Kakor
» Kommentarer(4) «
Recept på sirapskakorna
- 200 g smör
- 1,75 dl strösocker
- 1,5 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk ljus sirap
- 5 dl (310 g) vetemjöl
Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör och strösocker till en jämn smet med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och blanda till en jämn smet med elvispen.
Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig". Först blir det små smulor men kör tills smulorna blir större. Tryck ihop degen till en klump med fingrarna.
Ta upp degen på bänken och knåda gärna lite så den blir en jämn och fin klump. Dela den i fyra delar.
Rulla delarna till fyra lika längder, degen kan smula och dela sig så man får knåda ihop en igen allt eftersom.
Lägg längderna på en plåt täckt med bakplåtspapper, tänk på att ha ett mellanrum mellan dom eftersom att dom kommer att flyta ut när dom gräddas.
Grädda mitt i ugnen på 175°C i cirka 18-20 minuter, kakorna ska få en gyllene färg.
Låt kakorna svalna i någon minut på plåten och skär sedan i sneda bitar. Låt svalna helt med en bakhandduk över.
Guuu nu blev jag sugen på kakor såhär mitt i natten haha =)
shit va gott :) Sirapskakor är ju hur gott som helst! :)
Kan du inte slänga in receptet på sirapskakorna!?! =)
Såg riktigt smaskiga ut!
Åh,gott!