Vecka 14

2010-12-13 12:07:43 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(3) «
(13+0)

Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

Egna tankar: Det går undan tycker jag, om 5 dagar är det bara en månad kvar till rutinultraljudet! Jag längtar, samtidigt som jag är lite nervös. Jag känner just nu att det bara måste gå vägen, det får inte gå annat än bra. Trots att jag inte känner mig speciellt gravid så vet jag ju att jag är det, och jag hoppas verkligen att bebis mår bra och att vi får träffa honom/henne i juni. Jag längtar tills jag känner bebisen också, det kommer bli så mysigt!


Kommentarer
Postat av: Emelie

Vad skönt att vara i v 14 redan! Åhh, jag har 4 veckor kvar tills dess ju...tiden går så långsamt!

2010-12-13 @ 13:54:48
URL: http://litetunderverk.blogg.se/
Postat av: elin amour [en störd jävel]

hur känns det att vara gravid så tidigt?:) skulle jag kunna få göra en interjuv med dig?

2010-12-14 @ 19:45:30
URL: http://onefabulous.blogg.se/
Postat av: carro

Googlade blogg vecka 14 och kom hit :). Är också i vecka 14 och känner mig inte heller särskilt gravid längre. Oroar mig för det men försöker tänka att om man inte fått bevis på motsatsen så är man gravid. Frågan är om oron helt kommer gå över innan UL?

2010-12-18 @ 19:46:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback