Vecka 15

2010-12-20 18:15:20 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(0) «
(14+0)

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

Egna tankar: Sitter ivrigt och väntar på att mitt Angelsound ska komma, men det verkar ta tid. Ännu känner jag inte att jag kan andas ut och njuta, oron finns där i bakhuvudet ändå. Men att jag redan är i vecka 15 känns otroligt, bara 5 veckor kvar tills halva tiden gått. Men trots allt så vet jag ju faktiskt inte om bebisen är frisk och lever, känner att jag behöver få det bekräftat innan jag kan ta ut lyckan på riktigt. Jag vill ju det här så gärna, och jag älskar att jag har vår bebis i magen. Det jag och Christoffer tillsammans har skapat, utan två personer så blir det en helt egen individ.
Jag berättade även för min 6-åriga lillasyster idag att jag har en bebis i magen, hon förstod nog inte riktigt att jag menade allvar. Förhoppningsvis så får hon se magen växa och sedan känna bebisen sparka :)

Bild får komma senare ikväll, orkar inte just nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback