Första lämningen

2013-02-27 21:14:25 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Idag lämnade jag Leon på dagis för första gången. När vi kom dit började han genast leka med de andra barnen ute på gården. När jag sa att mamma skulle gå och att jag hämtar honom sen så blev han ledsen och det var väldigt jobbigt. Men det gick över snabbt, jag stod kvar en stund utanför gården och lyssnade.
Han var där från 9:30-13:30 utan mig och det hade gått jättebra. Han åt bra och somnade utan problem. Det känns fortfarande blandat och det var väldigt konstigt att vara ifrån honom idag. Men jag tror att det blir lättare med tiden, för oss båda. Imorgon ska jag lämna honom där igen och på fredag får han vara hemma med mig :) Så nästa vecka börjar vi gå efter schemat. Måndag till onsdag mellan 9-14.


Uppdatering om inskolningen

2013-02-26 22:10:01 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Hej på er. Jag har fortfarande inte gjort videoinlägget där jag ska svara på era frågor, det kommer! Det var visserligen inte särskilt många, men jag kommer svara på dom ändå. För att det inte ska bli världens kortaste videoklipp så kan ni ju gärna komma med fler frågor så det blir lite roligare!

Igår började andra veckan av Leons inskolning. Vi började att leka utomhus och sedan gick jag in, utan Leon, för att dricka kaffe. Han fortsatte leka på ute och blev inte ledsen något. Efter det kom alla barnen in och det blev dags för lunch. Leon äter med en helt annan aptit på dagis och har ett väldigt mycket bättre bordsskick där än hemma. Hemma äter han aldrig sallad eller grönsaker, på dagis däremot går allt ner.
Sedan försökte jag lägga mig med honom så han skulle få vila. Det slutade dock med att vi klädde på oss och gick hem, han härjade bara så det kändes lönlöst.

Idag däremot var både en sämre och en bättre dag. Han var väldigt ledsen när vi var ute och blev ännu mer ledsen när jag gick in utan honom. När han sedan kom in igen så var han jätteglad igen. Han är en helt annan unge inomhus än utomhus på dagis. Inne är han nöjd i stort sett hela tiden medan han utomhus är bekymrad över något.
Idag fick fröken testa gå och lägga sig med Leon medan jag var i ett annat rum. Det visade sig att vi råkat få med hans napp hem igår och jag hade ingen fler med mig, så vi trodde att det skulle gå åt skogen helt ärligt. Men Leon gick tillsammans med fröken och la sig. Hon sjöng för honom och strök honom i ansiktet. Inget gråt eller något motstånd från hans sida och efter en stund så sov han. Både jag och fröken blev chockade! Och jag blev såklart stolt som en tupp.

Imorgon är det tänkt att jag ska lämna honom där för första gången. Det är med blandade känslor. Jag är verkligen väldigt blödig när mina barn är ledsna, det är bland det jobbigaste jag vet och jag försöker undvika det så långt det går. Men jag vet att när Leon väl har roligt med kompisarna på dagis så har han verkligen roligt. Blir han ledsen så är det för att det såklart är en omställning för honom men jag vet ju att det är övergående. Jag tror att han kommer uppskatta tiden på dagis när han kommit in i det lite mer! Min stora, lilla kille <3


Åkt bob

2013-02-24 19:42:17 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Idag kom Leon hem efter en helg hos Christoffer. Först blev det lunch och vila, sedan var vi ute i nästan två timmar innan middagen. Det var gudomligt skönt väder idag, 5 plusgrader. Vi åkte bob, klättrade i snöhögar och kastade snöbollar. Lova sov under nästan hela tiden så jag kunde lägga all fokus på Leon, underbart. Vi har haft en så bra dag och jag mår väldigt bra just nu!

Angående "mitt nya jobb". Det blev en del reaktioner på videon jag la upp så jag kan ju informera om att det inte var på riktigt. Ett dåligt skämt som egentligen är mellan mig och min äldsta bror. Så det är nog bara han och jag som det roliga i det ;) Så nej, jag släpar inte iväg mina barn i en bil mitt i natten. Jag har inte ens ett körkort, haha.


Från förråd till barnrum

2013-02-22 22:53:42 Vardagligt
» Kommentarer(8) «


I december började jag fixa i ordning det som skulle bli Lovas rum. Det är "märkt" som förråd på planlösningen och det var precis vad det var innan jag fixade till det där inne. Tidigare var det tre stora lagerhyllor där inne, sunkigt golv, vitmålade väggar som börjat gulna, gröna(?) lister, och väldigt ofräsch helt enkelt.
 
