Ung och bortskämd

2010-11-30 22:16:56 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Nu har jag precis duschat och tagit bilder på magen som jag kanske lägger upp imorgon. Känner mig som ett as just nu, magen är så svullen och jag ser mest bara tjock ut. Nu ska jag och älsklingen titta på Ung och bortskämd (Daniel är så jävla rolig) och sedan sova, om jag kan ^^

Natti!

Dagens middag

2010-11-30 22:15:16
» Kommentarer(1) «


Idag testade vi att göra hemmagjorda piroger. Köttfärsen blev så god att jag nästan svimmade, har nog aldrig lyckats så bra i mitt liv. Pirogerna däremot vet jag inte riktigt vad jag tyckte om, smördegen blev så frasig och konstig så jag vet inte riktigt. Men fyllningen var ju god iallafall :)
Svar på kommentar

2010-11-30 15:14:10 Svar på kommentarer
» Kommentarer(3) «


Anonym om Fixat och klart:
hur klarar ni ekonomin om han ska arbeta halvtid och det enda bidraget du får för att plugga är studiebidraget? :)

Svar: Om jag studerar på halvtid så tar jag ut föräldrapenning på den tiden jag är hemma och inte går i skolan, samma sak för min pojkvän. Och bara för att studiebidraget är det enda bidraget jag får så betyder det inte att det är min enda inkomst :p Så enkelt var det ^^

Hårfärg och saffran

2010-11-30 14:49:15 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Jag ska strax ta med mig Hugo och gå till stan för att möta Christoffer. Vi ska gå och hämta ut ett paket till mig, som innehåller hårfärg. 3st olika röda toningar, visste inte vilken jag skulle välja. Det går ju att tvätta ut vilket som, så det spelar ingen större roll om det skulle bli lite knasigt.

Efter det ska vi in på Hemköp en sväng och köpa saffran, för idag så ska jag baka! :)

Fixat och klart

2010-11-30 12:24:34 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Då är jag tillbaka ifrån skolan. 40 minuter tog mötet men nu skall iallafall de flesta pusselbitarna vara på plats. Jag kommer att bli skriven på iv-programmet (individuella programmet) men fortfarande läsa alla kärnämnen med min klass. Och då vi har mediaämnena så ska jag vara nere på iv och läsa i första hand det jag halkat efter i, och sedan läsa kärnämnen där också i form utav extra uppgifter. Ska försöka hinna och orka med så mycket jag bara kan, kanske till och med hinner klart med någon B-kurs.

Till hösten så kanske Christoffer tar pappaledigt på halvtid och då pluggar jag. Sedan när jag kan vara i skolan på heltid så kommer jag att läsa på komvux tills jag har tillräckligt med poäng för att ha gymnasiet avklarat. Så jag slipper alltså börja om igen och gå ytterligare 3 år. Helnöjd!

Möte och inget vatten

2010-11-30 09:20:07 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Min lärare ringde för en liten stund sedan och berättade att han hade pratat med skolledningen och att jag kunde ha ett möte med dom idag, antingen klockan 10 eller 11. Jag valde 11 eftersom att jag var nyvaken och behövde tid för att duscha, äta och göra mig klar.

Efter vi lagt på så gick jag ut med Hugo, och i vanlig ordning när vi kommer in så tänkte jag ge honom mat och vatten. Allt rullar på som vanligt tills jag lyfter på kranen, det kommer inget jävla vatten. Går in på toaletten och kollar där, näe ingenting där heller.

Så här sitter jag, nyvaken, trollhår och oborstade tänder och ska på ett möte. Kul! Att dom inte ens kan säga till innan dom stänger av vattnet, så man kan förbereda sig på ett eller annat sätt. Känns inte så roligt iallafall att behöva gå på möte med skitigt hår och oborstade tänder.

Ena dagen är värre än den andra.

evelina om Dålig dag:
Kan du inte tenta av kurser då? Om du försöker läsa in så mycket som möjligt detta året så kan du kanske få jobba hemifrån när bebisen kommer. Om du får en lugn liten bebbe så går det ju bra att plugga när lillen sover. Iaf när man vilat upp sig efter förlossningen och första "vänja in sig i mammarollen" tiden :)

Svar: Vi får som sagt se hur det blir efter att jag pratat med skolledningen. Jag tänker
vara tydlig med att jag inte vill hoppa av, jag skulle ju gräva ner mig då om jag ska gå hemma
och inte göra nånting varje dag.

Dålig dag

2010-11-29 12:55:26 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Det är verkligen inte min dag idag, och jag önskar av hela mitt hjärta att min älskling var hemma och gjorde saker och ting bättre.
För det första så halkade jag ute när jag skulle gå till skolan, inte nog med att halva stan såg mig så gick mina favoritleggings sönder och jag slog upp knät.
För det andra så känns det som att allt som har med skolan att göra kommer gå åt helvete.
För det tredje har jag ångest över att inte veta hur allt blir, känner att jag inte är någon bra förebild och det känns som att jag misslyckas med vad jag än gör.
Sist men inte minst, jag ska tvätta från 13-19 idag, och det finns ingen jävla torktumlare i tvättstugan så det tar hundra år att få lite rena kläder. Det går inte att tvätta mer än en omgång sängkläder per gång, för det ska hängas upp och hinna torka på några timmar, vilket inte alltid går.

Skit-dag med andra ord!

Suck

2010-11-29 11:47:00 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Har precis varit en sväng på skolan och pratat med min mentor. Jag har ju väldigt mycket frånvaro nu när jag varit sjuk i 4 veckor, vilket betyder att jag ligger efter en del. Samt att jag mådde riktigt illa i början av graviditeten så det gör ju inte saken bättre.

Jag berättade för honom nu att jag är gravid, han sa att han blev både glad och orolig för min skull. Det bestämdes iallafall att han skulle prata med skolledningen för att se vad det finns för lösningar. För i vilket fall som helst så kommer jag inte kunna gå i skolan nästa år, och då måste jag börja om från noll sedan igen och det orkar jag fan inte. Jag har redan börjat om från noll 3 gånger, jag tänker inte göra det igen.

