vanligtvis så är jag trött och slö tidigt på morgonen då Hugo vill gå ut. Kliver upp med en suck och hasar på mig kläderna och går ut. Idag var det likadant, tills jag kom ut genom porten. För första gången på länge så kände jag inte den där kylan som brukar så en i ansiktet när man går ut, istället var det varmt. Det gjorde min morgon kan jag säga, himlen var blå och solen var minuter från att kika fram. Jag hade inte ens behövt ha på mig jackan, så skönt var det. Tänk då när all snö försvinner och allt börjar bli grönt igen!


Overall

2011-02-25 15:37:20 Till bebis
» Kommentarer(9) «


Kunde inte låta bli att beställa denna "björn-overall". Vill så gärna att bebis ska ha den och den kanske inte finns kvar till hösten då det kan bli aktuellt att använda den så jag passade på nu. Beställde den i storlek 68 så förhoppningsvis kan bebis ha den senare :)


179kr på Ellos

Bebis sparkar i vecka 24

2011-02-25 14:26:19 Gravid med Leon
» Kommentarer(12) «


Så, då var klippet klart. Det syns bäst om man kollar i högsta upplösningen, dvs 1080p. Bebis sparkar en gång vid 14 sek, en vid 21 och en vid 28. Hoppas ni ser, titta på vänster sida :)


Knåpar ihop en video

2011-02-25 13:56:04 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Jag (med hjälp av Christoffer) håller på att klippa ihop en liten video på tre korta klipp då man ser på magen när bebisen sparkar. Sedan ska jag bara få upp den på youtube och sen lägger jag upp den här :) Man kanske inte ser så jättemycket men lite iallafall, och för min egen del så tycker jag att det är roligt att ha sånt sparat.

Zebra-bebis

2011-02-25 10:17:44 Till bebis
» Kommentarer(4) «


När vi var på IKEA förra veckan så var vi in på H&M en sväng också. Köpte dessa söta pyjamaser med zebra-mönster i storlek 56 :) Vill ha dom med ko-mönster på också.


Småfix

2011-02-23 21:21:31
» Kommentarer(2) «


Fick upp två tavlor i sovrummet och bilderna ifrån ultraljudet i hallen idag, det ser dock bättre ut irl :)
Ny tv

2011-02-23 21:01:09
» Kommentarer(0) «


Vi for till Sundsvall idag istället och köpte en tv. Jag var dock på Birsta och fikade med Sanne och Liam istället så fick Christoffer sköta tv-köpet. Det gjorde han bra, och jävlar vilken bra tv vi har nu. Bilden är helt galen, längtar tills vi får boxern om några dagar så jag kan vara bänkad framför tvn mest hela tiden :)

En Philips 52" LED 3D blev det
Det är lampor bak på teven som ändrar färg utifrån bakgrunden på bilden, hur snyggt som helst.


Hugo är hemma igen

2011-02-22 16:54:45 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Mamma kom hit med Hugo idag, så nu är det som det ska igen. Har dock inte blivit frisk än, men är på bättringsvägen så jag klarar av att gå ut med min älskling iallafall. Christoffer jobbar kväll hela veckan så jag är ensam tills efter 21, tråkigt tråkigt och tråkigt.

På torsdag blir det förmodligen en tripp till Sundsvall igen, den här gången för att köpa en tv. Kanske blir en snabbis in på IKEA också, och kanske på Babyproffsen om jag får välja :)

Min finis

2011-02-21 12:28:58 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Min hårboll är hemma hos min mamma just nu, är för sjuk för att kunna gå ut med honom som jag borde eftersom att det gör så jävla ont i halsen så fort jag anstränger mig. Saknar honom redan även fast han bara varit borta i någon timme, min älskade skrutt. Christoffer åker snart och jobbar också och kommer inte hem förrän efter 21 ikväll. Jag hatar att vara ensam, varför kan det inte alltid vara helg?


Sovit som en kratta

2011-02-21 09:29:11 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Usch och fy och blä. Jag hatar att vara sjuk, bokstavligen. Jag har sovit så jäkla dåligt inatt att det inte är sant. Har vaknat minst hundra gånger, antingen för att jag måste dricka vatten eller för att jag måste kissa. Jag har till och med drömt flera gånger att jag måste dricka vatten, och sedan vaknat och varit tvungen att göra det. Och en gång drömde jag att jag var tvungen att fylla på vattnet, och vad var jag tvungen att göra när jag vaknade? Har nästan druckit två liter vatten inatt, och snytit mig massa gånger har jag gjort också.