Det jag har gjort är att måla väggar+dörrkarmar vita. Sedan satte jag upp en fondtapet samt målade en av väggarna i en rosa färg. Listerna har målats vita och ett nytt golv har kommit på plats, så den sunkiga plastmattan är ett minne blott. Jag har fått hjälp av båda Erica och Stefan, väldigt tacksam för det! Idag fick jag även hjälp av barnens farmor att sy ett draperi att hänga för ena dörren, den där sängen står emot.
 
Just nu ligger Lova och sover i sin säng, på sitt rum, för första gången någonsin. Hon sover annars alltid med mig och vill snutta på mig minst 10 gånger per natt. Men nu på senare dar har hon börjat ta sig omkring med hjälp av att rulla. Så jag ska väl försöka ta fighten det innebär att vänja henne vid att sova i sin egen säng, för hennes eget bästa! Vi vill inte ha några bebisar som rullar ut ur sängen.
 
Här kommer före, under och efter-bilder, från förråd till barnrum! Det är dock långt ifrån färdiginrett, men man kan inte göra allt på en gång.
 

Jag berättar om mitt nya jobb

2013-02-21 18:12:24 videor
» Kommentarer(3) «Frågor?

2013-02-20 13:01:02 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Om ni har frågor ni vill ställa mig så ös på med dom nu. Jag svarar på dom i ett videoinlägg till helgen, förutsatt att det blir några frågor såklart ;) Ni kanske undrar något om barnen, mig, framtiden, vad som helst.


Sjuk bebis

2013-02-19 22:44:10 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Igår var vi ju på första inskolningsdagen på förskolan och det gick i överlag bra. Senare på kvällen dock blev Lova febrig och har nu åkt på en ordentlig förkylning. Så idag stannade vi hemma eftersom att lillskruttan inte mått bra alls.
Imorgon är det iaf tänkt att vi ska dit igen och Lova ska få vara med sin farmor under tiden. Jag hoppas att det ska gå bra, hon är ju inte direkt van att vara ifrån mig.

Jag märkte igår att det var väldigt svårt för mig att fokusera på Leon under inskolningen samtidigt som jag skulle bära runt på Lova och hålla henne nöjd. Det är ju tänkt att vi ska vara där från 9-14 och då ska jag både äta lunch och vila med Leon. Väldigt svårt att få det att fungera bra om jag även ska ha Lova med mig.
Jag vill ju finnas där för Leon och få hans inskolning att bli så bra som möjligt, inte sätta honom i andra hand för att ta hand om lillasyster. Så jag hoppas det går bra för Lova att vara ifrån mig en stund imorgon så kan hon fortsätta vara med farmor under inskolningstillfällena!


Imorgon smäller det

2013-02-17 20:44:56 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Söndagen är kommen och det betyder att det är måndag imorgon. Första inskolningsdagen och det känns jävligt spännande. Barnen somnade för en stund sedan och jag sitter och ser på Kontoret och skrattar för mig själv. Sen blir det natti!


Utelek

2013-02-15 19:03:00 Leon 1-2 år ♥
» Kommentarer(1) «


Idag på förmiddagen var vi ute och lekte med farmor och kusin Alva. Leon har aldrig vågat klättra i snön tidigare men idag när han såg Alva göra det så ville såklart han också. Han hade jättekul och jag hoppas han får lika kul när han har massa barn att leka med på dagis.

Inskolningen blev uppskjuten en vecka så på måndag är det tänkt att den ska börja. Nu ikväll har Leon dock fått feber och hans hosta har blivit värre. Fick lägga honom redan vid 18:30 för att han var så hängig. Lillkillen

 


Jag piercar läppen

2013-02-13 20:55:23 videor
» Kommentarer(0) «


Idag fick jag hem nål och nya smycken till läppen. Så när barnen somnat tog jag tag i saken och nu är jag en piercing rikare. Enjoy!


Semla, vaccination, finnar och piercing

2013-02-12 19:31:02 videor
» Kommentarer(1) «Nyvaken Leon kramar sin syster

2013-02-11 20:40:11 videor
» Kommentarer(0) «


Tyvärr är Leon oftast elak med Lova. Men han har sina stunder då han är go med henne också, min svartsjuka lilla son.