Hans "alternativ" var att jag gick klart det här året men bara läste kärnämnen eller att jag helt enkelt hoppar av. Nästa år kommer ju alla gymnasieskolor se helt annorlunda ut, så om jag läser kärnämnena detta år så kanske det inte räknas senare om jag börjar skolan igen, just för att allt kommer se annorlunda ut sen. Vi får se vad jag får göra, det känns iallafall som att ingenting blir bra just nu. Helvete.

Vecka 12

2010-11-29 10:31:49 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(0) «
(11+0)

Kroppen: Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90 procent före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som till exempel lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.
Moderkakan har tagit över tillförseln av näring och syre till barnet. Moderkakan och fosterhinnorna skyddar även barnet mot infektioner. Som skydd för bakterier bildas det också slem i körtlarna i livmodertappen. Du bör ändå avstå från att äta sådant som kan innehålla bakterier och parasiter som är skadliga för barnet under graviditeten. Vanligtvis har illamåendet och tröttheten börjat avta efter de första tolv veckorna. Vissa har gått upp några kilo i vikt, andra kan i stället ha gått ner något.
Nu har du säkert haft ditt inskrivningssamtal med din barnmorska. Om inte så är det hög tid nu.

Fostret: Fostret är cirka sex centimeter stort och väger cirka 15 gram. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.

Egna tankar: Då var man här, vecka 12, som man sett som en milstolpe sen plusset på stickan. Det känns däremot inte lika lugnande nu som man trodde att det skulle göra. Man ser ju fortfarande 11+0, så det kanske känns bättre om det står 12+ där. Längtar så mycket tills jag får se vårt lilla liv, och jag vill bara få veta att allt är bra. För övrigt så känner jag mig nästan 100% säker på att vi kommer få en liten pojke :)

Matkoma

2010-11-28 19:34:26 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Det blev mer lunch än frukost, vår tacos. Jag var tvungen att gå på Hemköp samt Konsum för att köpa lite saker vi behövde. Så vi åt väl runt 13 nångång, sedan vid 14 så somnade vi båda och vaknade inte förrän 18. Tro hur man ska kunna somna ikväll då. Själv så vaknade jag av att det small, bullrade och blixtrade ute. Förstod ingenting och trodde att jag drömde, men som vanligt när det varit skyltsöndag så skjuter dom raketer klockan 18, så det var ju det som lät.

Försökte fota ifrån balkongen men jag har inte riktigt lärt mig det där med att fota raketer. Hade allt på P (auto) från början, vilket resulterade i att slutartiden var sjukt lång och bilderna blev totalt misslyckade. Sedan satte jag på M (manuellt) och gjorde slutartiden kortare och det resulterade i att bilden blev kolsvart. Hann inte testa mer än så innan raketerna tog slut och jag höll på att frysa fötterna av mig ^^
Ett år och fyra månader

2010-11-28 10:56:30
» Kommentarer(1) «


Idag har jag och min älskade varit tillsammans i ett år och fyra månader. Det firar vi med att äta tacos till frukost :3


i love you

Svar på kommentar

2010-11-27 13:53:30 Svar på kommentarer
» Kommentarer(1) «


Cecilia om Tack Sverige!:
Ärligt talat, Linnea var ju det enda bra idol någonsin haft! Och Jay ser ut som en nerknarkad nallebjörn, inte charmigt någonstans. Faktiskt.

Svar: Alla tycker vi olika, och tur är väl det. Och hur Jay ser ut tycker jag inte
har något med hans talang att göra, då det inte är det som räknas.
Musiktävling, inte utseendetävling :)

Tack Sverige!

2010-11-27 12:33:04 Vardagligt
» Kommentarer(5) «


Jag måste bara få säga att jag är så jävla glad att Linnea åkte ut. Det är vad jag har väntat på hela tiden, för jag tycker inte om henne minsta lilla. No offense till dom som gillade henne, men helt ärligt så fick jag rysningar (på ett dåligt sätt) varje gång jag såg och hörde henne. Tycker inte om hennes stil, inte hennes röst, ingenting. Men nu är hon ute iallafall, tack Sverige!

Jag vet att Jay kommer vinna, alla vet det. Det är lika uppenbart som det var att Erik skulle vinna förra året. Och om nu Jay inte skulle vinna, då kommer jag ärligt talat aldrig mer se Idol. Jay är bäst, och jag älskar honom :)

Sovar-guden

2010-11-26 15:33:47 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Det är vad jag skulle vilja kalla mig själv, Sovar-guden. Sov till halv 9 imorse, somnade om efter jag varit ute med Hugo och sov i typ en timme, sedan när Christoffer åkte på jobbet så somnade jag om och sov från 12-15. Underbart med andra ord! Det är ju helg nu, bortsett från att det varit det hela veckan för min del, så då ska man ju vara vaken lite längre ^^ Samtidigt som jag skulle kunna hålla mig vaken ett bra tag, så skulle jag också kunna lägga mig i "tid" och somna då.

Ikväll är det iallafall tänkt att jag ska vara med Elin, kan säga att det var riktigt längesedan vi hittade på något (bortsett från hennes 18-årsfest förra helgen). Vi hade nämligen ett bråk som gjorde att vi blev ovänner ett bra tag, men nu har det löst sig. Lite onödigt att sluta prata helt efter att ha varit bästa vänner i flera år, men sånt händer.

Vad ska ni göra ikväll? :)

Ken Ring <3

2010-11-25 17:01:03 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Gravidhormoner och denna låten blandat kan inte sluta i annat än tårar. Fy vad rörd jag blir, trots att jag hört och sett denna video så många gånger. Jag älskade Ken Ring förut, och när jag lyssnar på den här låten så vill jag bara krama honom :)


En dröm

2010-11-25 09:51:49 Gravid med Leon
» Kommentarer(5) «


Jag har hört många säga att man drömmer mycket när man är gravid, och ofta om bebisen. Inatt drömde jag att jag och Christoffer var på badhuset med vår bebis, en pojke var det. Jag minns inte vad han hette, men jag minns att han var hur vacker som helst. Dock var drömmen inte realistisk för fem öre, bland annat så körde vi bil i en av bassängerna, vår lilla bebis som var så gott som nyfödd kunde vinka, ge slängkyssar, sitta själv osv.

Det jag reagerade på iallafall var att det var en pojke i drömmen, vår bebis var en pojke. Om det stämmer eller inte vet man ju inte, men det skulle vara lite komiskt om det gjorde det :)

Mums

2010-11-24 21:34:53
» Kommentarer(0) «Finally!

Stucken och klar

2010-11-24 12:11:43 Gravid med Leon
» Kommentarer(2) «


Nu är vi tillbaka från barnmorskan. Allt gick bra fram tills att jag skulle få en nål i armvecket, huvva. Har aldrig tagit blodprov i armvecket förut, så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig. Själva sticket gjorde inte ont, så jag trodde att det var lugnt då. Men sedan skulle hon ju fylla typ 6 rör med blod, dra ut röret, sätta fast en nytt osv. Vilket resulterade i att nålen rörde sig lite i armen och det började göra hur ont som helst. Jag blev svimfärdig och trots att hon bara hade ett rör kvar att fylla så bad jag henne dra ut nålen. Sedan fick jag lägga mig ner och andas, var verkligen bara någon sekund ifrån att svimma. Sedan fick hon sticka igen, fast i andra armen, det gick bättre och fort gick det också.

Socker och järn-värdena såg bra ut, blodtrycket var bra också. Lämnade ju urinprov också och hon skulle kolla en massa andra saker med blodet. Det får jag svar på senare. Hur som helst så verkar allt bra iallafall, och vi fick en tid för Rutinultraljudet. 18 januari ska det vara dags, om att går bra såklart :)

MVC

2010-11-24 09:37:57 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Alldeles snart ska jag ta med mig mina ben och gå till MVC för att gå på inskrivning. Christoffer är och tränar just nu så han ska möta mig där borta. Måste säga att jag är lite nervös faktiskt, är inte alls sugen på att få en nål i armvecket. Sist jag var där, på hälsosamtalet, så fick jag ett sånt där rör att ta med kiss i på inskrivningen. Duktig som jag är så har jag slarvat bort den, och det vore lite jobbigt om jag inte kan kissa nu när jag kommer dit.

Efter jag/vi varit där så blir det raka vägen hem till sängen, är så trött och slut i kroppen så det är löjligt. Och inte har jag ätit någon vanligt mat ännu heller. Har ätit/druckit blåbärssoppa, fruktsoppa, kräm, varma koppen och ätit hårdbrödmackor. Men det ordnar nog upp sig snart igen!

Nu ska jag göra mig klar för att gå, skriver senare :)

Influensa var det!

2010-11-23 16:42:22 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Då har jag varit på vårdcentralen, fick vänta ett bra tag på att komma in. Först pratade vi lite, sen fick jag gå bort till labbet och lämna både urin och blodprov. Sedan tillbaka till väntrummet, satt där i 20min. Sedan fick jag komma in igen, och fick veta att jag hade influensa. Mitt sänka-värde låg på 87, och han sa att det ska ligga runt 8. Jag fick ett recept på Postafen också mot mitt illamående, och ett läkarintyg som jag ska lämna på skolan för jag blev beordrad att vila.

Det känns skönt att veta vad som var fel iallafall, hoppas på att det går över snart.

Vårdcentralen

2010-11-23 11:17:53 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Ringde och bokade en tid på vårdcentralen idag, 14.30 ska jag dit. Jag hoppas faktiskt att dom hittar något fel på mig, för det kan ju inte vara normalt det här. Och eftersom att jag varit borta så mycket från skolan så måste dom ha ett läkarintyg snart, man kan ju inte sjukanmäla sig varje dag i en evighet.
Har halkat efter massor nu, vill inte ens veta hur mycket, och hur jag ska göra klart allt för att komma ikapp har jag ingen aning om :/

Tack för att du finns

2010-11-22 21:11:24 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Tacka gudarna för underbara människor som ställer upp, i detta fall min fina pojkvän. Idag har jag fått i mig 2,5 potatisbullar på hela dagen, och klockan är nu efter 21. Inte bra över huvudtaget, och jag får dåligt samvete över det men jag klarar verkligen inte av att äta.

Christoffer ska iallafall, så fort han kommer ifrån jobbet, åka på Hemköp och köpa flytande föda till mig. Det är vad jag får klara mig på helt enkelt tills det här går över. Yoghurt, fil, kräm, blåbärssoppa, varma koppen, vad som helst. Dock är det ju inte så mycket näring i det, men förhoppningsvis mår jag bättre av att iallafall få i mig något. Just nu vet jag inte vart jag ska ta vägen :(

Anonym om Hugo ser ut som en papillon:
Hej! har bara en liten fråga :) Hur kommer det sig att ni vill ha barn redan nu och inte väntar tills du är klar med skolan? Kram

Svar:
Jag vet inte riktigt hur jag ska svara på den frågan. Det bara är så helt enkelt, och oavsett om jag inte hinner gå klart skolan (vilket jag inte hinner) så går det alltid att ordna i efterhand. Bäst hade ju varit om jag inte hoppat av förut, då hade jag tagit studenten nästa år, men det är lätt att vara efterklok. Hur som helst så är vi helt eniga om det här beslutet och vi ser fram emot allt som kommer att hända :)

evelina om Vecka 11:
Äh, det är klart man ska börja ta bilder i god tid :) Det är jätte roligt att ha! Många bilder varje vecka tog jag. Sen hände något med datorn och tio veckors bilder "förstördes" :( mitt i mappen blev dom bara otillgängliga. Jag är skit ledsen.

Svar: Jo jag har hört många som inte "orkat" ta bilder tidigt, men det är ju ett roligt minne att se tillbaka på. Gud vad tråkigt att dom förstördes :/ Förstår att du är ledsen över det. Jag får göra flera kopior och spara på båda mina datorer och min pojkväns för att vara på den säkra sidan ^^

Vecka 11

2010-11-22 14:21:56 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(1) «(10+0)

Kroppen: Det syns fortfarande inte att du är gravid, men du kan känna det mycket tydligt. Den trötthet som många känner är ett tecken på att man ska ta det lugnt. Vissa kan känna sig svimfärdiga om de tvingas stå upp en längre tid, till exempel på bussen. Det beror på att blodtrycket är lägre.

Fostret: Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnats och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek. Ännu kan du inte känna att fostret rör sig, men vid ett ultraljud kan man se rörelser.

Egna tankar: Jag mår sämre än någonsin, har som sagt varit sjuk till och från i 3 veckor. Jag är trött och hängig hela tiden och har ingen lust tilll nånting. Kan inte äta utan att det tar stopp och kroppen säger ifrån, huvudvärken är hemsk och ryggen likaså. Helst skulle jag endast vilja ha flytande mat, soppor, fil, yoghurt osv. Jag dricker också mycket mer än vanligt, flera liter om dagen känns det som. Samtidigt som det känns som att jag nyss fick veta att jag var gravid så känns det som att tiden går så himla sakta.

Sedan förra veckan har jag tänkt börja ta bilder varje vecka, endast för att kunna blicka tillbaka sedan och jämföra. Jag vet att det inte syns att jag är gravid nu, men det är något jag väljer att göra för kul skull. Sen om det hamnar en bild här varje vecka medan det inte syns tror jag inte.

Hugo ser ut som en papillon

2010-11-21 17:36:20 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Blåsväder gör att Hugo ser ut som en papillon, men lika fin är han för det :) Vi lekte i snön idag, mycket uppskattat.Fortfarande feber

2010-11-21 12:28:45 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Åh, jag mår inte bra alls. Igår gick vi och köpte pizza, själv orkade jag en åttondel innan kroppen sa ifrån. Jag mådde/mår så himla dåligt så jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag har knappt fått i mig nånting dom här två dagarna, och det är ju inte alls bra.
Jag somnade runt 22 igår med världens feber, sedan vaknade jag vid 5 och febern var kvar. Då höll mitt huvud på att sprängas och när jag skulle gå på toa för att kissa så kändes det som att min kropp skulle lägga av vilken sekund som helst.
Nu på morgonen har jag sovit som bara den, men huvudvärken vägrar försvinna, och rethosta har jag också. Feber två gånger på tre veckor, och under dessa tre veckor har jag varit förkyld under hela tiden.

Matilda  (matildaforslund@live.se) om Miljoner bilder:

Om du skulle ångra dig i framtiden, går det att få töjningarna att växa ihop igen?

Svar: Dom skulle inte kunna växa ihop igen på egen hand eftersom att dom är rätt så stora nu.
Jag har 14mm i öronen så dom kanske skulle krympa till 6-8mm igen, men det skulle ta år.
Ångrar man sig så kan man däremot sy ihop hålen igen, så dom ser så gott som orörda ut ^^

Lina om
Lämnat in min ring:
Hej! Har läst din blogg nu och jag undrar hur dina föräldrar reagerade då du berättade att du var gravid? Jag är själv lite orolig för just den delen..

Svar: Jag ringde min mamma och berättade det, hon blev flyförbannad och la på i örat på mig.
Sedan dess har vi knappt pratat med varandra något och jag vet inte hur hon tar på det nu.
Pappa vet inget än, vet inte när eller hur jag ska säga det till honom, han kommer att reagera
mycket mycket värre än vad min mamma gjorde.

evelina om
Lämnat in min ring:
Blir du som mig i slutet av graviditeten så får du fingrar stora som korvar av all vätska så då går det inte att ha ringar :P Jag blev svullen som en flodhäst. INTE attraktivt för fem öre. Haha. Tur det rinner bort fort efter förlossningen.

Svar: Haha, då vet jag iallafall att jag kan ha ringen sedan utan att vara rädd för att tappa den ^^Lämnat in min ring

2010-11-20 20:20:16 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Den första januari i år förlovade jag och Christoffer oss, redan innan själva förlovningsdagen märkte jag att min ring var för stor. Men då när man var nyförlovad så ville man ju absolut inte lämna bort ringen för att förminska den, trots att det hade varit gratis då det inte hade gått så lång tid.

Nu, snart 11 månader senare har jag äntligen lämnat in ringen så jag får rätt storlek. Jag har alltså nästan i ett år gått runt med en ring som är på tok för stor och som jag riskerat att tappa miljontals gånger. Och eftersom att jag lämnar in den nu i efterhand, och i en annan butik, så kommer det att kosta pengar. Själva förminskningen kostar runt 300kr, och behöver dom göra om graveringen så kommer allt gå på ca 650kr.

Den 10e december får jag komma och hämta den igen, vi får hoppas på att graveringen inte ser jätteskum ut och att jag får tillbaka en blank och fin ring. Samt att det lilla hacket som blivit i den då jag tappade den ute försvunnit ^^


Miljoner bilder

2010-11-20 18:06:12 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Ärligt så orkar jag inte sitta och ladda upp alla bilder från igår just nu, vet inte ens om det är något att se. Har suttit och gått igenom ungefär 500 bilder, och mer än hälften blev raderade. Suddiga, kopior osv osv.

Kan iallafall visa min lilla nödlösning jag var tvungen att dra till med igår. Jag har ju töjningar i mina öron, och duschade innan vi skulle åka och då tog jag också ut töjningarna (i duschen alltså). Självklart så upptäcker jag då vi kommer fram att jag glömt att sätta i dom igen. Och jag kan ju säga att töjda öron utan smycken i, inte är speciellt vackert, det är riktigt vidrigt. Så jag sprang runt som en galning och försökte hitta något att sätta i öronen, för om man inte har något i så krymper ju hålen. Det slutade med att jag fick två AA-batterier av killen som bodde där, yay!

Fint va? :)
Någon som vet föresten om det är okej att töja öronen när man är gravid? Det är i princip som att pierca sig, om man ser infektionsriskmässigt. Risken finns ju att det blir infekterat, men det är inget jag själv brukar vara med om. Har tänkt att töja 2mm till (sa att jag skulle sluta töja för längesen, men man ger sig aldrig), och jag vill få det överstökat med tanke på hur j*vla ont det gör. Någon som vet?

Hårfärgen

2010-11-20 17:58:56 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Före

Efter

Hooooh, jag vill ha hårförlängning :(

Trött och febrig

2010-11-20 17:16:13 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Dålig uppdatering idag igen. Festen igår var faktiskt riktigt rolig, medan alla andra hinkade alkohol så hällde jag i mig 1,5liter trocadero ^^ Haha, jag måste säga att jag faktiskt hade minst lika roligt igår som jag brukar ha när jag dricker. Eller jag hade nog till och med roligare som nykter, så länge man är på rädd humör så funkar det ju hur bra som helst. Var inte ett dugg avis på dom som drack. Undrar hur många av dom som vaknade upp bakis imorse ^^

Själv vaknade jag upp helt död, trots att jag inte drack. Har känt mig seg och trött hela dagen och nu har jag fått feber. Jag har varit förkyld till och från i 3 veckor nu, inte så roligt. Kunde knappt sova inatt heller för att jag hade rethosta. Samt så har något hänt med min kropp, allt värker. Varje led känns sliten och öm, speciellt i nedre delen av ryggen, eller hela ryggen egentligen.

Ska lägga in en massa bilder på datorn nu, tog över 300 bilder på festen igår och så många orkar jag faktiskt inte lägga ut. Men några stycken iallafall, samt bild på mitt röda hår.

evelina om Huuuuungrig!:

aja baja! Inte slarva så med maten. Bebisen måste få näring så den växer och utveckals normalt :) Sen hårfärg är det ju delade meningar om. Jag färgade inte håret under hela graviditeten då min barnmorska sa att det kanske inte var så bra idé med kemikalier och grejer. Men sen vet jag många som gjort det också. så det väljer man som man vill :) Tänk bara på att resultatet kan bli konstigt eftersom hormonerna spökar i kroppen. Nu under amningen har jag färgat håret och det har blivit bra ibland och ibland inte bra alls.

Svar: Jo jag vet, men ibland råkar man slarva lite ^^ Tur att det finns reserver!
Och ja, hårfärg är det massor med delade meningar om. Men kan man vara frisör och fortsätta jobba under hela graviditeten och stå och hålla på med starka blekningsmedel osv så tror jag inte att det är någon fara att lägga in en toning. Toning är ju inte ens i närheten så starkt som blekning och luktar inte starkare än ett schampo ungefär, så någon fara tror jag inte att det är :)

Vad har jag gett mig in på?

2010-11-19 18:48:05 Vardagligt
» Kommentarer(4) «


Christoffer kom precis hem med min hårfärg, jag sa "ta vilken rödfärg som helst, men inte nivea!". Det fanns bara en annan än nivea på hemköp så jag bad honom ta den, det visade sig vara en toning men för mig spelar det ingen roll. Nu är det bara så att jag är lite rädd över hur resultatet kommer att bli då dom endas visar jämförelsebilder på hur det blir om man har MÖRKT hår. Jag hoppas iallafall inte att det blir oranget!

Färgen:

Mitt hår innan:


Förpackningens resultat-jämförelse:

Nu återstår det bara att se hur det blir. Får så om jag vågar lägga upp en bild sedan ;)

Huuuuungrig!

2010-11-19 16:49:46 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Har inte hunnit med någon uppdatering idag, men har heller inte haft något vettigt att skriva om. Just nu känner jag mig hur stressad som helst. Jag och Christoffer ska på fest idag hos en av mina kompisar som fyllde år igår, och innan dess ska jag hinna äta, färga håret, duscha och fixa mig.
Det jävliga är att Christoffer inte kommer hem förrän om ungefär en timme, så hur jag ska hinna med allt är ett stort mysterium. Nu ska jag iallafall gå och fixa mat innan jag svimmar, sist jag åt var på skolan idag vid 10.40 så magen SKRIKER efter mat!


Hugo ♥

2010-11-18 15:36:43 Vardagligt
» Kommentarer(2) «
Jag älskar dig

2010-11-18 10:19:00 Vardagligt
» Kommentarer(2) «Bored

2010-11-17 16:08:00 Vardagligt
» Kommentarer(2) «
Min kärlek ♥

2010-11-16 21:37:32 Vardagligt
» Kommentarer(4) «Vad vore jag utan dig min finaste?

Finally!

2010-11-16 12:13:21 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Klockan 7 imorse var en gubbe här och fixade vårt internet, ÄNTLIGEN! Så nu ska jag ta hit min stationära dator också, så jag kan nörda sims medan Christoffer nördar vid sin dator. Gud vad skönt. Och det är liiiite skillnad på hastigheten nu om man jämför med det där mobila. Nu ska jag nörda sims!


Bjuder på en gammal bild på mig.

Ugnspannkaka

2010-11-15 22:32:00
» Kommentarer(0) «


Fick för mig att jag var rejält sugen på ugnspannkaka, men vi hade ingen mjölk hemma. Skrev och frågade min älskling om han kunde köpa påväg hem från jobbet men fick till svar att han snart var hemma. Det tog ovanligt lång tid att komma hem för att "snart vara hemma". Tillslut kom han, men en hemköpspåse i handen. Självklart hade han varit och köpt mjölk ändå :) Jag satte igång och gjorde pannkaka klockan 21.30 ungefär, haha.
Mums

2010-11-15 14:24:04
» Kommentarer(2) «Blev sugen på oboy då jag kom hem och läste på förpackingen att man kunde slänga i lite snabbkaffe och köra det i micron sen. Jävlar vad gott det var! :) Att jag aldrig tänkt på det förut.