Gnäll gnäll gnäll.

Vecka 24

2011-02-20 21:07:42 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(2) «

(23+0)

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Egna tankar: Bebis har varit väldigt aktiv under den här helgen då jag legat sjuk. Jag har sett utanpå magen hur bebis rör sig och det är så häftigt. Idag fick även Christoffer känna för första gången, samt så såg han när magen rörde sig. Så idag, i vecka 23+0 fick bebisens pappa känna sparkar för första gången :) Bortsett från att jag är sjuk så mår jag bra, bebisen gör mig lycklig varje gång han/hon rör på sig. Att man kan älska någon så mycket fast man aldrig träffats är galet, men det lilla livet i magen betyder redan så mycket för mig.


Tyst

2011-02-20 19:54:03 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Ja, det har varit tyst här under helgen. Jag har legat sjuk ända sen i fredags, har i princip bara legat i sängen och mått skit från morgon till kväll. Men nu idag kom pappa hit med alvedon vilket hjälpte riktigt mycket. Bara halsen kvar, men det lär ta några dagar till innan den blir bra. Just nu kan jag inte ens gå ut med Hugo för så fort jag blir minsta lilla andfådd så känns det som ett rivjärn i halsen och jag kan knappt andas.

Pappa har som sagt varit här idag och vi fick tvättmaskinen och torktumlaren installerad. Underbart! Håller på att tvätta nu och gud så skönt det känns att veta att man slipper gå ut och ner i tvättstugan för att hämta sina kläder. Plus att vi har torktumlare så nu slipper vi det hemska torkskåpet.

Vecka 24 idag också, mer om det om en stund :)

Bebis sparkar

2011-02-18 20:36:32 Gravid med Leon
» Kommentarer(9) «


Igår såg jag för första gången utanpå magen när bebis sparkade. Och imorse så låg jag och höll handen på magen och då fick jag 3-4 sparkar mitt i handen. Så mysigt! Nu fattas det bara att Christoffer ska se och känna han också.

Första sparken utanpå magen - 22+4

Första sparken i min hand - 22+5

Mår skit :(

2011-02-18 15:07:37 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Har feber, halsont och världens hosta. Kan knappt äta, orkar inte göra nånting för det värker i hela kroppen. Passande då det finns en hel del saker som måste bli gjort, som att diska, städa, få upp alla saker vi köpte igår osv. Men jag orkar ingenting så som jag känner just nu iallafall. Vill bara ligga i sängen och inte göra nånting, eller jo, jag vill vara med Christoffer men han är inte hemma. Vill ju inte behöva smitta honom heller men vi får se om det går att undvika eller inte.

Bild 24: En bild som gör dig glad

2011-02-17 22:54:33
» Kommentarer(1) «


Visste inte vilken bild jag skulle välja, så det fick bli den här:


Bild 23: En bild från i somras

2011-02-17 22:52:07
» Kommentarer(0) «


Glömde bort detta igår, så det får komma två på raken idag istället. Shame on me :(

I somras hade vi precis köpt Hugo, haha vad kort hår han hade. Skrutten <3

Beställt barnvagn

2011-02-17 22:34:04 Till bebis
» Kommentarer(4) «


Idag beställde vi som sagt en barnvagn. Det blev en Emmaljunga City Cross med en Citykorg till. Dock kommer vi inte hämta hem den förrän i maj, men jag känner att det inte är någon brådska med det än. Huvudsaken är att den är beställd :)

Vi (jag) valde färgen Charleston, fick även se den färgen irl på citykorgen när vi var där. Jäklar vad mycket snyggare den var i verkligheten! Kan till och med säga att jag kommer ha snyggaste vagnen i stan ;)Fyfan vad nöjd jag är, är helt kär i vagnen :D

Lång dag

2011-02-17 22:27:18 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Den här dagen har känt väldigt lång, min rygg är helt åt skogen och halsen är hemsk. Känner att jag håller på att bli riktigt sjuk, har hostat hela dagen och har jätteont i halsen.