Fågeljävlar

2013-02-11 20:35:12 videor
» Kommentarer(0) «Ja jävlar vad roligt jag har

2013-02-11 20:28:01 videor
» Kommentarer(0) «Åkt lite bob

2013-02-10 12:49:48 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Idag kom min prins hem från sin pappa. Vi gick ut, alla fyra, så jag kunde dra Leon på bobben och Christoffer fick dra Lova i vagnen. Det blev ingen lång utevisit och när vi gick in fick Leon något slags utbrott. Han var jättearg och ledsen på samma gång, la sig på golvet och skrek. Jag har aldrig varit med om att han får ett sånt utbrott förut, kände inte igen honom. Nu sover iallafall båda barnen så jag ska parkera mig i soffan!
 

Bildkomplement

2013-02-09 17:54:09 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


För att komplettera videon lite öser jag på med en massa bilder också. Min bror skäms för övrigt över mig för att jag börjat med videobloggar, haha ;) Jag skäms lite också, men jag bryr mig inte!
 
 

Rundtur i vår lägenhet

2013-02-09 17:38:16 videor
» Kommentarer(1) «


Som utlovat visar jag runt i vår lägenhet. Det är fruktansvärt att höra sig själv prata, låter jag verkligen så där? Haha.


Cow-prank gone wrong

2013-02-09 12:27:54 videor
» Kommentarer(0) «


Kossan tänkte attackera vårrullen men gav sig på en kruka istället...


Min lilla mohikan <3

2013-02-08 15:48:32 Leon 1-2 år ♥
» Kommentarer(1) «


Jag klippte Leon för några dagar sedan och eftersom att han var så lättsam så slutade det med att jag även rakade bort allt hår på sidorna. Han ser mycket äldre ut nu tycker jag! Nu behöver inte folk känna sig förvirrade över hans kön heller, har hört många gånger att dom tror att han är en "hon" bara för att han har "tjejfärger" på sig. Könet sitter varken i hans kläder eller hans frisyr!


Nytt från Hemtex

2013-02-07 22:42:10
» Kommentarer(1) «


Igår var vi en sväng i stan och med hem följde en kudde och två fönsterlampor. Sedan julstjärnorna försvann från köket så saknades det verkligen lite ljus där. Nu känns det mycket trevligare igen! Jag måste dock handla hem lite nya blommor, jag har lyckats ta död på alla jag hade..


Potta och några ord

2013-02-05 20:56:36 Leon 1-2 år ♥
» Kommentarer(1) «


Häromdagen köpte jag en potta till Leon då han börjat visa intresse för att sitta på toaletten. Han kissade på pottan samma dag som vi köpte den och även på morgonen därefter, han har dessutom hunnit med att göra nummer två på pottan också. Det känns bra att han själv visar intresse för det och att han blir så mallig när jag gör något på pottan. Han säger visserligen inte till när han behöver gå, men det är lite mycket begärt tycker jag :)

Det har även börjat komma lite ord nu, som åtminstone jag förstår. Han har börjat försöka härma vissa ord och det är så härligt att höra! De senaste orden är "Bambo" och "pitta", dvs farmor och pizza ;)
Sonen har fått sig en mohawk också, himla tuff han är då!


Sovmorgon

2013-02-03 09:16:05 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Leon bjuder på sovmorgon idag. Han vaknade klockan 6 men fick en flaska välling och somnade om. Klockan är nu tio över nio och Leon sover fortfarande. Lillknubban är vaken dock men vi ligger kvar i sängen en stund till.
Idag ska Leon vara med sin pappa så jag och Lova ska hänga i tvättstugan, städa och dona. Jag ska även skruva loss handtagen på alla dörrar för att vända dom uppåt. Leon har nämligen börjat öppna dörren in till sovrummet när lillasyster sover och det är inte särskilt uppskattat.

I torsdags fick vi hem ett brev om att Leon är erbjuden dagisplats på det dagis jag ville att han skulle gå på. Tidigare var det platsbrist där och vi blev erbjudna plats på ett annat dagis men tackade nej. Jag var inställd på att få vänta till augusti men nu får han börja redan den 11 februari. Det känns väldigt roligt och spännande! Men samtidigt lite läskigt eftersom att det är så snart.


Sminkvideo

2013-02-01 19:30:15 videor
» Kommentarer(1) «


En liten video på när jag sminkar mig. Disney junior i bakgrunden ;)