Vecka 10

2010-11-15 08:38:00 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(1) «(9+0)


Kroppen:
Nu är det många som är känsligare än vanligt. Det beror på att man påverkas av en mängd hormoner. Trötthet, irritation och många funderingar kring framtiden är vanligt. Som partner kan det vara svårt att förstå vad som händer då det ofta går mycket fort från det att den blivande mamman mår bra till att hon känner sig gråtfärdig.

Alla kvinnor som fyller 35 år innan barnet föds erbjuds ett så kallat KUB-test, men även yngre kvinnor kan göra det vid särskilda omständigheter. KUB-testet används för att beräkna sannolikheten för att du väntar ett barn med Downs syndrom. KUB-testet består av en ultraljudsundersökning där man mäter nackuppklarningen (NUPP) hos fostret, samt ett blodprov som tas minst fyra dagar före ultraljudet.
Om testet visar på riskfaktorer kan man gå vidare med ett fostervattensprov eller moderkaksprov. Dessa provtagningar är dock inte riskfria, utan kan innebära en ökad risk för missfall.

 

Embryot: Nu är embryoperioden över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.

 

Egna tankar: Vecka 10, det låter stort i mina öron. Det känns bra, tvåsiffrigt. Två veckor kvar till vecka tolv och om en och en halv vecka ska jag på inskrivningen. Jag har inte lika mycket dåliga tankar längre, trots att symptomen knappt är märkbara. Jag har bestämt mig för att nu väntar jag barn, jag och Christoffer ska bli föräldrar i juni! Veckorna kunde dock få gå liiite snabbare ^^

 

Jag tog en liten bild på det lilla jag kallar kula, sen att det är svullna tarmar och lite för mycket godis struntar jag i :)


Grahamsbullar

2010-11-14 21:21:00
» Kommentarer(1) «


Här är grahamsbullarna jag gjorde igår :)Dagens middag

2010-11-14 19:33:04
» Kommentarer(3) «


Idag blev det spagetti och baconsås till middag, det var ett tag sedan vi åt det. Riktigt gott!


Godmorgon

2010-11-14 09:23:11 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Åh, idag fick jag en liten sovmorgon. Brukar vanligtvis behöv gå upp vid 7 - halv 8 för att gå ut med hunden, men vi var vaken så länge inatt så även Hugo behövde sova lite längre. Igår var vi med några kompisar och spelade Buzz, sedan när vi kom hem så började jag baka grahamsbullar till min älskling, blev klar strax innan 2 på natten. Men det var gott iallafall, så jag antar att det var värt det ^^ Efter det somnade jag skönt, väldigt skönt.

Nu ska jag nog spela sims :D

Frukosttips

2010-11-13 15:28:25
» Kommentarer(1) «


Vill tipsa om mitt favoritmüsli, Paulins med blåbär och vanlij. Hur gott och mättande som helst, lite dyrt dock men det är det värt. Gott med både mjölk, fil eller yoghurt.


Lite bilder

2010-11-13 13:09:43 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Eftersom att det inte dykt upp så många bilder hittils så kommer det att dyka upp några lite då och då, och självklart i samband med "riktiga" inlägg också.

Här är en bild på min fina bebis :)


evelina om -:
Åå vad fina ögonbryn!

Svar: Tack, vad snäll du är :)

-

2010-11-13 11:48:12 Vardagligt
» Kommentarer(3) «The sims 3

2010-11-13 11:35:08 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Åhå, igår när jag satt vid datorn så började internet krångla. Jag hade ingenting annat för mig då Christoffer inte var hemma så jag tänkte att jag kan väl spela lite harpan. Klickade mig fram till spel och såg att The sims 3 fanns där, jävlar i mig vad glad jag blev. Jag var helt besatt av det förut, men trodde att Christoffer tagit bort det från datorn. Skönt att det fanns kvar, då har jag något att göra när gubben jobbar kväll osv :)

Emelie - 17år & mamma till Elias.om Här är vi :):
Din pojkvän låter galet lik min, haha.
22år (1988), tatueringsgalen och gymgalen ;p

Svar: Din blogg är lösenordsskyddad så jag svarar här istället.
Haha, vilket sammanträffande. Förhoppningsvis är det inte samma kille vi pratar om ^^

Bild ifrån VUL

2010-11-12 22:25:25 Vardagligt
» Kommentarer(3) «


Har glömt att ladda upp bilden ifrån mitt VUL, så här kommer den Det är jättelångt ifrån och man ser inte bra alls, önskar att hon hade kollat grundligare som jag hört att dom har gjort för andra. Men hon sa ju att hjärtat slog
och att det såg bra ut iallafall, så man får väl lita på det. Själv såg jag inte mer än vad man ser på bilden ungefär..


Bloggdesign

2010-11-12 22:12:19 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Är det någon underbaring där ute som är bra på bloggdesign eller vet någon som är det?
Min är alldeles för tråkig och inte alls personlig, därför undrar jag om någon har lust att hjälpa mig.