Ikea-trippen gick bra iallafall, fick med en hel del grejer hem. Bilder på allt kommer när det är uppmonterat och fixat, vilket lär dröja minst 1-2 dagar med tanke på min onda rygg och min onda hals.

Beställde även barnvagn idag på Babyproffsen, bild kommer i enskilt inlägg. Samt så köpte vi två pyjamaser till bebis, dom med zebra-tema som finns på H&M :) Och jag fick en eyeliner, en ögonbrynspenna, ett par leggings och ett linne av baby. Hoppas på en underbart skön sömn inatt, det behöver jag!

Magbilder från v11 till v23

2011-02-16 09:57:13 Gravid med Leon - Magbilder ♥
» Kommentarer(3) «


Har suttit och gjort ett kollage med magbilder, kan vara kul att jämföra från första bilden och framåt. Man ser verkligen hur magen var mer eller mindre svullen vissa veckor och när den börjar ta form på riktigt. Dock tog jag aldrig någon magbild i vecka 15, därför finns den inte med.

Jag tänkte lägga till bilder eftersom, vilket isåfall lär bli var tredje vecka :)

Bild 22: En bild på en tid du saknar

2011-02-15 21:05:49
» Kommentarer(0) «


Den var svår, till en början. Helt ärligt så känner jag just nu att det inte finns någon viss tid jag saknar, det jag längtar efter tar över. Visst kan man blicka tillbaka på härliga minnen, men just nu tänker jag mer på hur många underbara minnen jag kommer att skapa istället :)

Baaah

2011-02-15 17:21:37 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Får vänta längre än väntat på min älskling. Han slutade 15, åkte och tränade, kom hem i 10 minuter sedan åkte han för att jobba igen. Han lär inte komma hem förrän efter 21 nångång så jag får försöka roa mig själv.

Får kanske ladda ner och se en film, måste göra något att äta också men det är ju så trist när man är själv. Gnäll gnäll gnäll från min sida idag.

Tandläkaren

2011-02-15 13:02:27 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Har kommit hem för en stund sedan, hade en dejt med tandläkaren idag. Det gick bra, och snabbt för den delen. Jag ville inte ta någon röntgenbild nu när jag är gravid just för att jag hört så många olika åsikter om det så. Bättre att inte ta några risker! Eftersom att hon inte tog några bilder så är det svårt att se om jag har hål eller inte, men hon kunde inte se något med sina ögon iallafall :) Ska tillbaka efter att bebis kommit så vi kan göra en riktig undersökning.

Nu vill jag att min älskling ska komma hem, men jag får vänta i några timmar till.

Bild 21: En person som alltid ställer upp för dig

2011-02-14 21:36:23
» Kommentarer(4) «


Än en gång får min älskling vara med. Finns nog ingen underbarare människa :)


Strömavbrott

2011-02-14 12:45:51 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Alla lektioner på skolan blev inställda pga strömavbrott. Hela Kramfors var/är utan ström, alla affärer, banker osv. Som tur är har den iallafall kommit tillbaka hemma hos oss, datanörd som jag är så klarar jag mig inte utan datorn. Hur som helst så var det skönt att få gå hem tidigare, är så skoltrött så det är hemskt.

Bild 20: En bild på dina närmaste

2011-02-13 22:09:49
» Kommentarer(3) «


Kan inte välja bara en bild, eftersom att jag inte har en bild på hela familjen. Men mina närmaste är iallafall Christoffer, älsklings-Hugo och bebis i magen :) Love you

Vecka 23

2011-02-13 21:06:11 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(5) «

(22+0)

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Fostret: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Egna tankar: Jag kan inte känna hur bebis rör och vänder på sig och jag kan inte urskilja vilken position han/hon har. Jag har inte fått nån hårdare spark hittils heller, utan det är som vanligt. Bebis verkar sova rätt ofta också, vill som sagt känna mer och oftare. Annars mår jag bra, Christoffer sa senast igår att jag börjar få en riktig mage och att jag är så fin :) Och jag håller med om att magen växer, klappar på den hela tiden och tycker om den jättemycket.
En sak jag tänkt på däremot är att det känns som att tiden står stilla nu när man passerat vecka 20. Det känns som att det var evigheter sedan jag gick in i vecka 20, men egentligen är det bara 3 veckor sedan. Från början gick tiden fort som bara den, men nu verkar den stå still. Hoppas att det vänder snart!