Här är vi :)

2010-11-12 09:12:45
» Kommentarer(3) «


Här kommer en mer genomförlig presentation av mig och min lilla familj :)

Sandra Karlsson heter jag och bor i Kramfors, en liten håla i västernorrland. Jag är född
1992 den 31 december, sista dagen på hela året med andra ord. Jag studerar
medieprogrammet på Ådalsskolan här i Kramfors och trivs bra med det.
På fritiden umgås jag med kompisar, pojkvännen och vår hund. Jag älskar Hello kitty,  möjligtvis lite för mycket ibland. Rosa och Hello kitty är så gott som den bästa
kombinationen för min del ^^

Det här är Hugo, vår lilla Phalene-kille. Han är snart 8 månader gammal och för det mesta är han helt galen. Vi köpte honom i Juni och det var en av dom bästa dagarna i mitt liv. Jag har önskat mig en egen hund så länge jag kan minnas och världens bästa pojkvän såg till att min dröm gick i uppfyllelse :)

Det här är min stora kärlek, min bästa vän och den finaste människan jag vet. Vi blev tillsammans 28/7-09 och förlovade oss 1/1-10. Han kommer ursprungligen ifrån Luleå, där jag också har bott ett tag med honom. Nu har han flyttat därifrån och flyttat hit till Kramfors istället där vi har en lägenhet.
Han heter Christoffer Schylander och är född 1988, han är alltså 22år.
Christoffer är tatueringsgalen och styrkelyftare, han har ett flertal tatueringar som jag kan visa om någon är intresserad av att se dom.
Vet inte riktigt vad mer jag kan säga, som är intressant för er att veta. Jag älskar honom av hela mitt hjärta iallafall :')

Det kommer självklart dyka upp mer saker hela tiden, så ni får veta mer om oss.


Ursäkta att inlägget ser struligt ut, visste inte hur jag skulle lösa det på bättre sätt ^^

En bättre lösning

2010-11-11 14:50:31 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Nu har min pojkvän fått lånat något slags "fylla på-internet", vilket fungerar mycket bättre än att sno ifrån grannen. Vi ska få låna det tills vi får vårat, så det känns bra. Förhoppningsvis så tar det inte allt för lång tid att ladda upp bilder.

Självklart så fick jag tillbaka för att jag sa att alla symptom var borta. Idag när jag låg i sängen och tittade på One tree hill så kändes det helt plötsligt som att jag var tvungen att springa på toan för att kräkas. Från en sekund till en annan så började jag må så fruktansvärt illa, jag var tvungen att riktigt lägga mig ner och ta händerna över huvudet. Det höll i sig ett tag, jag fick lov att stänga av One tree hill för att ta det lugnt. Det tog inte lång stund innan jag somnade och sov i 1.5h, mådde lite bättre när jag vaknade men det var långt ifrån bra. Nu känns det lite bättre iallafall, och just nu är jag så j*vla sugen på ugnspannkaka!

Snart kommer en lite bättre presentation av mig och min älskling, samt vår fina vovve :)

evelina om Symptomen är borta.:
Oroa dig inte. Det kommer tillbaka. Du är i spökveckorna nu och det är normalt att alla symptom försvinner. Det är hormonhalten som stabiliserar sig.

Svar: Förhoppningsvis så har du alldeles rätt :)

Symptomen är borta.

2010-11-10 14:46:55 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Jag antar att ni är lika less på att läsa som jag är på att säga att internet strular. En kompis till min pojkvän beställde internet två dagar senare än oss, precis samma, och fick det igår. Vi får vårat på tisdag nästa vecka.. Hur irriterande är inte det? Förstår inte hur det kommer sig att han fick sitt mycket fortare än vi trots att vi beställde före..

Nu har jag iallafall berättat för dom allra festa att vi ska ha barn, har sagt det till min mamma och jag har gått ut med det på facebook (enklaste sättet att berättade det på). Så nu antar jag att jag kan böra visa mer vem jag är också. Men det får bli när jag kan ladda upp bilder, vilket förhoppningsvis blir om en vecka. Håll ut! :)

Nu till graviditeten. Mina symptom är borta, och då menar jag helt borta. Inget som helst illamående, inte konstant kissnödig längre, ingen molvärk, brösten som hela tiden varit ömma och svullna är nu precis som vanligt. Det här kan ju inte vara normalt, eller hur? Symptomen ska väl inte bara försvinna sådär tvärt, i vecka 9?
Det vore ju minst sagt förjävligt om det inte skulle gå vägen nu när man fått se hjärtat och allt. Jag läste om en tjej på familjeliv som sett hjärtat i vecka 8, en vecka senare var bebisen död :( Jag är så rädd för att samma sak har hänt mig.

Förkyld och inget internet

2010-11-08 08:19:50 Vardagligt
» Kommentarer(4) «


Vi har ännu inte fått vårt internet, förhoppningsvis kommer det idag eller imorgon. Själv ligger jag i sängen helt utslagen, jag blev dunderförkyld igår och hade feber. Nu är febern borta iallafall, men förkylningen verkar vilja stanna ett tag till. Precis när lovet är slut och skolan börjar igen så ska man ju såklart bli sjuk, hur typiskt är inte det?

Idag går jag in i vecka 9, igen, eftersom att jag blev tillbakaflyttad 6 dagar då jag gjorde mitt vul. Nu byter jag vecka på måndagar istället för tisdagar, känns väldigt praktiskt ^^

Jag lovar att bli bättre med uppdateringar så fort vi fått vårt internet, nu är det knappt lönt att försöka då det kopplar ifrån hela tiden. Men snart så! Och snart får ni veta vem jag är också :)

Vintervit

2010-11-05 20:12:00
» Kommentarer(0) «


Idag kom min älskling hem med denna, Marabou Vintervit. Som många andra har sagt om den så blev det för mycket, dom kunde ha skippat vaniljen. Det smakar ungefär som att ta en sked med vaniljsocker och stoppa in i munnen, man känner ingen smak av självaste chokladen. Men pojkvännen tyckte iallafall om den, själv håller jag mig nog till vanlig choklad ^^


Nyklippt

2010-11-05 12:43:30 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Hejsan! En kompis utbildar sig till frisör och behövde en kund att klippa för att visa på salongen vad hon kunde, hon är lärling just nu. Vi tog bort allt som var slitet och gud vad skönt det känns nu. Det var flera månader sedan jag klippte mig så det behövdes verkligen.