Slösöndag

2011-02-13 09:53:19 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Nu är den underbara söndagen här, vilket betyder veckobyte men det betyder också att det är skola imorgon. Blä säger jag till det. Men i veckan, på torsdag tror jag, så ska vi äntligen åka till Ikea! Plus att vi förmodligen får hit tvättmaskinen och torktumlaren då, sådär två månader senare liksom..

Idag hade jag tänkt att baka, ska göra browniekladdkakan med digestivekex fast denna gången ska jag göra en halv sats. Meningen är ju att man ska ha en form med höööga kanter, så den förra kakan blev inte så lyckad utseendemässigt och "möjligheten att skära den"-mässigt. Vi får se om den blir lyckad idag :)

Bild 19: En person som är snygg

2011-02-12 21:16:18
» Kommentarer(0) «


Tredje bilden som min älskling är med på, men det är bara för att jag tycker att han är så fin :)


Morgonmys

2011-02-12 09:53:50 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Ligger på soffan just nu och skrattar åt Hugo som morrar åt sitt nya ben. Knäpp han är ibland :)
Om ett tag ska jag och Christoffer göra frukost och se på en film, riktigt morgonmys med andra ord. Vad som händer senare har jag ingen aning om, som vanligt så är jag trött och seg och vill helst bara ligga och ta det lugnt ^^

18. En bild på din fritid

2011-02-11 21:34:15
» Kommentarer(0) «


Hugo får stå för dagens bild. I stort sett spenderar jag alla mina vakna timmar med honom. Min älsklingsvovve som kan vara så j*vla jobbig men ändå är världens bästa :)


Dagens middag

2011-02-11 19:32:00
» Kommentarer(1) «


Sitter just nu och snorar efter en stark middag. Marinerade fläskfilén i en chilimarinad och det känns i tungan kan jag säga, men nu är jag mätt och belåten och gott var det!


Efterlängtat!

2011-02-11 18:52:28 Inköp
» Kommentarer(5) «


Här är det som var i paketet jag hämtade. Gud vad nöjd jag är, älskar det!
Och jag älskar Christoffer :')Hämta paket

2011-02-11 17:00:44 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Nu ska jag strax ta min kära hund på en promenad för att hämta ett paket på Konsum. Gud så jag ser fram emot det, ska visa er sen vad det är för något. Har väntat i flera veckor på det, så det är väldigt efterlängtat!

17. En ovanlig bild

2011-02-11 00:05:14
» Kommentarer(3) «


Visste inte riktigt vilken bild jag skulle välja. Så det får bli en bild på en lite annorlunda bänk som jag såg i Frankrike ^^


Snö, snö, snö

2011-02-10 13:33:31 Vardagligt
» Kommentarer(8) «


Varför ska det komma ännu mer snö? Jag vill ju att allt ska försvinna och att våren ska börja kika fram istället. Blir lika irriterad varje gång jag kollar ut och ser att det vräker ner en massa snö. Känns som att det kommer att ta år innan den tinar bort. Bajs-snö!

För övrig så är bebis lite elak med mig. Istället för att sparka kring naveln och på sidorna så har han/hon nu börjar sparka neråt mot min blåsa istället. Det känns riktigt obehagligt, även fast det inte är särskilt hårt. Hoppas att det inte är en långvarig position bebis har intagit, du får gärna vända på dig lite! :)

Dagens middag

2011-02-09 19:43:21
» Kommentarer(6) «


Wokgrönsaker, en hamburgare med ost, gurkmajonäs och lök.
16. En bild på dig själv

2011-02-09 19:03:08
» Kommentarer(0) «


En gammal sådan :)


Informationsträff

2011-02-09 14:00:31 Gravid med Leon
» Kommentarer(2) «


Om ett litet tag ska jag bege mig bort mot vårdcentralen för att gå på en informationsträff som försäkringskassan håller i. Hoppas på att få svar på alla frågor man har om föräldrapenningen, jag tycker att det är så krångligt det där. Förhoppningsvis kommer jag fram till någon bra lösning för mig och Christoffer sedan så allt blir så bra som möjligt :) Nu ska jag ta mig något att äta innan jag går!

15. En person du vill vara med

2011-02-08 22:23:41
» Kommentarer(1) «Hatar att äta ensam

2011-02-08 17:31:58
» Kommentarer(1) «


Jag hatar att äta ensam, men allra mest hatar jag att göra mat själv, till sig själv. Tråkigare finns nog inte! Christoffer jobbar kväll den här veckan så jag får stå ut ändå. Äta bör man annars dör man :)


Idag äter jag pommes med marinerad fläskfilé och wokgrönsaker

Lång dag

2011-02-08 08:11:43 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Jag har precis tryckt i mig lite frukost så nu ska jag gå och göra mig klar för att gå. Gruvar mig inför att gå till halv 4 idag, känner redan hur trött och less jag är :p Det känns som att det inte spelar någon roll hur länge jag sover, ändå är jag så trött när jag vaknar.


14. En bild som påminner om gamla tider

2011-02-07 20:21:04
» Kommentarer(2) «


En bild på mig och Elin. På den tiden bodde jag i Sundsvall och levde väl mest rövare och sprang till Statoil på nätterna. Blond var jag också ^^


Väntar på mat

2011-02-07 16:59:52 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Är helt slö idag, suttit och gäspat mig igenom hela dagen och sen jag kom hem ifrån skolan har jag typ bara legat på soffan. Just nu står en fiskgratäng i ugnen och gör sig redo för att åka ner i min mage, sedan får vi se vad jag hittar på.

Jag tror iallafall att bebis har flyttat sig, kände sparkar omkring naveln för ett tag sedan :) Vanligtvis brukar jag känna längre ner.


Bild 12: En bild på din vardag

2011-02-06 23:12:05
» Kommentarer(1) «


Typ, blandat med lite Hugo, Christoffer, kompisar, dator osv ^^


Vecka 22

2011-02-06 18:06:30 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(0) «

(21+0)

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Fostret: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Egna tankar: Det rullar på som vanligt, dock har jag hamnat där det känns som att allt står stilla. Oroar mig lite ibland också, när jag inte känt bebisen på ett tag. Men igår köpte jag apelsinjuice som några tipsat om, och konstigt nog så fungerade det. Jag hade inte känt bebisen på hela dagen, men efter ett glas med kall apelsinjuice blev det världens liv i magen. Sen om man vill tro på sånt eller inte bestämmer man ju själv, jag tycker iallafall att det var häftigt och en stor lättnad. Jag vill känna ännu mer!Bild 11: En person du kan berätta allt för

2011-02-05 18:08:03
» Kommentarer(0) «


Den här stekaren, som också är min pojkvän är den jag kan berätta allt för :)


Hejhopp

2011-02-05 09:27:15 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Har varit vaken i snart en timme, Christoffer som är bakis väckte mig. Just nu är han på Ådalshallen för dom ska ha någon form av turnering och spela innebandy, fotboll och nåt mer med jobbet. Roligt när typ alla var ut igår :p
Själv ska jag lägga mig och se klart I rymden finns inga känslor, råkade visst somna till igår. Att Christoffer sedan väckte mig femhundraelva gånger gjorde inte saken bättre, det slutade med att han sov på soffan. Haha

Nu ska Sandra se film

2011-02-04 23:32:07 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Christoffer och några kompisar till honom gick precis, dom har varit här och festat i någon timme och nu skulle dom på krogen. Så nu ska jag äntligen korka upp, dvs ta fram chipsen och dippen och se på film ;) Lyxigt! Jag ska se I rymden finns inga känslor, har försökt fått ner den lääänge och nu finns den äntligen på datorn.


Jämförselse

2011-02-04 20:52:19 Gravid med Leon
» Kommentarer(3) «


Gjorde ett litet kollage, en magbild från vecka 13 och en från vecka 21.


Det är ju iallafall en liten skillnad (:

Bild 10: Någon du tycker är väldigt snäll

2011-02-04 19:14:00
» Kommentarer(3) «


Sandra Eriksson är någon jag tycker är väldigt snäll, snygg är hon också ;)


Äta chips och vara tjock

2011-02-04 17:59:56 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Ja det är vad jag har tänkt göra idag. Ska kolla om jag hittar någon film, sedan ska jag vräka i mig chips med dipp. Christoffer är och dricker och bowlar med massa jobbkompisar så jag får ju försöka roa mig med något på egen hand.
Ds kanske kommer hit också, så blir det lite trevligare. Borde få i mig nån middag också innan jag ger mig på chipsen :p Alla chipsälskade borde för övrigt testa dom nya Double cheese and chili-chipsen. Sjukt goda!