Just nu ligger jag i sängen och myser med min hund, men här får jag inte ligga länge till. Måste diska lite (massor) innan älsklingen kommer hem. Han slutar 15.00 idag, efter det ska han iofs träna så han är nog inte hemma förrän vid 17. Jag kan nog ligga kvar ett tag till ^^

Gud vad man sover när man är gravid, iallafall jag. Igår t ex klev jag upp vid 7, sov i två timmar mitt på dagen och somnade igen vid 21 på kvällen och sov till 8 imorse. Jag sov alltså hela 11 timmar inatt, och nu är jag dyngtrött igen och funderar på att sova en stund. Börjar fundera på om jag kanske sover alldeles för mycket, men gud vad skönt det är :)

Min middag

2010-11-04 17:20:00 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Den här veckan jobbar min pojkvän kväll, 15-21. Det innebär att jag måste äta middag själv, vilket är bland det absolut tråkigaste som finns. Oftast blir det någon macka eller något annat snabbt för det känns så onödigt att laga en middag när det bara är en själv som ska äta. Men idag passade jag på att göra det ändå eftersom att min pojkvän inte tål kyckling och jag var riktigt sugen på det.

Kyckling och wokgrönsaker

Slängt i creme fraiche och lite sweet thai chili

Till det blev det bulgur, hade mycket hellre haft ris men det hade vi inte hemma. Man tager vad man haver.

Ett tickande hjärta och en liten boll fick...

2010-11-04 09:56:29 Vardagligt
» Kommentarer(1) «


Ett tickande hjärta och en liten boll fick vi se på skärmen. Och jag är i vecka 7+3, inte 8+2 som jag trodde. Vilken lättnad att ha fått se att det är bra! Fick en liten bild också som jag lägger upp senare :)


Nu sitter vi på bussen påväg till sjukhuse...

2010-11-04 08:09:01 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


Nu sitter vi på bussen påväg till sjukhuset och gynmottagningen. Har tid 9.30 och jag är så nervös :/ Vet inte hur jag skulle reagera om det inte är som det ska, har drömt hemska drömmar om det inatt. Uppdaterar senare om hur det gick!


Britney Spears Radiance

2010-11-03 18:25:00 Inköp
» Kommentarer(2) «


Har länge velat köpa denna och idag slog jag till. Köpte denna boxen med både parfymen och en hudlotion. Egentligen ska boxen kosta 665kr men den var nedsatt till 520kr istället, vilket är mindre än vad självaste parfymen kostar. Kalasbra tycker jag :DTapetseringen

2010-11-03 15:11:04
» Kommentarer(5) «


Nu är jag hos mamma och kan ladda upp bilder ifrån tapetseringen. Är så nöjd! På före-bilderna är väggarna spacklade och slipade men man ser på ett ungefär hur tapeterna såg ut innan.

Köket före

Köket efter (lite svårt att få en rättvis bild på tapeten då mönstret visar sig bäst i ljus. Tapeten är iallafall vit med blomliknande mönster)


Hallen före (på bilden är halva hallen tapteserad redan, men ni ser ju hur tapeterna såg ut innan iallafall)

Hallen efter


Sovrummet före


Sovrummet efter (så j*vla nöjd med fondväggen!)


Nästa projekt är min walk in-closet som just nu inte är så vacker, där inne står två dörrar och lite annat rat som ska ner i förrådet. Nu när jag är hemma hos mina föräldrar så ska jag ge mig ut i garaget och leta rätt på en kofot och lite annat så jag kan sätta igång :)


Dagens frukost

2010-11-03 10:11:00 Vardagligt
» Kommentarer(0) «


En apelsin + ett äpple + en banan, och en skvätt vaniljyoghurt till. Mums!

Vecka 9

2010-11-02 08:48:00 Gravid med Leon - Vecka för vecka ♥
» Kommentarer(2) «(8+0)

Kroppen: Tandköttet blir uppmjukat och kan därför bli mer lättblödande, var därför extra noga med tandborstningen. Olika graviditetshormoner påverkar dig, man kan fortfarande känna sig trött och illamående, men det brukar gå över om några veckor. En del kvinnor har små blödningar tidigt under graviditeten, det är inte ovanligt att det sker när mensen brukade komma. Det kan bero på alla hormonförändringar och på att slemhinnorna i kroppen blöder lättare när man väntar barn. Om blödningen skulle göra ont ska du söka hjälp.

Embryot: Embryot är nu stort som jordgubbe, cirka tre centimeter och fötterna är cirka två millimeter stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.

Egna tankar: Ärligt talat så känner jag mig inte gravid längre, två dagar kvar till VUL så vi får se hur bebis mår. Jag hoppas så mycket, kanske alldeles för mycket. Nu under tapetseringen av lägenheten så har jag gått runt och planerat ut hur det ska se ut i sovrummet med spjälsäng, skötbord osv. Jag vill så gärna ha detta barn, vårt barn. Det är jobbigt att gå runt och vara nervös, men till största del så försöker jag att inte tänka så mycket på allt. En dag i taget, men nu när VUL närmar sig då börjar tankarna bli flera.

Dålig uppdatering

2010-11-01 15:29:08 Vardagligt
» Kommentarer(2) «


Förlåt så hemskt mycket för en värdelös uppdatering, vårt internet har fortfarande inte kommit så därför är det rätt svårt att ens vara uppkopplad. Det kopplar ifrån hela tiden, och oftast fungerar det inte alls. Idag är det iallafall måndag, och första dagen på höstlovet. Imorgon går jag in i vecka 9 och på torsdag är det dags för ett VUL som jag är fruktansvärt nervös inför.

Jag vet inte varför, men jag känner mig inte gravid längre. Jag mår inte illa lika ofta, max en stund om dagen. På 3-4 dagar har jag inte behövt gå upp på natten för att kissa. Brösten är fortfarande svullna och ömma, och magen är svullen, men det känns som att allt inte står rätt till. Det gör mig ännu mer nervös inför torsdag, vet inte hur jag skulle reagera om jag får höra där att det inte ser bra ut :/