Bild 9: Någon i din släkt

2011-02-04 15:21:07
» Kommentarer(0) «


Glömde av mig igår, så bild 9 & 10 kommer idag.

Amanda får vara med på ännu en bild, här ligger hon i min säng och dricker oboy :p


Kul med tvätt

2011-02-03 17:52:44 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Har sprungit fram och tillbaka till tvättstugan sen jag kom hem, känns som att jag aldrig kommer att slippa den. Det är iallafall klart snart, ska ta ut dom två sista maskinerna nu. Dock så måste ju allt hänga i torkskåpet i typ ett år till innan jag kan ta in det till lägenheten. Men eftersom att jag har tagit hand om tvätten själv hela dagen så får Christoffer göra allt från och med att han kommer hem, vilket är om en halvtimme.

Nu ska jag och min värkande rygg gå! Sedan när gubben kommer hem blir det middag, One tree hill och lite framtidsplanering/prat! Spännande va? Mhmm!

Min lunch

2011-02-03 11:10:24 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Hallonpaj

2011-02-02 22:38:41
» Kommentarer(1) «


Ikväll har jag gjort hallonpaj, det blev supergott. Istället för vaniljvisp så har jag köpt Kesella vanilj, det funkade hur bra som helst det också! Samt så har jag köpa massa äpplen, päron och bananer så jag inte bara ska trycka i mig sötsaker hela tiden :)


Trött och less

2011-02-02 14:05:12 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Har precis kommit hem, skulle helst lägga mig och sova nu men istället ska jag ställa mig och måla stolarna. Känns som att man bara har en massa saker att göra hela tiden och aldrig blir det klart. Och av minsta lilla ansträngning så får jag ont i ryggen, och håller jag på tills jag får ont i ryggen så har jag ont ett bra tag efteråt också. Men det måste ju bli gjort så det är bara att bita ihop.

Måla stolar, måla bord, slipa väggar, spackla, slipa igen, städa lägenheten som ser ut som ett bombnedslag, diska bort disken.. Ja, listan är lång och fylls på hela tiden. Hade ju varit trevligt om vi kunde komma iväg till ikea nån jävla gång också, men det känns som att det aldrig kommer att hända. Får se ut som en pundarkvart föralltid istället.. Hej

8. En person som du saknar

2011-02-02 11:37:40
» Kommentarer(0) «


Kevin är en av personerna jag saknar. Minns inte ens sist vi sågs, och har ingen aning om när vi kommer ses igen. Vi var hur tighta som helst förut, umgicks hela tiden och hade för det mesta alltid roligt. Sedan gick vi skilda vägar och sen har det väl fortsatt vara så. Han bor inte här längre så det blir lite svårt att träffas, men som tur är så överraskar han med att ringa ibland och då får man alltid höra nya sjuka saker han haft för sig ^^


Bild från 2007

7. En bild som du aldrig lagt upp

2011-02-01 19:48:51
» Kommentarer(0) «


En gammal bild från 2008, tagen i Taizé i Frankrike. Funderar lite över vart mina ögonbryn hade tagit vägen på den tiden ^^


Om nom nom

2011-02-01 19:41:19
» Kommentarer(1) «

Baka brownie, laga mat

2011-02-01 16:56:50 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Japp, det är vad jag ska göra nu! Christoffer slutar 18 så jag tänkte göra browniegrejen jag köpte igår, sedan börja med maten medan den är i ugnen så kanske vi kan äta då Christoffer kommer hem. Blir spagetti med baconsås och broccoli. Gottgott! Sedan ska jag vräka i mig brownie med glasyr (y) Jag är duktig på att äta jag, haha!

Godmorgon

2011-02-01 08:16:10 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Klev upp lite tidigare idag, trots det har jag inte sminkat mig än, och jag orkar inte göra det heller ^^ Sitter och äter frukost just nu, något jag aldrig brukar hinna med. Kan ju behöva lite extra energi idag då jag har körkortsteroi idag, slutar inte förrän halv fyra så jag lär ju vara måttligt seg efter det. Alla säger typ att det är den drygaste lektionen man kan ha, så vi får väl se.